تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۸

مرغ‌ها تریاکی نیستند

سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرده برخی کاربران در فضای مجازی از سر بی‌اطلاعی متوسل به پخش مطلبی قدیمی و سراسر کذب و بدون منبع موثق با عنوان «مرغ با طعم تریاک» کرده‌اند و با جرح و تعدیل جهت‌دار یک گزارش و مصاحبه متعلق به تاریخ گذشته در روزنامه خراسان، با به اشتراک گذاشتن آن در افکار عمومی، مردم را دچار شک و تردید نسبت به موضوعی می‌کنند که از اساس صحّت ندارد.
مرغ‌ها تریاکی نیستند
 
اقتصاد۲۴-  سازمان دامپزشکی کشور با تکذیب شدید بازنشر چنین اکاذیبی در فضای مجازی که موجب تشویش اذهان خاطر هموطنان می‌شود، خواستار پیگیری این دست اخبار از سوی منابع معتبر و موثق شد.

این شایعه در مهرماه هم چند روزی شنیده شد. همان موقع روزنامه شهروند به نقل از فعالان صنعت مرغ نوشت که هم استفاده از تریاک و هم هورمون در مرغداری هزینه سنگینی دارد و هیچ مرغدار عاقلی نمی‌آید هورمون و تریاک گران را صرف مرغ‌هایش کند و آن را با قیمت کیلویی ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان بفروشد.

همزمان رئیس سازمان دامپزشکی گفت استفاده از تریاک جز اینکه بیماری را در مرغ‌ها مزمن‌تر می‌کند، نتیجه‌ای ندارد و بهتر است به جای استفاده از این‌چنین موادی، از طریق مصرف دارو‌ها و پروبیوتیک به سمت درمان طیور برویم؛ البته علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی تأکید کرد که تا امروز هیچ گزارش رسمی به سازمان دامپزشکی از مصرف تریاک در مرغداری‌ها نرسیده است.

حالا با بازنشر این بخش از مصاحبه رفیعی‌پور و ادعای تکذیب نشدن اصل موضوع، شایعه بار دیگر بر سر مرغ‌ها چرخیده و باز هم تکذیب می‌شود. مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان به ایسنا گفته مواد مخدر در صورت استفاده در انسان نیز به دستگاه گوارش آسیب وارد می‌کند، در نتیجه اگر به مرغ‌ها خورانده شود، قطعا عامل ایجاد مشکل در سلامت مرغ خواهد بود و با هیچ منطق عقلی سازگار نیست. به گفته شهرام موحدی، «اکنون تولیدات کشور در حوزه دامداری به اقصی نقاط دنیا صادر می‌شود و اگر مشکلی در سلامت بهداشتی محصولات کشور وجود داشته باشد، هیچ کشوری مایل به خرید از ما نخواهد بود. پس مردم توجه کنند که اینگونه اخبار صحت ندارد و تنها یک شوخی نادرست است. موحدی از مردم خواست که به اخبار غیرموثق و جعلی فضای مجازی اعتماد نکنند و ذهن خود را به این اخبار بی‌پایه و اساس مشغول نسازند.»

دیروز هم معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان خوراندن تریاک به مرغ در مرغداری‌های اصفهان را تکذیب کرده و گفته بود «مواد افیونی و تریاک به هیچ وجه از اجزای خوراک دام نیست و ممکن است به رغم توزیع دارو به اندازه مناسب و کافی، برخی از پرورش‌دهندگان سنتی مرغ از این مواد به عنوان داروی خانگی و سنتی استفاده کرده باشند.» حسین ایراندوست در گفتگو با ایمنا افزود: «استفاده از این ماده به عنوان دارو توسط هیچ پزشکی توصیه نمی‌شود و اساس علمی نیز ندارد. ممکن است یک مرغدار به مرغدار دیگر توصیه کرده باشد که برای کاهش اضطراب دام‌های خود در زمان جابجایی از مخلوط آب و سوخته تریاک استفاده کند.»

برومند چهارآیین، عضو هیأت‌مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی در مهرماه وقتی شایعه مصرف تریاک در مرغداری‌ها را از پایه و اساس کذب دانست، در این باره توضیح جالبی داد: «همه ما می‌دانیم که مواد مخدر فقط برای تسکین درد استفاده می‌شوند که هیچ مرغی نیاز به مواد مخدر ندارد. مطرح کردن این شایعه‌ها از طرف کسانی است که می‌خواهند با ارزان کردن مرغ، گردش مالی ۱۲۵ هزار میلیارد تومانی صنعت طیور گوشتی را پایین بیاورند، چون وقتی مرغ به قیمت منطقی خود می‌رسد، سود این افراد دو برابر می‌شود.»

