تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹

طلب ۱ میلیون دلاری پرسپولیس و استقلال از فیفا

مبلغ قابل توجهی از حضور بازیکنان تیم ملی فوتبال در جام جهانی نصیب باشگاه‌ها می‌شد، اما شکایت‌های متعدد حساب برخی از آن‌ها را به صفر و زیر صفر می‌رساند.
طلب پرسپولیس و استقلال از فیفا
 
اقتصاد۲۴- حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه نه تنها فقط برای تیم ملی، بلکه برای باشگاه‌ها نیز پاداشی را به دنبال داشت. از حضور بازیکنان هر تیم در جام جهانی مبلغی نصیب باشگاه‌ها می‌شود. مجموع پول باشگاه‌های ایرانی نزد فیفا ۲.۲ میلیون دلار بود که به حساب باشگاه‌ها نیامده است.

تحریم‌ها دلیل اصلی عدم انتقال این مبلغ به حساب باشگاه‌ها است. با وجود اینکه مبلغ ۲.۲ میلیون دلار می‌توانست مانند سپرده‌ای در بانک همچنان نزد فیفا باقی بماند و باشگاه‌ها در فرصتی مناسبی یا از راهی مطمئن به این پول برسند، اما شکایت‌های متعدد و پرونده‌های بین‌المللی در حال از بین بردن آن است.

مبالغی که طبق دستورالعمل فیفا بابت حضور بازیکنان همراه با تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه باید به باشگاه‌های ایرانی پرداخت شود، به‌شرح زیر است: (با این توضیح که بخشی از این پول‌ها هزینه شده که در ادامه به آن پرداخته می‌شود)

استقلال: ۸۴۰ هزار و ۵۱۰ دلار
پرسپولیس: ۶۴۹ هزار و ۴۸۵ دلار
سایپا: ۲۲۹ هزار و ۲۳۰ دلار
ذوب‌آهن: ۲۲۹ هزار و ۲۳۰ دلار
پدیده: ۱۵۲ هزار و ۸۲۰ دلار
سیاه‌جامگان: ۷۶ هزار و ۴۱۰ دلار
سپاهان: ۷۶ هزار و ۴۱۰ دلار

مجموع مطالبات باشگاه‌های ایرانی از فیفا: ۲ میلیون و ۲۵۴ هزار و ۹۵ دلار

بیشترین مبلغ کسر شده از مطالبه باشگاه‌ها از حساب باشگاه استقلال بوده است. جایی که آن‌ها مجبور شدند پس از به ثمر رسیدن شکایت پروپیچ و رابسون جانواریو، نزدیک به ۵۰۰ هزار دلار از این مبلغ را به این دو بازیکن پرداخت کنند. استقلالی‌ها با این حساب حدود ۳۵۰ هزار دلار طلبکار خواهند بود که با وجود شکایت‌های دیگر از این باشگاه، بعید به نظر می‌رسد این پول هم به دست استقلالی‌ها برسد.

در حالی که سهم باشگاه پدیده (شهر خودرو) نیز از این مبلغ ۱۵۲ هزار و ۸۲۰ دلار بوده، اما فیفا از محل این پاداش مبلغی حدود ۱۸۰ هزار دلار بابت بدهی این باشگاه به ایگور پراهیچ پرداخت کرده است و بدین ترتیب این باشگاه مشهدی نه تنها طلبکار بلکه بدهکار هم شده است.

بیشتر بخوانید: واقعیتی که هواداران باید درباره سرخابی‌ها بدانند

در این بین باشگاه پرسپولیس هم برای ۶۴۹ هزار دلاری که از فیفا طلب دارد، برنامه ریزی کرده تا از این طریق طلبش به سرتن چوک، مربی سابقش و فرناندو گابریل و نیلسون کوریا دو بازیکن سابق خود را پرداخت کند. همچنین پرسپولیسی‌ها قصد دارند از باقیمانده پول برای شکایت به پرونده‌های به نتیجه رسیده علیه این باشگاه استفاده کنند تا با شکایت به CAS به نوعی پرداخت را به تعویق بیندازند. پرسپولیس اکنون به دنبال شکایت بودیمیر، برانکو و دستیاران این مربی محکوم شده و شکایت کالدرون هم در جریان است که در صورت به نتیجه رسیدن، بار مالی سنگینی را به دوش باشگاه پرسپولیس خواهد گذاشت. با توجه به مشکلات مالی این باشگاه نیز، آن‌ها به دنبال راهی هستند تا برای خود زمان بخرند و بهترین راه شکایت به CAS است که رسیدگی به پرونده چند ماهی زمان خواهد برد.

با توجه به این مسائل و اعمال کسری‌های درخواستی از سوی باشگاه‌ها برای پرداخت مطالبات‌شان در پرونده‌های شکایتی، باید حساب سه باشگاه استقلال، پرسپولیس و پدیده (شهر خودرو) را صفر بدانیم. در این صورت فقط چهار باشگاه ذوب‌آهن، سایپا، سپاهان و سیاه جامگان هستند که همچنان از فیفا طلبکار خواهند بود. مجموع طلب این چهار باشگاه نیز ۶۱۱ هزار و ۲۸۰ دلار است که در قیاس ۲.۲ میلیون دلار فقط کمتر از ۳۰ درصد مبلغ یاد شده است. این مبلغ هم در شرایطی باقی خواهد ماند که این باشگاه‌ها نیز مانند سه باشگاه دیگر در پرونده‌ای محکوم نشوند.

