تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۹

نحوه شناسایی واجدان شرایط تسهیلات کرونا اعلام شد

در حالی که برنامه دولت برای حمایت از ضعیف ترین قشر جامعه در شرایط شیوع کرونا اعلام شده است، برخی سودجویان با هدف کسب درآمدهای واهی دست به تبلیغات گسترده در خصوص ثبت نام ویژه یارانه کرونا و تسهیلات ۴ درصدی می کنند .
یارانه کرونا
 
اقتصاد۲۴ - این اقدام در حالی از سوی برخی سودجویان در فضای مجازی در دستور کار قرار گفته است که دولت پیش از این بار‌ها اعلام کرده است نیازی به ثبت نام و مراجعه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه و بانک‌ها برای دریافت کمک ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی و تسهیلات بانکی یک تا دو میلیون تومانی نیست.

بر اساس این گزارش سازوکار تعیین شده، شناسایی افراد واجد الشرایط برای دریافت یارانه کرونا از طریق باک‌های اطلاعاتی موجود صورت می‌گیرد و ضعیف‌ترین اقشار جامعه که هیچ منبع درامدی ثابتی ندارند، در این راستا شناسایی و واریز کمک‌های دولتی به حساب ان‌ها صورت می‌گیرد. طبق آخرین گزارش ارائه شده نزدیک به یک و نیم میلیون نفر از جنعیت ایران کمک‌های ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی را در پایان اسفند ماه دریافت می‌کنند. مرحله دوم این کمک‌ها نیز در پایان فروردین به حساب آن‌ها واریز خواهد شد.

بر این اساس پیش بینی شده است عملیات پرداخت یارانه به آسیب دیدگان از کرونا تا پایان خرداد ماه تداوم یابد. ممکن است ستاد ملی مبارزه با کرونا، در صورت افزایش تعداد آسیب دیدگان و همچنین افزایش دوره مقابله با این بیماری، تصمیمات تازه‌ای را لحاظ کند.

یارانه کرونا به خانواده‌های یک نفره ۲۰۰ هزار تومان؛ دو نفره، ۳۰۰ هزار تومان؛ سه نفره، ۴۰۰ هزار تومان؛ چهار نفره، ۵۰۰ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۶۰۰ هزار تومان واریز شده است.

وام یک تا دو میلیونی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

در این راستا دولت تسهیلات ویژ یک تا دو میلیون تومانی را از طریق شارژ در کارت‌های واجدین شرایط نیز پرداخت می‌کند. این تسهیلات با بهره ۴ درصد پرداخت می‌شود و دولت پرداخت هشت درصد از سود این تسهیلات را تقبل کرده است.

بر اساس این گزارش این کارت‌ها در طرح خرید اعتباری اضطراری ناشی از شیوع کرونا براساس دستورالعمل ابلاغی معاون اول رییس جمهوری به اقشار آسیب‌پذیر فاقد درآمد ثابت از قبیل رانندگان تاکسی، اتوبوس، مینی‌بوس و کرایه‌های بین‌شهری، دستفروشان و کارگران فصلی تا سقف چهار میلیون خانوار به تشخیص وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعلق می‌گیرد. به این ترتیب شناسایی این افراد از طریق بانک‌های اطلاعاتی است و نیازی به ثبت نام و اعلام حضور برای دریافت این تسهیلات وجود ندارد.

بانک‌های عامل همان بانک واریز کننده یارانه افراد بوده و موظفند ۴۸ ساعت پس از اعلام وزارت کار، به ترتیب اعتبار یک میلیون تومانی را در کارت خانوار‌های یک نفره و ۲ میلیون تومانی را در کارت خانوار بیش از یک نفره فاقد درآمد ثابت منظور کنند.

بازپرداخت طی ۲۷ ماه که ۳ ماه آن تنفس است صورت می‌گیرد و هشت درصد از سود ۱۲ درصدی آن توسط دولت به بانک‌ها پرداخت می‌شود. مشمولان نیازی به مراجعه به بانک‌ها نداشته و بانک‌ها با اخذ تعهد الکترونیک می‌توانند اقساط را از یارانه و کمک هزینه معیشتی افراد کسر کنند.

دارابودن چک برگشتی و اقساط معوق بانکی مانع دریافت این تسهیلات نمی‌شود. طبق اعلام قبلی، برای پرداخت این تسهیلات باید در ابتدا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اصناف و اتحادیه‌ها افراد مشمول را شناسایی کند

۷۵ هزار میلیارد تومان برای حمایت از تولید

بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از مشاغل در ایران با بحرانی جدی پس از شیوع کرونا مواجه شده اند، از این رو رییس کل بانک مرکزی سازوکار پرداخت این تسهیلات را اعلام کرده است. به گفته وی رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه مشاغل مشمول این مصوبه در ستاد اقتصادی دولت و با همکاری نظام بانکی مشخص و دستورالعمل مربوط به شبکه بانکی ابلاغ خواهد شد، افزود: طبق مصوبه ستاد اقتصادی دولت این تسهیلات به واحد‌های آسیب دیده که اشتغال خود را حفظ کرده اند پرداخت خواهد شد.

همتی گفت: بازپرداخت اقساط این تسهیلات، دو ساله است و برای شروع بازپرداخت اقساط، تنفس چند ماهه در نظر گرفته خواهد شد. وی تاکید کرد: نرخ سود ۱۲ درصدی این تسهیلات منطقی و بر اساس بررسی‌های کارشناسی است و هر نرخی کمتر از این با توجه به بار مالی آن برای نظام بانکی امکان پذیر نیست.

همتی افزود: نرخ بهره حقیقی در کشورمان حتی در حد ۱۸ درصد نرخ سود اسمی بانک‌ها و با توجه به نرخ تورم سالانه منفی می‌باشد و قطعا با نرخ ۱۲ درصد نرخ بهره حقیقی بسیار منفی‌تر خواهد بود و لذا کمک مناسبی به مشاغل آسیب دیده است.

۵ هزار میلیارد تومان برای صندق بیمه بیکاری

در عین حال با هدف حمایت از کارگرانی که در اثر شیوع کرونا شغل خود را از دست داده اند مبلغی نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان در اختیار صندوق بیمه بیکاری قرار گرفته است. طبق تصمیمات اتخاذ شده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام آدرس سایت ثبت نام بیمه بیکاری اعلام کرد: کارگران شغل از دست داده مشمول قانون کار برای درخواست بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارند.

محمد شریعتمداری در توئیتر خود نوشته است: «برای پیشگیری از شیوع ‫کرونا و حفظ سلامت کارگران مشمول ‫ قانون کار و تامین اجتماعی که شغل خود را از دست داده‌اند، ازاین پس برای ثبت درخواست بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارند.

به گفته وی، به منظور رعایت مهلت قانونی بیمه بیکاری، کارگران مشمول می‌توانند به سامانه https://bimebikari.mcls.gov.ir/Darkhast.aspx مراجعه کنند.»
منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اولین واکنش ترامپ به خروج آمریکایی‌ها از خاورمیانه

نفت به مسیر افزایش قیمت بازگشت

خبر جدید درباره دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا

راز نجومی شدن قیمت برنج چیست؟

شاخص بورس زیر سایه بلاتکلیفی مذاکرات

بلاتکلیفی سیاسی بورس را در سایه ابهام نگه داشت

تغییر قیمت‌ها در بازار خودرو شدید شد+ جدول

واکنش شورای رقابت به عرضه خودرو در بورس کالا

آماده‌باش برای تغییرات جدید در قیمت نان

خودروی برقی هم قیمت سایپا کوییک + عکس

عرضه خودرو در بورس کالا قانونی شد + سند

چگونه قانون انتصاب در مشاغل حساس به چماقی برای حذف متخصصان بدل شد؟/ لگدمال کردن دوباره وفاق توسط تندروها

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۲ خرداد ۱۴۰۴/ بازی سیاسی در زمین دلار

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

عکس/ درخشان‌ترین ستارگان آسمان شب

کوفته تبریزی مقصد مدافع پرسپولیس را لو داد!

ستاره مدنظر سیدورف استقلال را فالو کرد

قاب زن و شوهری سمر سریال عشق ممنوع

بورس در تله بلاتکلیفی؛ بازار چشم‌انتظار وزیر اقتصاد و مذاکره/ سیگنال‌های مبهم سیاسی و اقتصادی بازار را سرد کرد

عکس زیبای شیرین سریال نون خ

عکس/تیپ خاص رضا عطاران در استرالیا جلب‌توجه کرد

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۲ خرداد ۱۴۰۴/ افزایش قیمت طلا در چهارشنبه‌بازار

چرا اسرائیل نمی‌تواند به ایران حمله کند؟

پیغام مذاکراتی مسعود پزشکیان برای آمریکا

نمایندگی ایران در سازمان ملل: دیپلماسی تنها راه پیش‌رو است

تیتر یک سایت رهبری بعد از دیدار امروز نمایندگان

بیانیه تروئیکای اروپا علیه ایران؛ احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه

عکس/اعتراف بازیگر زن تلویزیون به حمل سلاح سرد!

پایان رابطه‌ عاشقانه‌ زوجی که همه دوستشان داشتند

هواشناسی استان تهران اطلاعیه داد

ظریف می تواند رئیس مجلس شود!

فتیله بمب بزرگ پرسپولیس در ترکیه روشن شد

برنده توپ طلای فوتبال ایران معرفی شد

پاسخ فوری ایران به قطعنامه جنجالی اروپا و آمریکا

فوری / انتظار می‌رود قطعنامه عدم پایبندی ایران طی چند ساعت آینده صادر شود

ترامپ: اعتمادم به دستیابی به توافق با ایران کمتر شده است

عراقچی: خطای راهبردی تروئیکای اروپایی، ایران را وادار به واکنش قاطع خواهد کرد

ادعای هگست علیه ایران

ایران دومین کشور بلاگر جهان

فیلم/شمسایی: تتلو نماز می‌خواند