تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
عضو هیات رئیسه اتاق تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴:

قبل از هر کاری به فکر گشایش مرز‌ها باشید/ فعالان اقتصادی بلاتکلیف مانده‌اند

عضو هیات رئیسه اتاق تهران معتقد است؛ باید زیر ساخت‌ها برای تحقق رشد اقتصادی در سال جاری فراهم شود. یکی از ابزار‌های اصلی، گشایش مرز‌های تجاری است که در غیر این صورت هیچ فعال اقتصادی توان دستیابی به اهداف توسعه‌ای را نخواهند داشت. متولیان قبل از هر اقدامی باید با روابط دیپلماسی درصدد رفع مسدودیت‌های مرزی باشند.
صادرات کالاهای غیرنفتی
 
اقتصاد۲۴- مهمترین برنامه‌های سال جهش تولید در بخش صنعت، معدن و تجارت در هفت محور و ۴۰ برنامه، نهایی و ابلاغ شد. یکی از این برنامه‌ها تحقق شعار بهبود فضای کسب‌وکار مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت است.

از سوی دیگر الزاماتی برای تحقق اهداف و اجرای برنامه ها در نظر گرفته شده که یکی از مهمترین آنها تامین منابع ارزی مورد نیاز است که به گفته معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت تحقق برنامه‌های جهش تولید در این وزارتخانه نیازمند ۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار منابع ارزی است.

اما ضعف در تجارت خارجی و مسئله بازاریابی و برنامه های حفظ بازار، موضوعی است که سال های سال فعالان اقتصادی از فقدان و یا ضعف در آن رنج می برند. امروز نیز با شیوع بیماری کرونا در جهان بیشتر مرزها به سوی کشورمان مسدود شده است.

یکی از مسائل مهم امروز جوامع صنعتی ایجاد بستر مناسب برای سرمایه گذاری و پیشبرد اهداف آن با حمایت از سرمایه گذاران است و بدون حمایت از سرمایه گذاران، توسعه بازارها و نفوذ به بازار جدید به سختی قابل حصول است.

در چنین شرایطی، در عین بهره مندی سهامداران از دارایی های متنوع، کار آفرینان کشورها برای سرمایه گذاری می توانند به منبع مالی خوب و متنوعی دست یابند در غیر این صورت بانک‌ها به منبع مالی منحصر به فرد تبدیل می شوند و سرمایه گذاران از تنوع منابع مالی بی بهره خواهند بود. برای ایجاد سرمایه گذاری خوب نیاز به حمایت از سرمایه داران و بهبود فضای کسب و کار است.

به فکر گشایش مرزها باشید

سیده فاطمه مقیمی، عضو هیات رئیسه اتاق تهران در رابطه با برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تحقق جهش تولید در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ گفت: امروز با مسدود شدن مرزها هیچ برنامه و طرحی برای رشد اقتصادی کشور قابل بحث و پبش بینی نیست.

به گفته عضو هیات رئیسه اتاق تهران، انتظار می رود دولت هرچه سریعتر با روابط دیپلماسی بخش های مربوط به بازگشایی مرزها را اجرایی کند چرا که تا رفع این مشکل هیچ فعال اقتصادی نمی تواند برای سال جاری خود، برنامه های پیش بینی شده را جهت پیشبرد اهداف اجرایی کند.

مقیمی با تاکید بر اینکه فضای کسب و کار باید با زیر ساخت هایی همچون واردات و صادرات و سایر بخش های مختلف از جمله خدمات حمل و نقل و تولید و صنایع سنجیده شود ادامه داد: فعالان در عرصه های مختلف اقتصادی در حال فعالیت هستند اما مرزها به روی آنها بسته است چطور انتظار می رود این فعالان برنامه هایی در راستای رشد اقتصادی کشور داشته باشند.

بیشتر بخوانید: سیاه چاله‌های اقتصادی سرراه کسب و کار
این فعال اقتصادی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه یکی از محورهای اصلی تحقق شعار سال 99 بهبود و توسعه فضای کسب و کار است چرا از سال های قبل هنوز فضای کسب و کار با موانع زیادی روبرو بوده است؟ گفت: شرط اجرای قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار تنها در شفاف سازی قانون و تسریع در اجرای آن است. امروز ناهماهنگی بین دستگاه‌ها، بیش از هفت سال اجرای این قانون را در بلاتکلیفی قرار داده است.

مقیمی ادامه داد: نبود فضای رقابتی در بین سازمان‌ها و همچنین بنگاه‌های اقتصادی باعث شده بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی دولتی با وجود زیان‌ده بودن به پشتوانه حمایت‌های دولتی به فعالیت خود ادامه دهند و عملکرد مناسبی نداشته باشند و این نشان از ضعف زیرساخت هاست.

وی تاکید کرد: هرچند یک ماه از آغاز سال جدید می گذرد اما به دلیل شیوع کرونا و مسدود شدن درهای تجاری نمی توان در خصوص فضای کسب و کار و برنامه هایی که وزارت صنعت پیش بینی کرده اظهار نظر داشت.

عضو هیات رئیسه اتاق تهران در پایان یادآور شد: فعالان اقتصادی در بلاتکلیفی به سر می برند. گشوده شدن مرزها اولین اقدام در راستای تحقق جهش تولید است و این اقدام باید هرچه سریعتر از سوی مقامات کشور با رایزنی و روابط دیپلماسی محقق شود .
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

عکس/ جولان خودرو‌های خارجی ۷۲ سال پیش در خیابان‌های تهران

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

گزارش عملکرد چشمگیر بیمه نوین در دوره یک ماهه منتهی به پایان بهمن ماه

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: خدمت به جامعه ایثارگری باید همراه با اخلاص باشد

فیلم/ ناپدید شدن کوهنورد ۴۷ ساله در توچال

عوامل روشن نشدن موتور سیکلت و روش‌های تعمیر آن

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان ۱۴۰۴ برابر با قیمت یک جفت کفش

تنها غایب قطعی پرسپولیس برای دربی ۱۰۵

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

بیمه ابزار کلیدی در مدیریت ریسک مطلوب

صدور حکم نهایی ۴۴ متهم پرونده چای دبش

همسران دردسرساز علیه استقلال و پرسپولیس

فیلم/ حمله تند یک نماینده به جلیلی در صحن مجلس

اعلام شعار دربی ۱۰۵ از سوی سازمان لیگ

زمستان رویایی در آستارا

زیدآبادی: روسوفیل‌های وطنی احساس شرم نمی‌کنند؟

دستگیری عده‌ای در پی فراخوان تجمع ۲۵ بهمن برای رفع حصر

عکس/ نمایی خارق العاده از دروازه شمیران ۹۳ سال پیش در یک روز برفی

واعظی: در جهان امروز سیاست در خدمت اقتصاد است

تهران _ مسکو؛ بزنگاه دوباره برای وزن کشی روابط

خطر جدی فرونشست زمین در تهران

جاده چالوس تا اطلاع بعدی مسدود است

قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۴ و ۵ تهران از تهرانپارس تا جنت آباد+ جدول

واکنش تند و صریح پزشکیان به استیضاح همتی

احتمال فروش دوباره دلار به هر ایرانی؛ هر شهروند ۲۱۰۰

پیش‌بینی هولناک از روند افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

عکس/ موتورسواری داریوش با دخترش ۳۳ سال پیش

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

جدیدترین قیمت خانه در شهریار اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت نفت بعد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران جهشی شد

پشت پرده پتروشیمی تبریز؛ زنگ خطر یا یک نوسان طبیعی؟

معرفی خودرو پژو ۵۰۸ L با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT + عکس

سایه سهمگین دلار و طلا بر سر مسکن

فیلم/ زن میانسال زورگیر خیابان پیروزی با بخشید

فیلم/ ریزش پل در کره جنوبی قربانی گرفت

عکس/ رستوران گردی شبنم قلی خانی با کت ساتن چندرنگ

١۵ مربی ایرانی استقلال در تاریخ دربی

تیر خلاص مجلس به مستاجران با انفجار قیمت خانه در نوروز ۱۴۰۴

فیلم/ توضیحات قوه قضائیه در مورد پرونده قتل امیر محمد خالقی

فیلم/ سایت‌های غیرمجاز فروش طلا مسدود می‌شوند

توقیف پاسپورت متهم پرونده کوروش کمپانی در امارات

سود سهام عدالت پایان اسفند ۱۴۰۳ واریز می‌شود؟

عکس/ چهرۀ متفاوت الناز شاکردوست در ۱۹ سالگی با چادر گلدار

ادعای وحشتناک قاتل دو زن مسافرکش

بورس همیشه در جاده مه‌آلود است

عکس/ حال و هوای میدان توپخانه تهران ۷۳ سال پیش

نرخ سبد معیشتی از ۲۳ تا ۳۵ میلیون تومان؛ کدام مبنای دستمزد ۱۴۰۴ قرار می‌گیرد؟/ رقم حقوق را از قصد آخر سال اعلام می‌کنند که جای چانه‌زنی باقی نماند

افشای راز قتل پسر سمنانی توسط مهاجران افغان

ادعای قاچاق دختران افغان به ایران برای استفاده جنسی!

معاملات پر رونق بازار طلا در بورس کالا