نکته جالب اینجاست که این پول‌ها در شرایطی که می‌تواند برای توسعه باشگاه‌ها و حتی پرورش استعداد‌ها برای درآمدزایی‌های اینچنینی (حضور بازیکنان در جام جهانی و دریافت پاداش از سوی باشگاه‌ها) شود، اما با سوء مدیریت هزینه پرونده‌هایی می‌شود که با حسابگری می‌توانست هزینه کمتری برای باشگاه‌ها داشته باشد. پرونده‌های شکایتی که نه تنها بودجه باشگاه‌ها را از بین می‌برد، بلکه عمر مدیریتی مدیران را هم کوتاه می‌کند تا به نوعی بلای جان و مال آن‌ها باشد.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ سپاه پاسداران از عملیات نقب می‌گوید

عکس/ ازدواج مجدد همسر سابق حسن یزدانی با قهرمان معروف

دلار فشار نوسان را پذیرفت؛ درهم به سد مقاومتی رسید

ایران وارد پنجمین سال خشکسالی شد

کابوس تحصیل پزشکی در خارج با تبدیل دلار ۱۸ هزار تومانی به ۹۰ هزاری

چشم انداز و فرصت‌های سرمایه گذاری آمریکا در ایران کدامند؟/ ترامپ نمی‌گذارد نتانیاهو جلوی توافق با تهران را بگیرد

مسولیت تاکسی‌های اینترنتی ایران در برابر سلامت روان رانندگان چیست؟

فیلم/ فهم ناقص مردان از مساله خشونت بر علیه زنان

فیلم/ ترور سناتور و نامزد احتمالی ریاست جمهوری کلمبیا

ماجرای مافیای فروش نقشه گنج در ایران چیست؟

فیلم/ چرا لایحه حمایت از زنان به قانون تبدیل نشد؟

ماجرای انتخاب کاریله برای استقلال چه بود؟

تقویت پول حقیقی به جریان بورس در بهار امسال

جزئیات جدید از واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیک

تیم جدید امید عالیشاه مشخص شد

درخواست عجیب خانواده الهه حسین نژاد از مردم ایران

حذف نام سوریه از فهرست کشورهای یاغی

آیا دلار و طلا همچنان گزینه امن سرمایه‌گذاری هستند؟

رقم قرارداد عارف آقاسی از استقلال و پرسپولیس لو رفت

فیلم/ جان باختن چابک سوار مسابقه اسبدوانی بندر ترکمن

زورآزمایی تهران و آژانس در وین

مهر تخلیه بر خانه اندیشمندان؛ آخرین وضعیت تخلیه خانه علوم انسانی از سوی شهرداری تهران

بازار خودرو همچنان منتظر مذاکرات

جریان حفاری دریای خزر در دولت نهم متوقف شد

روسیه، ایران، آمریکا و سه ضلعی هسته‌ای بر میز مذاکره / پوتین در آستانه دور ششم مذاکرات در راه تهران

کارگران بی‌شناسنامه و خاکستر‌های بی‌دیه؛ مشکلات بلوچ‌های کارگر ۴۰ روز پس از انفجار بندر شهیدرجایی چیست؟

سقوط قیمت طلا به کف چهارماهه؛ آیا زمان خرید فرا رسیده است؟

فیلم/ نامه معرفی مدنی زاده اعلام وصول شد

مساله زنان و تبدیل حفظ امنیت به تامین کرامت / مروری بر تغییرات لایحه منع خشونت علیه زنان طی یک دهه

سازمان بورس بی‌برنامه عمل می‌کند

واردات قطره‌چکانی خودرو/ سیاستی برای حفظ انحصار مونتاژکاران

چرا بازدهی بورس نصف شد؟

بازگشت بورس به ریل صعود؟

افت قیمت طلا ادامه دارد؛ سکه زیر فشار دلار ارزان می‌شود؟

تغییر شدید قیمت‌ها در بازار خودرو+ جدول

سه ارز دیجیتال آماده جهش قیمتی

ابهام در افزایش مزد پرستاران خصوصی و شرکتی

انتقاد محسن هاشمی از روند مذاکرات ایران و آمریکا

اعلام شرایط پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان دولت

ایرانی‌ها لباس‌های دست دوم بقیه مردم جهان را می‌پوشند!

یارانه نقدی افراد ۱۸ سال به بالا افزایش می‌یابد؟

افزایش ۴۵ درصدی حقوق بازنشستگان قطعی شد

تکلیف حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز روشن شد

ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور اشعد ابوشریعه

سقف وام ازدواج فرزندان بازنشستگان تغییر کرد + جزییات

واکنش عجیب ترامپ به دعوا با ایلان ماسک

گفتگوی وزرای خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران

حملات تند کیهان به عبدالناصر همتی

پیش بینی بورس امروز یکشنبه ۱۸ خرداد۱۴۰۴

جنجالی که عبدالناصر همتی به پا کرد