تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۵

پشت پرده دور جدید مذاکرات لبنان و اسرائیل

یک منبع لبنانی اعلام کرد که دور پنجم مذاکرات میان لبنان و اسرائیل از هفته آینده در واشنگتن با حضور مقامات نظامی برگزار خواهد شد.

مذاکرات لبنان و اسرائیل

اقتصاد۲۴- یک منبع لبنانی به خبرنگار شبکه المیادین اعلام کرد که پنجمین دور از مذاکرات با طرف اسرائیلی، از تاریخ دوشنبه ۲۲ ژوئن (یکم تیرماه) در واشنگتن آغاز خواهد شد.

این منبع تأکید کرد که در این دور از مذاکرات، اعضای هیئت لبنانی شامل مقامات نظامی نیز خواهند بود. دلیل این حضور، اهمیت ویژه این دور از مذاکرات برای حل و فصل مسأله خروج نیرو‌های اسرائیلی بر اساس «مناطق آزمایشی» ذکر شده است.

این منبع لبنانی در ادامه افزود که مناطق آزمایشی، مناطقی هستند که ارتش اسرائیل همزمان با استقرار ارتش لبنان و اجرای طرح «کنترل سلاح» توسط آن، به تدریج از این مناطق عقب‌نشینی می‌کند.

طبق گفته این منبع، در ابتدا قرار بود منطقه «بنت جبیل» به عنوان نخستین منطقه آزمایشی انتخاب شود، اما با وجود مخالفت اسرائیل و تعلیق موقت مذاکرات، توافق نهایی بر این بود که منطقه «نبطیه» به عنوان منطقه آزمایشی انتخاب شود.

این منبع همچنین اشاره کرد واشنگتن از اعتراض دولت لبنان مطلع است و منتظر پاسخ آن قبل از شروع اجرای آتش‌بس است، زیرا «اعلامیه واشنگتن» فاقد بند شفاف و روشنی در مورد خروج کامل نیرو‌های اسرائیلی است.

در همین راستا، روزنامه «الأخبار» نوشت، لبنان در حال آماده‌سازی برای پنجمین دور مذاکرات در واشنگتن است. این در حالی است که لبنان شروطی را برای پیشبرد مذاکرات مطرح کرده است، از جمله این شروط برقراری کامل آتش‌بس به عنوان اولین گام پیش از هرگونه بحث، تقویت جایگاه ارتش لبنان به عنوان تنها ضامن امنیت و جلوگیری از تبدیل جنوب لبنان به فضای باز برای حملات مداوم اسرائیل است.

همزمان با این تحولات، حملات اسرائیل به لبنان ادامه دارد و دایره این حملات به شهر‌ها و روستا‌های جنوب لبنان گسترش یافته است که منجر به شهادت و زخمی شدن غیرنظامیان شده است. از سوی دیگر، یک مقام ارشد آمریکایی به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که طرح توافق احتمالی میان ایالات متحده و ایران برای پایان دادن به جنگ در منطقه، شامل لبنان نیز خواهد شد.

وی در جریان یک تماس تلفنی با خبرنگاران گفت که این توافق شامل لبنان، ایران، کشور‌های حاشیه خلیج فارس و اسرائیل می‌شود.

چهارمین دور از مذاکرات لبنان و اسرائیل بر سر آتش‌بس، ۱۳ خرداد با حضور هیأت‌های دو طرف در مقر وزارت خارجه آمریکا در واشنگتن برگزار شد.

ژوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان پیش از شروع دور چهارم از مذاکرات اعلام کرد: «گزینه‌ای جز مذاکره نداریم» و تأکید کرد پایان جنگ از مسیر گفت‌و‌گو را نه تسلیم و نه امتیازدهی تلقی می‌کند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار