تاریخ انتشار: ۱۶:۴۵ - ۲۶ فروردين ۱۳۹۹

لطفا همه ماسک بزنید

"بابک جاوید"، دانشمند ایرانی در یک سرمقاله با همکاری دو محقق دیگر از دانشگاه کمبریج با اشاره به اهمیت پوشاندن صورت با ماسک در دوران شیوع بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ از همگان درخواست کرده است برای قطع کردن زنجیره انتقال این بیماری، ماسک پارچه‌ای بزنند؛ چرا که مزایای فراوانی دارد.
همه ماسک بزنید
 
اقتصاد۲۴ -به نقل از نیو اطلس، در یک سرمقاله جدید منتشر شده در مجله BMJ، سه تن از محققان دانشگاه کمبریج پیشنهاد می‌کنند که پوشیدن ماسک‌های پارچه‌ای باید در طول همه‌گیری کووید-۱۹ توسط همگان اجرا شود. این گروه استدلال می‌کند که مزایای بالقوه این کار بسیار بیشتر از نقاط ضعف احتمالی آن است.

"بابک جاوید"، مشاور بیماری‌های عفونی از دانشگاه کمبریج توضیح می‌دهد: ما می‌دانیم که میزان زیادی از انتقال و شیوع کرناویروس جدید قبل از بروز علائم در افراد رخ می‌دهد، بنابراین پوشیدن ماسک‌ها در درجه اول برای محافظت از دیگران و همچنین محافظت از پوشنده است.

استدلال‌های مربوط به استفاده از ماسک در مقیاس بزرگ و توسط اغلب افراد جامعه طی هفته‌های گذشته به شدت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، تا حدی که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) به طور ویژه هفته گذشته توصیه کلی خود را تغییر داد و به استفاده گسترده از ماسک‌های پارچه‌ای توصیه کرد.

بیشتر بخوانید: راهکار‌هایی برای حفظ سلامت روان در روز‌های کرونایی

سه استدلال کلی وجود دارد که اغلب علیه استفاده گسترده و عمومی از ماسک‌های صورت مطرح می‌شود: اول اینکه ادعا می‌شود هیچ مدرکی وجود ندارد که ماسک‌ها یک فرد را از ارتباط با ویروس محافظت کنند. دوم اینکه استفاده همگان از ماسک، دست کادر درمان را که در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند از ماسک دور می‌کند و سوم اینکه ماسک‌ها باعث ایجاد احساس امنیت کاذب در پوشنده و منجر به کاهش پیروی از سایر اقدامات مهم بهداشتی می‌شوند.

این مقاله به یادداشت‌های قبلی که در مورد استفاده از ماسک در رابطه با مقابله با انتقال آنفلوآنزا نوشته شده است، اشاره می‌کند که در برخی از آن‌ها آمده است ماسک‌ها هیچ گونه محافظت قابل توجهی ارائه نمی‌دهند.

در حالی که این مقاله نشان می‌دهد استفاده گسترده از ماسک، به جای اینکه به عنوان یک اقدام محافظتی برای افراد سالم عمل کند، زنجیره انتقال را در کسانی که از ناقل بودن خود آگاه نیستند، محدود و قطع می‌کند.

این گروه با بیان اینکه واضح است که ماسک‌های پزشکی باید برای کادر درمان استفاده شود، به بررسی میزان فایده ماسک‌های پارچه‌ای ساده پرداخت.

محققان می‌گویند: اگرچه شواهد بررسی کیفی دقیقی در دست نیست، اما برخی داده‌ها نشان می‌دهند که ماسک‌های پارچه‌ای تنها ۱۵ درصد از ماسک‌های جراحی در مسدود کردن راه انتشار ذرات آلوده موثر هستند و پنج برابر بیشتر از عدم استفاده از ماسک تاثیر دارند؛ بنابراین قطعا زدن ماسک‌های پارچه‌ای بهتر از نزدن ماسک است؛ بنابراین اگر یک ماسک پارچه‌ای حداقل انتقال ذرات ویروس را کاهش می‌دهد، چرا هنوز تبدیل به یک توصیه عمومی نشده است؟ زیرا به نظر می‌رسد که عموم مردم قادر به درک چگونگی استفاده ایمن از این ماسک‌ها نیستند و برخی از متخصصان از جمله سازمان بهداشت جهانی (WHO) می‌گویند که آن‌ها می‌توانند صدمات بیشتری را به بار بیاورند تا اینکه مفید باشند.