این شایعه به استان البرز هم رسیده و رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور دامپزشکی البرز خبر داده «با توجه به بازدید‌های مستمری که بازرسان اداره کل دامپزشکی استان از واحد‌های پرورش مرغ دارند؛ با قطعیت می‌توان گفت خوراندن تریاک به مرغ‌ها در هیچ یک از مرغداری‌های البرز نیفتاده است.»
 
منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تازه از تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کنترل کلسترول با مصرف این نوشیدنی پرطرفدار ایرانی

جایزه تمشک طلایی به این سریال صداوسیما رسید!

عاملان انفجار ساختمان بنیاد، اتباع بودند

عکس/جمله عجیب عراقچی درباره مذاکره با آمریکا سوژه شد

اعلام وضع هوای تهران در روز چهارشنبه ۸ اسفند

پزشکیان: دولت چهاردهم عمیقا باور دارد که توسعه پایدار فقط در وضعیت صلح و آرامش ممکن است

شرایط پیش‌فروش مرحله دوم سکه اعلام شد

تصویب نقشه جامع دفاعی امنیتی ایران

توضیح استقلال درباره وضعیت مذاکره با ماتزاری؛ پیام‌هایی که دردسرساز شدند!

خانواده‌ای در زعفرانیه ۳۴۴ میلیون تومان قبض گاز دریافت کرد

ممنوعیت ازدواج مهاجران فاقد مدرک

تک و پاتک رسایی و قالیباف در جلسه علنی

تعداد تماشاگران دربی مشخص شد

اعتراض جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما به توقیف تاسیان

یاوه گویی جدید نتانیاهو علیه ایران

هاشمی‌نسب قید حضور در استقلال را زد!

بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به پایان رسید

عکس/ تجلیل از پیشکسوتان ورزشی خراسان رضوی

مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (۸ اسفند) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است

مرد دندان‌پزشک چطور پسر ۲۹ ساله‌اش را به قتل رساند؟

وزارت بهداشت هشدار داد

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوای به؛ حلوای خوشمزه و سنتی گیلانی

دستگیری زوج سارق در ماه عسل

ادعای قاتل دو زن مسافرکش: از زن‌ها کینه به دل داشتم

طرز تهیه مرغ لبویی؛ مرغ خوشرنگ و خوشمزه

گره گشایی تجاری از مسیر چابهار

اینفوگرافی/ ۱۰ شغل پردرآمد آینده که جهان را تسخیر می‌کند

زمان جدید دور دوم پیش فروش سکه+شرایط

معرفی هواپیمای نظامی سی-۲۷جی اسپارتان

عکس/ نمایی بی نظیر از حرم امام رضا ۶۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ ساختمان موج؛ نمادی از معماری فرانسه در شهرک اکباتان

معرفی جاذبه های گردشگری برج میلاد تهران

لاوروف: به همکاری با ایران ادامه می‌دهیم

اینفوگرافی/ رکورد دو ساله تورم خوراکی‌ها شکست

با بیماری جنون دزدی بیشتر آشنا شوید

روش محاسبه حقوق کارگران ۱۴۰۴ تغییر کرد

عکس/ زیبایی خیره کننده یک روز برفی در دالاهوی کرمانشاه

عجیب‌ترین خواص ازگیل که باید بدانید

استقلال وکلا؛ سنگ بنایی که عدالت را زنده نگه می‌دارد

درخواست افزایش قیمت خودرو روی میز شورای رقابت

مرگ ۱۵ نفر بر اثر مسمومیت با الکل در آذربایجان

ارزش سهام عدالت امروز ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ شهرام صولتی ۵۳ سال پیش در پارک ملت

بازگشت امید عالیشاه به تمرین پرسپولیس

سال ۱۴۰۴ چند روز تعطیلی داریم؟ + عکس و جزییات

عکس/ ژست صمیمی عمو پورنگ و نعیمه نظام دوست با سفیر ژاپن

عکس/ اتوبوس‌های برقی زاکانی دود می‌کند

لاوروف و عراقچی دیدار کردند

کسری ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۱۴۰۴/ تورم بالا و دخل و خرج دولت از موانع اصلاح بودجه!