از گل تا گلاب سنتی قزوین

هر چند کمتر کسی این روزها به خاطر می‌آورد که روزگاری در دل تمام باغ‌های هزار ساله‌ی باغستان سنتی شهر قزوین، بوته‌های گل محمدی به چشم می‌خورد و علاوه بر گلاب تقریبا همه عرقیات سنتی در خانه‌ها و با دستگاه‌های کاملا سنتی تهیه می‌شد؛ اما گلاب قزوین، از دیرباز مرغوب و با کیفیت بوده و اهالی شهر را از واردات آن از سایر استان‌ها بی‌نیاز می‌کرده است. حالا این سنت قدیمی، تا حد زیادی از بین رفته؛ اما هنوز هم در بعضی از خانه‌های قدیمی شهر، گلاب‌گیری به شیوه سنتی انجام می‌شود.
کد خبر: ۶۹۰۵۶
پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۹

اقتصاد۲۴ - باغستان‌های سنتی قزوین به مجموعه باغ‌هایی گفته می‌شود، که نیمه جنوبی شهر قزوین را در بر گرفته است. این باغات بیش از ۲۵۰۰ هکتار وسعت دارند و در گذشته گرداگرد شهر را فرا گرفته بودند. ناصر خسرو در سفرنامه خود، شهر قزوین را اینگونه توصیف می‌کند: «باغستان بسیار داشت؛ بی‌دیوار و خار و هیچ مانعی از دخول در باغات نبود».
این گزارش سعی دارد روند چیدن و خرید گل محمدی در محیط باغستان سنتی تا مراحل گلاب‌گیری در منزل یکی از خانواده‌هایی را نشان دهد که گلاب‌گیری را پس از ۴ نسل هنوز به شیوه سنتی و با ابزار سنتی ادامه می‌دهند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
0
0
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۹
عالی مرسی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.