تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۲ تير ۱۳۹۹
گزارش اقتصاد۲۴ از وضعیت اصناف پس از شیوع کرونا /۹/

کاسبی صنف لوازم خانگی با کرونا تشدید شد/ تورم نامحسوس ۴۵ درصدی در بازار

نایب رییس اول اتحادیه لوازم خانگی تهران گفت: به جرات می‌توان گفت در این دو ماه گذشته که کارخانجات و کسبه شروع به‌کار کردند ما حدود ٣٠-٣٥ درصد و حتی ۴۵ درصد افزایش قیمت نامحسوس داشتیم.

بازار لوازم خانگی

اکرم جدیدی‌ممتاز، اقتصاد۲۴- در ایران با شیوع بحران کرونا، طرح‌های پیشگیرانه قطع زنجیره این اپیدمی شامل قرنطینه خانگی، فاصله‌گذاری اجتماعی، تعطیلی فعالیت بیشتر اصناف، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها اجرا شد. این اقدامات در بخش اقتصادی عرضه، تولید و تقاضا را تحت تاثیر قرار داد و بسیاری از مشاغل در آستانه ورشکستگی کامل قرار گرفتند. اگرچه دولت سعی کرد با اختصاص بسته‌های حمایتی به کمک کسب و کار‌ها بیاید، اما با توجه به اینکه مشخص نیست این ویروس تا چه زمانی مهمان بشر در سراسر جهان است به‌نظر می‌رسد دولت و مسئولان باید هر چه سریع‌تر نسبت به سیاست‌گذاری مناسب با اجرای طرح‌های حمایتی و پیشگیرانه برای موج‌های آتی این ویروس اقدام کنند، زیرا با تعطیلی هر کسب و کار، نرخ بیکاری و مشکلات اجتماعی مردم افزایش و جامعه در مخاطرات جدی قرار می‌گیرد.

یکی از کسب و کار‌هایی که بیشترین آسیب را از کرونا دید، صنف فروشندگان لوازم خانگی است. کاسبی این صنف معمولا در طول برخی ماه‌های سال به خاطر باور‌های مذهبی رایج در جامعه ایرانی کمی کمرنگ می‌شود، چرا که مردم بخاطر ماه‌های رمضان، محرم و صفر کمتر به این بازار برای تهیه جهیزیه عروس سر می‌زنند. علاوه بر این، این صنف از پایان سال ۹۸ تا ابتدای سال جاری نیز کسادی بی سابقه‌ای را تجربه کرد تا فروشندگان لوازم خانگی نیز همچون سایر اصناف مشغول در کشور نیازمند حمایت‌های ویژه دولت باشد.

اکبر پازوکی، نایب رییس اول اتحادیه لوازم خانگی تهران در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ در مورد تاثیر بحران کرونا در فعالیت و کسب و کار این صنف گفت: صنف ما و تمام صنوف در سال ١٢٥ روز تعطیلات رسمی دارند. علاوه بر این، مدت یک ماه هم در ماه مبارک رمضان و دو ماه هم در محرم و صفر که عملاً خرید جهیزیه در آن متوقف می‌شود، تعطیلات داریم، یعنی حدود ٥-٦ ماه عملاً کار نمی‌کنیم.


بیشتر بخوانید: ثبت قیمت هزار محصول لوازم خانگی در سامانه ۱۲۴


وی افزود: معمولاً تمامی اصناف منتظر رسیدن شب عید برای رونق کسب و کارشان هستند. در اسفندماه سال ۹۸ با توجه به مشکلاتی که پیشتر از ٢٩ اسفند ٩٦ با تحریم‌های ظالمانه‌ای که آمریکا نسبت به ایران داشت و منجر به قطع واردات شد ما فقط به تولیدات داخلی متکی شدیم، اما هم به‌دلیل تغییر قیمت و هم نبود مشتری و بازار که به علت بسته‌شدن اصناف در شب عید به‌خاطر وجود کرونا صورت گرفت کار کسادتر از همیشه شد.

پازوکی تصریح کرد: علاوه بر اینکه در فروردین و اردیبهشت ۹۹ تمام کارخانجات تعطیل بودند، تمام کسبه بلاتکلیف شدند، یعنی در سال ٩٨ کسبه ما بیش از سه یا چهار ماه نتوانستند کار کنند.

نایب رییس اول اتحادیه لوازم خانگی تهران با اشاره به اینکه ما دو نوع تورم در صنف خود داریم تصریح کرد: یکی تورم قانونی است که هر ساله با افزایش حدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی حقوق کارمندان، مواد اولیه، بیمه و... به‌وجود می‌آید و دومین تورم که به‌صورت نامحسوس ایجاد می‌شود، کمرنگ‌شدن نظارت بر بازار است که امسال به علت نبود قیمت و بحران کرونا این موضوع بیشتر به چشم آمد.

وی اظهار داشت: به جرات می‌توان گفت در این دو ماه گذشته که کارخانجات و کسبه شروع به‌کار کردند ما حدود ٣٠-٣٥ درصد و حتی ۴۵ درصد افزایش قیمت نامحسوس داشتیم.

پازوکی گفت: شرکت‌های تولیدکننده از یک طرف برای کالای تولید شده فاکتور نمی‌دهند و از سوی دیگر کالا‌هایی را که تولید می‌کنند فقط به توزیع‌کننده خاصی می‌دهند و همین باعث می‌شود مقداری انحصار هم به‌وجود بیاید.

وی با تاکید بر اینکه اگر دولت می‌خواهد به اصناف آسیب‌دیده کمک کند باید برنامه‌ریزی درست داشته باشد افزود: اگر اداره دارایی قصد کمک به کسبه را در این دوران دارد باید حمایتش را در پساکرونا نیز ادامه دهد. اعمال معافیت‌های مالیاتی در سطح بالا و در عین حال عدم‌ افزایش مبلغ مالیات می‌تواند یاری‌گر کسب و کار در شرایط فعلی باشد. مالیات، در بحران اقتصادی فعلی کمر کسب و کار‌ها را که آسیب دیده‌اند می‌شکند.

نایب رییس اول اتحادیه لوازم خانگی تهران در رابطه با سازمان‌ها و نهاد‌هایی که می‌توانند از این صنف حمایت کنند گفت: ما بیشترین کار را با سازمان حمایت، تعزیرات و کالای قاچاق داریم. اگر قانونی برای کالای قاچاق وجود دارد الان باید رسیدگی شود و مبدا آن شناسایی شود. ما به‌عنوان یک توزیع‌کننده و پایانه زنجیره هستیم که اگر گسسته شود، مصرف‌کننده و تولیدکننده ضرر می‌کنند. باید براساس تورم و حمایت‌های مالی دولت به کسب و کارها، نرخ اجناس قیمت‌گذاری شود که تولیدکننده متضرر نشود. باید همان‌طور که مقام معظم رهبری درباره تولید به مقامات گوشزد کرده‌اند عمل شود تا اوضاع بهتری را شاهد باشیم.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد