تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۹

ترامپ: ممنوعیت مهاجرتی جدید برای ۶۰ روز اجرا می‌شود

رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرد، ممنوعیت مهاجرتی جدید کشورش به مدت ۶۰ روز ادامه خواهد داشت و شامل کسانی می‌شود که برای دریافت "کارت سبز" اقامت دائم تلاش می‌کنند و قصد دارد با این روش از آمریکایی‌ها که به دنبال بازیابی شغل‌های از دست رفته خود به دلیل وجود ویروس کرونا هستند، حفاظت کند.
ممنوعیت مهاجرتی
 
اقتصاد۲۴- به نقل از خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا قصد دارد این ممنوعیت را از طریق دستور اجرایی که به گفته خودش امروز (چهارشنبه) آن را به امضا می‌رساند، وضع کند. او گفت، وضعیت جدید برای افرادی که به طور موقت وارد ایالات متحده می‌شوند، صدق نمی‌کند و پس از گذشت دوره ۶۰ روزه مجددا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

او می‌گوید که این تصمیم بعد از ۶۰ روز برای "تمدید یا اصلاح" براساس "شرایط وقت اقتصادی" ارزیابی خواهد شد. ترامپ گفت که این سیاست فقط در مورد کسانی که متقاضی "اقامت دائم" هستند اعمال خواهد شد نه "کسانی که به طور موقت وارد آمریکا می‌شوند. "

رئیس‌جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری عصر سه‌شنبه درباره اپیدمی ویروس کرونا گفت که کشورش "باید اول به کارگران آمریکایی رسیدگی کند". او گفت: "همانطور که همه می‌دانید، میلیون‌ها آمریکایی برای مبارزه با این ویروس و نجات جان هم‌وطنان خود کارشان را از دست داده‌اند. "

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت این "وظیفه جدی" دولت است که از اشتغال مجدد آمریکایی‌ها اطمینان حاصل کند. او گفت: "غیرمنصفانه و غلط است اگر آمریکایی‌هایی که کار خود را به دلیل شیوع ویروس از دست داده‌اند، موقعیت کاری خود را به مهاجرانی که از خارج آمده‌اند، بدهند. " او اضافه کرد: "می‌خواهیم از نیروی کار خود محافظت کنیم و فکر می‌کنم هرچه جلوتر برویم بیشتر و بیشتر از آن‌ها محافظت خواهیم کرد. "

یک مقام وزارت دادگستری آمریکا به رادیو "ان پی آر" گفت که دفتر شورای حقوقی این وزارتخانه هم‌اکنون در حال مرور این دستور پیش از امضای آن است. ترامپ گفته است احتمالا امروز چهارشنبه آن را امضا خواهد کرد. یک منبع آگاه در دولت ترامپ به این رادیو گفت که دولت مطمئن است اختیارات قانونی لازم برای تعلیق مهاجرت با دستور رئیس‌جمهوری را دارد.

گروه‌های مدافع مهاجرت به سرعت به اعلامیه ترامپ واکنش نشان داده‌اند.

"شورای مهاجرت آمریکا" در توییتی نوشت که "اقدامات ترامپ با هدف انحراف توجه و تفرقه انداختن میان ما در مورد این واقعیت صورت می‌گیرد که آمریکا اکنون بالاترین آمار ابتلا و مرگ در اثر ویروس کرونا را دارد. "

آندرآ فلورز، از انجمن آزادی‌های مدنی آمریکا هم نوشت: "بیگانه‌هراسی یک واکنش بهداشت عمومی به حساب نمی‌آید. "

ترامپ دوشنبه شب اعلام کرده بود، با امضای یک فرمان اجرایی هرگونه مهاجرت به آمریکا را به دلیل اپیدمی ویروس کرونا معلق خواهد کرد. او در توییتی در این باره به "حمله دشمن نامرئی" - ویروس کرونا - و نیاز به حفاظت از اشتغال در آمریکا اشاره کرده بود.

منتقدان می‌گویند که دولت او از این اپیدمی برای اعمال سیاست‌های ضدمهاجرتی استفاده می‌کند. کنترل مهاجرت از شعار‌های ترامپ در کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶ و در میان موضوع‌های مورد علاقه او به عنوان رئیس‌جمهوری بوده است.

بیشتر بخوانید: مهاجرت به آمریکا ممنوع می‌شود!

ستاد مبارزات انتخاباتی ترامپ سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت، این اقدام با دو هدف صورت می‌گیرد: جلوگیری از رقابت برای مشاغل و جلوگیری از ورود افراد مبتلا.

دولت آمریکا ماه پیش عملا پردازش هرگونه درخواست ویزا از جمله برای مهاجران را به دلیل شیوع ویروس کرونا معلق کرده بود. آمریکا همچنین اخیرا با کانادا و مکزیک بر سر محدود کردن سفر‌های غیرضروری تا حداقل اواسط ماه مه به توافق رسید. سفر از کشور‌های اروپایی و چین به آمریکا هم در جریان اپیدمی کرونا به شدت کاهش یافته است، هرچند سفر برای دارندگان ویزای موقت کار، دانشجویان و برای تجارت مستثنی بوده است.

به گزارش بی‌بی‌سی، دولت آمریکا در هفته‌های اخیر از اختیارات اضطراری خود برای اخراج هزاران مهاجر بدون مدرک در مرز جنوبی آمریکا استفاده کرده است. تدابیر بهداشت عمومی به مقام‌ها اجازه می‌دهد قوانین مهاجرت را نادیده بگیرند و فرآیند اخراج را تسریع کنند.

به گفته وزارت امنیت ملی آمریکا سال پیش کمی بیش از یک میلیون تن کارت اقامت دائم آمریکا را دریافت کردند. این گروه عمدتا از مکزیک، چین، هند، جمهوری دومینیک، فیلیپین و کوبا می‌آمدند. بیش از نیمی از این گروه کسانی بود که از قبل در آمریکا حضور داشتند و تنها موقعیت حقوقی آن‌ها تغییر کرد و ۴۵۹ هزار تن هم از خارج وارد شدند.

در سال ۲۰۱۹ همچنین حدود ۳۰ هزار پناهنده وارد آمریکا شدند که اغلب اهل کنگو، میانمار، اوکراین، اریتره، افغانستان و سوریه بودند.

سناتور کامالا هریس از کالیفرنیا با انتقاد از طرح معلق کردن مهاجرت گفت که رئیس‌جمهوری از اپیدمی جاری برای پیش بردن مواضع ضدمهاجرتی خود استفاده می‌کند.

او در توییتر نوشت: "ترامپ از روز اول این بحران (کرونا) را جدی نگرفت. شانه خالی کردن او از مسئولیت‌هایش به عنوان رئیس‌جمهوری به قیمت جان مردم تمام شده است و حالا با بی‌شرمی از این اپیدمی بهره‌برداری سیاسی می‌کند تا دستور کار ضدمهاجرتی‌اش را جلو ببرد. رئیس‌جمهوری بس است. آمریکایی‌ها دل زده‌اند. "

دیگر سناتور دموکرات ایمی کلوباشر که او هم زمانی نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود، این تصمیم را محکوم کرد. او در توییتر نوشت: "درحالی که کشور با اپیدمی می‌جنگد، در حالی که کارگران جانشان را کف دست گذاشته‌اند، رئیس‌جمهوری به مهاجران حمله می‌کند و دیگران را مسئول ناکامی خود می‌داند. "

جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در توییتر نوشت که رئیس‌جمهوری "باید کارش را انجام دهد" نه اینکه دنبال راهی برای مقصر شناختن دیگران بگردد. چاک شومر، رهبر دموکرات‌ها در سنا هم تصمیم ترامپ را "انحرافی دیگر" توصیف کرد.

اما هم حزبی‌های جمهوری‌خواه ترامپ از تصمیم او استقبال کردند.