"ویلیام کیویل" از دانشگاه ساوتهمپتون با اشاره به توصیه‌های اخیر WHO در مورد پوشیدن ماسک‌ها به صورت گسترده، توضیح می‌دهد: عموم افراد آموزش ندیده به طور مرتب در تلویزیون دیده می‌شوند که به طور مداوم ماسک خود را لمس و جای آن را روی صورت خود تنظیم می‌کنند که این کار موجب می‌شود خطر تماس با چشم افزایش یابد. در واقع مردم باید از چشمان خود که مسیری شناخته شده برای ورود ویروس است، محافظت کنند، همان کاری که کادر درمان با پوشیدن عینک و یا یک نقاب کامل صورت انجام می‌دهند.

"تریش گرینهال"، متخصص مراقبت‌های بهداشتی اولیه از دانشگاه آکسفورد می‌گوید: این استدلال، توانایی عموم مردم در یادگیری چگونگی استفاده صحیح از ماسک‌های صورت را دست کم می‌گیرد.

وی افزود: این استدلال غلط است که به مردم نمی‌توان اعتماد کرد که دستورالعمل‌های مناسب برای پوشیدن و نگهداری ماسک را دنبال کنند، چرا که افراد در حال حاضر بسیار انگیزه دارند تا روش‌های مناسب برای پوشیدن ماسک را به درستی یاد بگیرند.

محققان دانشگاه کمبریج در این مقاله تأکید می‌کنند: در حالی که استدلال "احساس امنیت کاذب" نامعتبر نیست، اما باید به عموم مردم درباره نحوه استفاده صحیح و ایمن از ماسک‌های پارچه‌ای آموزش داد. همانند کمپین‌های شستشوی دست که راه‌اندازی شد، آموزش جمعی استفاده بی‌خطر و دفع ماسک‌ها نیز امکان‌پذیر است. نکته مهم این است که اگر یک ماسک در هنگام دفع، آلوده باشد، به این معنی است که پوشنده را از ابتلا به ویروس محافظت کرده است.

"نیکلاس ماتسون" از موسسه ایمونولوژی درمانی و بیماری‌های عفونی دانشگاه کمبریج و یکی از نویسندگان این مقاله همچنین به تأثیر روانی پوشیدن گسترده ماسک اشاره می‌کند. وی می‌گوید: دیدن پوشیدن ماسک توسط عموم مردم می‌تواند به عنوان یک یادآوری ارزشمند برای همه‌گیر بودن این بیماری باشد.

"ماتسون" نتیجه می‌گیرد: ما اکنون برای ورود به یک روال عادی جدید آماده می‌شویم. پوشیدن ماسک در ملاء عام می‌تواند نشان‌دهنده اتحاد ما در مبارزه با این تهدید مشترک باشد و اهمیت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را تقویت کند.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پمپ گازوییل اتوبوس‌های دوطبقه تهران حدود ۶۰ سال پیش

عکس/ آخرین تصویر از صادق هدایت در فرودگاه مهرآباد ۷۵ سال پیش

عکس/ زیبایی دریاچه سد سردشت در ابتدای بهار

عکسی کمیاب از یک کتابفروشی قاجاری حدود ۱۰۵ سال پیش

عکس/ صف یک فروشگاه پوشاک ۹۹۵ تومنی حدود ۳۵ سال پیش

عکس/ صندلی‌های طبقه دوم آزادی هم کنده شد!

