تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹

واگذاری املاک دولت از طریق بورس املاک

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام این خبر که امسال بورس مستقل املاک راه اندازی می‌شود، گفت: ۳ صندوق بزرگ قابل معامله بورسی مرکب از شرکت‌های دولتی در بورس عرضه می‌شود.
واگذاری املاک دولت
 
اقتصاد۲۴ - فرهاد دژپسند امروز در حاشیه نشست بررسی فرصت‌های استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای تأمین مالی بنگاه‌ها در جمع خبرنگاران اعلام کرد: بورس املاک و مسکن به زودی راه‌اندازی می‌شود و املاک مازاد دولت را هم از طریق بورس مستقل املاک واگذار می‌کنیم.

وی گفت: قانون گذار به دولت اجازه داده است امسال ۶۵ هزار میلیارد تومان درآمد از محل واگذاری‌ها به دست آورد.


* ارزش دارایی‌های دولت ۷ هزار هزار میلیارد تومان است


دژپسند هم چنین در پاسخ به این سوال که مجموع ارزش دارایی‌های دولت چقدر است، گفت: ماشاءالله ارزش دارایی‌های دولت زیاد است و برآوردی که شده بیش از ۷ هزار هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. مثلاً ساختمان وزارت اقتصاد دارایی ملک با ارزشی است که البته قابل واگذاری نیست. اگر ۲۰ درصد دارایی‌های دولت قابل واگذاری باشد، ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که با تجدید ارزیابی این رقم بیشتر هم می‌شود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی هم چنین در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر این که چرا برخلاف سیاست قانون گذار و تأکید مقام معظم رهبری دارایی‌های دولت در قالب صندوق‌های قابل معامله بورسی عرضه می‌شود که مدیریت آن در نهایت دست دولت باشد، پاسخ داد: چنانچه در اجازه مقام معظم رهبری هم ذکر شده و هم چنین قانون گذار گفته است، با واگذاری سهام شرکت‌های دولتی از طریق صندوق‌های قابل معامله بورسی (ETF) برای دوره میان مدت مدیریت این صندوق‌ها در اختیار دولت خواهد بود.
 

* مدیریت سهام عدالت تا پایان برنامه ششم در اختیار دولت باقی می‌ماند


وی افزود: هم چنین سهام عدالت هم که آزاد می‌شود، اگر یک باره مدیریت آن به مردم واگذار شود دچار مشکل می‌شود، بنابراین تا پایان برنامه ششم مدیریت در اختیار دولت است، اما اگر کسی یک دهم سهام این صندوق‌ها را خریداری کند، حق رأی پیدا می‌کند.

دژپسند هم چنین در پاسخ به این سوال که اقبال مردم به بازار سرمایه زیاد شده، اما عمق بازار کم است و سهام موجود تکافوی تقاضای مردم را نمی‌دهد، گفت: به خاطر همین مسأله امروز از فعالان بخش خصوصی دعوت کردیم که شرکت‌هایی که قابل ورود به بازار سرمایه هستند، بیایند و پذیرش بگیرند که اکثر مدیران شرکت‌ها اعلام آمادگی کردند و حتی یک شرکت بخش خصوصی اعلام کرد ۸ هزار میلیارد تومان ارزش سرمایه‌اش است در حالی که فقط ۲۰ درصد ظرفیت تولیدش فعال شده است و این شرکت حاضر است به بورس بیاید و از این طریق تأمین مالی کند.

بیشتر بخوانید: چگونه کد بورسی بگیریم؟

وی هم چنین گفت: علاوه بر شرکت‌های بخش خصوصی هفته آینده با مدیران شرکت‌های بزرگ بورسی هم جلسه می‌گذاریم تا حضور خود در بورس را گسترش دهند. هم چنین دولت برنامه وسیعی برای واگذاری دارایی‌ها دارد؛ نهاد‌های عمومی، صندوق‌های بازنشستگی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم برنامه‌هایی برای واگذاری شرکت‌های خود دارند و از امروز هم اولین صندوق واسطه گری مالی به مردم ارائه می‌شود.
 

* دو صندوق قابل معامله دیگر در نیمه اول سال وارد بورس می‌شوند


وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: در نیمه اول امسال دو صندوق قابل معامله دیگر هم وارد بورس می‌شوند، هم چنین تعداد زیادی از شرکت‌های دولتی آماده عرضه در بورس هستند و برخی به مراحل نهایی رسیده‌اند.