پال گوسار، نماینده کنگره از آریزونا در توییتی نوشت: "رئیس‌جمهوری ترامپ متشکریم! کلیه مهاجرت‌ها به آمریکا باید تا زمانی که تک‌تک آمریکایی‌های جویای کار مشغول به کار نشده‌اند، معلق شود. "
منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شهادت فرمانده پدافند هوایی هوافضای سپاه

پیغام عراقچی به وزیر خارجه ایتالیا درباره اسرائیل

عکس/استوری صمیمانه کوین‌یامگا درپی حمله اسرائیل به ایران

بیانیه پزشکی قانونی در پی حمله اسرائیل به خاک ایران

سازمان اطلاعات سپاه پیغام داد

جلسه فوق‌العاده هیات دولت در پی هجوم اسرائیل

عکس/شهادت ورزشکار پدل ایران در پی حمله رژیم اسرائیل

فیلم/ درگیری پدافند هوایی ایران با پهپاد‌های اسرائیل در آسمان تبریز

عکس/استوری معناردار محسن چاووشی بعد از حمله اسرائیل

۸ شهید در پی حمله اسرائیل به آذربایجان شرقی

فیلم/ پیام پزشکیان به ملت ایران در پی جنایت اسرائیل

عکس/ آخرین توئیت شهید فریدون عباسی قبل از ترور

عکس/ ورودی پایگاه شکاری تبریز بعد از حمله اسرائیل

شورای امنیت جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد

فیلم/ جزئیات انفجار در محل سکونت دکتر عباسی و طهرانچی

جنگ تمام عیار ستاره‌های پرسپولیس و استقلال در تیم ملی

عکس/ وضعیت پرواز‌ها در ایران و کشور‌های منطقه

عکس/ کاظم صدیقی ساعاتی بعد از حمله اسرائیل به ایران

فیلم/ تبریز دقایقی پیش در حملات جدید اسرائیل

درخواست فوری ویتکاف برای ملاقات با عراقچی!

عکس/ واکنش همایون شجریان به حمله امروز اسرائیل

شهادت ورزشکار پدل ایران در پی حملات اسراییل

فیلم/ بازدید میدانی وزیر نفت از جایگاه‌های سوخت

ایران هنوز به اسرائیل حمله نکرده است

جدیدترین آمار از مصدومان حمله تروریستی اسرائیل به ایران

فیلم/ امتحانات دانشگاه آزاد طبق برنامه برگزار می‌شود

اینفوگرافی/ نقشه ادعایی اسرائیل درباره اهداف مورد حمله در ایران

طرح‌های انتقال آب دریا توجیه‌پذیر نیستند!

عکس یک خانه در شهرک محلاتی که هدف قرار گرفت

جدیدترین قیمت اجاره خانه در منطقه ۸ تهران + جدول

فیلم/ عارف: شیوه تنبیه را مقامات نظامی کشور تصمیم‌گیری می‌کند

عکس/ استوری جدید همایون شجریان برای مردم ایران

عکس/ ترامپ: ۶۰ روز به ایران فرصت دادم امروز روز ۶۱ است!

فرماندهان ارشد نظامی که در حمله اسرائیل به شهادت رسیدند چه کسانی بودند؟/ ۲۳ خرداد؛ نقطه عطفی در دکترین امنیتی ایران

دختر قائم مقام وزیر علوم به شهادت رسید

فیلم/ حمله هوایی دقایقی قبل در کرمانشاه

فیلم/ تخریب ساختمان بهزیستی قصرشیرین توسط اسرائیل

بازار سهام آمریکا پس از حمله اسراییل به ایران سقوط کرد

درخواست اطلاعات سپاه از مردم

فیلم/ گروسی: آماده‌ام در سریع‌ترین زمان ممکن به ایران سفر کنم

اینفوگرافی/ ۱۴ فرمانده ارشد نظامی ایران در لیست ترور اسراییل

اینفوگرافی/ کدام مناطق ایران مورد حمله اسرائیل قرار گرفت؟

اختلال و محدودیت اینترنت همزمان با حمله اسرائیل به ایران

عکس/ اولین تصویر منتشر شده از شهید مینوچهر

سردار حاجی‌زاده به شهادت رسید

عکس/ جلسه وزیر دفاع اسرائیل، رییس موساد و فرمانده ارتش اسرائیل برای بررسی حملات به ایران

عکس/ اولین تصاویر هوایی منتشر شده از تاسیسات اتمی در نطنز

فیلم/ لحظات اولیه از محل ترور محمدمهدی طهرانچی

سردار حاجی‌زاده به شهادت رسید

عکس/ کره شمالی در مقابل اسرائیل از ایران حمایت کرد