عکس/ نمایی دیدنی از خیابان ناصرخسرو برفی ۶۰ سال پیش

عکس/ کلاهخود خاص و زیبای بازمانده از ۲۲۰۰ سال پیش و دوره اشکانیان

عکس/ دو زمین لرزه پیاپی صبح امروز در تهران

عکس/ فرح دیبا ۵۴ سال پیش در دفتر کار اختصاصی‌اش

عکس/ نمایی دیدنی از دروازه باغ ملی، شهربانی و وزارت عدلیه در تهران ۷۰ سال پیش

عکس/ ایرج قادری و بهمن مفید ۵۰ سال پیش در فیلم رفیق

عکس/ نگاهی به تصویر آغا محمدخان قاجار ۲۸۳ سال پس از تولدش

عکس/ نمایی از آرامگاه ابن سینا ۷۰ سال پیش در همدان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان + معنی و تفسیر

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

راز عمرِ ۱۱۷ ساله پیرترین زن جهان

رفع نفخ شکم با مصرف این ماده غذایی

این میوه برای سلامت دندان ضرر دارد

آیا سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال خطرناک است؟

این میوه‌ها سرشار از شکر هستند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۵ اسفند ۱۴۰۳/ خریداران دلار سردرگم شدند

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۵ اسفند ۱۴۰۳/ قیمت طلا در سقف تاریخی

شیرینی هلال پسته شیک و خوشمزه

نقشه راه اقتصادی بلندپروازانه چین برای سال ۲۰۲۵/ وعده ایجاد بازار بازتر برای سرمایه گذاری 

کشف جسد مثله شده‌ مردی در یک بزرگراه تهران

فیلم/واکنش وزیر نفت به تحریم شدنش

جزئیات موافقت حماس برای آزاد کردن گروه جدیدی از اسرا

فیلم/ آیا کار‌های میلاد کرمی، بلاگر ارتفاع، واقعا خطرناک است؟

مازیار زارع: پرسپولیس برخلاف قبل چندان موقعیت نداشت

جدول لیگ برتر بعد از برد پرسپولیس مقابل ملوان

عکس/لاریجانی و سردار قاآنی در مراسم گرامیداشت شهیدان باکری

فیلم/گل دوم پرسپولیس به ملوان توسط دورسون دقیقه ۶۶

علت زلزله امروز تهران مشخص شد

کارشناسی داوری پرسپولیس-ملوان؛ اخراج یا پنالتی؟

اختتامیه شیرین پرسپولیس در ۱۴۰۳؛ موقتا در صدر

جواد یحیوی: خودم را تسلیم پلیس کردم

ناگفته‌های روحانی از ماجرای خرید اس ۳۰۰ از روسیه

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۳

چرا هر روز روی اعصاب مردم می‌روید؟

جمله مشترک دو امام جمعه درباره امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای

ترکیه مدعی بازداشت ۵ مظنون به جاسوسی برای ایران شد

حسین موسویان: قرار بود به اقتصاد اول منطقه تبدیل شویم

عکس/آلودگی هوای تهران از ارتفاعات توچال

فیلم/گل اول پرسپولیس توسط علیپور در دقیقه ۱۶

فیلم/ضیافت افطار زلنسکی

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از صداوسیما

مرد شماره ۲ داعش در عراق به هلاکت رسید

آیت الله محقق داماد: مگر هر واجبی باید در قانون بیاید؟

قالیباف: کالابرگ هر ماه پرداخت خواهد شد

عکس/ آهو خردمند در جوانی و تغییر چهره اش در ۸۲ سالگی

مقصد ثروتمندان برای زندگی ابدی کجاست؟

سقوط پاراگلایدر تفریحی در دریاچه مهارلو شیراز

احتمال بالای خداحافظی زودهنگام با طارمی در اینتر

حمایت علم الهدی از تجمعات مقابل مجلس

آمار پرسپولیس در بازی‌های خانگی این فصل

کانال‌های ایتا برای تجمع غیرقانونی مسدود شد

غایبان قطعی استقلال مقابل ذوب آهن در اصفهان

اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز اعلام شد

تهرانی‌ها منتظر هوای گرم