دژپسند افزود: آزاد سازی سهام عدالت ارزش بازار سرمایه را به شدت بالا می‌برد، برنامه وسیعی برای عرضه اولیه شرکت‌ها داریم، هم چنین افزایش سهام شناور شرکت‌ها در دستور کار قرار دارد.
 

* اگر سهام شرکتی مطلوب نیست مردم به سراغ آن نروند


وی هم چنین از مردم درخواست کرد با مطالعه و مشاوره تصمیم بگیرند و از شتاب‌زدگی برای حضور در بورس خودداری کنند، چون عرضه‌های اولیه استمرار دارد و اگر سهام یک شرکت مطلوب نبود، مردم آن را خریداری نکنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: هر فرد ایرانی حداکثر تا ۲ میلیون تومان سهام با تخفیف صندوق واسطه‌گری مالی دولت را از امروز تا آخر اردیبهشت ماه خریداری کند، بنابراین نیازی به عجله و شتاب نیست.
منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

رکود بازار مسکن و درخواست عجیب اتحادیه مشاوران املاک

سکه رفاه شگفتی ساز بازار شد

فیلم/ خبر بد استاندار تهران درباره ظرفیت سد‌های تهران

حمله اسرائیل به ایران و جنگی فراتر از انتظار / تحلیل اجتماعی و آماری از جنگ ۱۲ روزه

قیمت ارز اربعین چند؟

وضعیت عجیب مراکز تعویض پلاک

هزینه‌های یک خانواده ایرانی فقط برای زنده ماندن چقدر است؟

افت ارزش دلار با مهر ترامپ

تشدید بحران برق با تحمیل سیاست کاهش فشار آب

اقتصاد با ظرفیت تولید زیر ۵۰ درصد از انتفاع ساقط می‌شود

لج‌بازی به جای همبستگی؛ از پای ثابت شدن جواد لاریجانی در صداوسیما تا بازگشت کاظم صدیقی و تداوم فیلترینگ!

نامه سرمربی استقلال علیه انتقال جنجالی

تهران زنده بمان/ آیا با وجود اشعه فرابنفش و قطعی آب و برق امکان ادامه حیات در تهران ممکن است؟

فیلم/ چگونه گیلان دچار بحران و تنش آبی شد؟

کنایه تند زیدآبادی به دولت و ناترازی های اخیر

آیا ماجرای آب نایلونی دروغ است؟

عکس/ شاخص آلودگی هوای تهران امروز ۱ مرداد ماه

انتقاد جمهوری اسلامی به مخالفان اخراج مهاجران افغانی از ایران

واریزی ۳۰۰ هزار تومانی دولت برای دهک‌های ۴ تا ۹

بیانیه وزارت خارجه درباره وضعیت انسانی در غزه

یارانه کدام دهک‌ها حذف می‌شود؟

ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو + جدول

عکس/ طعنه صادق زیباکلام به شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی

فیش حقوقی بازنشستگان صادر شد

بهای جدید نفت در بازار‌های جهانی

کشاورزی سنتی متهم ردیف اول بحران آب در ایران!

واکاوی تبعات اجتماعی تشدید بحران آب در ایران

ترافیک فوق سنگین در جاده کندوان

احتیاط سهامداران خرد در بازار سرمایه تا کجا ادامه دارد؟

موانع پیش روی رشد بورس در بازار

قدرت‌نمایی عرضه کنندگان در بورس تهران

پیش بینی بورس امروز اول مرداد ۱۴۰۴

ورشکستگی آبی؛ محصول ۶ دهه حکمرانی جزیره‌ای در ایران/ سیاست‌گذاری آبی در محاق

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

عکس/ استایل محمدرضا پهلوی در حال شکار خرگوش ۶۶ سال پیش در یک شکارگاه

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

عکس/ دیدار صمیمانه سردار سلیمانی ۱۴ سال پیش با نوه امام خمینی

عکس/ ژست عجیب پرویز ثابتی چهره بی رحم ساواک ۵۴ سال پیش در یک دورهمی

عکس/ چهره خاص و متفاوت کیان ایرانی سریال مختار ۸۴ سال پیش در خردسالی

عکس/ سردار باقری در دیدار با ابراهیم رئیسی در دفتر آستان قدس

پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴/ هیجان خرید در بازار طلا