تاریخ انتشار: ۱۱:۰۴ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۴

چرا طلای گیر افتاده در دبی ارزان تر شد؟

طلا در دوبی در پی تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران که پرواز‌ها را مختل کرده و توانایی تامین‌کنندگان را برای انتقال شمش از این مرکز تجاری کلیدی مختل کرده است، با تخفیف زیادی عرضه می‌شود.

طلای گیرافتاده در دبی ارزان‌تر شد

اقتصاد۲۴- بسیاری از خریداران از سفارش‌های جدید عقب‌نشینی کرده‌اند و حاضر به پرداخت هزینه‌های حمل و نقل و بیمه فوق‌العاده بالا بدون تضمین تحویل سریع نیستند. در نتیجه، به گفته افراد آگاه، معامله‌گران به جای پرداخت نامحدود برای ذخیره‌سازی و تامین مالی، تخفیف‌هایی تا سقف ۳۰ دلار در هر اونس نسبت به شاخص جهانی در لندن ارائه می‌دهند. این افراد گفتند اگرچه مقداری شمش از اواسط هفته گذشته، در پرواز‌هایی که از دوبی خارج می‌شدند، بارگیری شده بود، اما بسیاری از محموله‌ها روز جمعه همچنان سرگردان بودند. امارات متحده عربی، و به‌ویژه دوبی، مرکز مهمی برای پالایش و صادرات شمش به خریداران در سراسر آسیا و همچنین مجرایی برای حمل و نقل از سوئیس، انگلیس و چندین کشور آفریقایی است. حریم هوایی این کشور تا حدی بسته شده است، زیرا جنگ آمریکا و اسرائیل با تهران بدون هیچ نشانه‌ای از حل و فصل ادامه دارد.

طلا معمولا در انبار‌های بار هواپیما‌های مسافربری حمل می‌شود. حتی با وجود محدودیت‌های شدید پرواز‌ها از امارات، بازرگانان و شرکت‌های لجستیکی به دلیل خطرات و پیچیدگی‌های موجود، به‌ویژه هنگام عبور از مرز‌های زمینی، تمایلی به حمل محموله‌های با ارزش بالا از طریق زمینی به فرودگاه‌های کشور‌هایی مانند عربستان سعودی و عمان ندارند. در‌حالی‌که استاندارد تحویل کالای دبی - استاندارد شمش‌های طلا که به طور گسترده در سطح محلی و منطقه‌ای استفاده می‌شود - معمولا با تخفیف نسبت به قیمت‌های لندن معامله می‌شود، محدودیت حمل و نقل، طلا را حتی ارزان‌تر کرده است. بر اساس گزارش بلومبرگ، هر اونس طلا برای تحویل فوری در سال جاری تاکنون تقریبا یک‌پنجم افزایش یافته و به بالای ۵۰۰۰ دلار رسیده است، اما معاملات متلاطم بوده و این فلز طی هفته گذشته، با تقویت دلار تحت فشار نزولی قرار گرفت و آخرین بار با قیمت حدود ۵۱۷۲ دلار معامله شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار