تاریخ انتشار: ۱۶:۳۵ - ۰۲ تير ۱۳۹۹

سردرد‌های مزمن ممکن است علامت کرونا باشد

یک فوق تخصص بیماری‌های ریوی، با اشاره به افزایش ابتلا در تهران، گفت: عدم استفاده مردم از ماسک در مکان‌های عمومی از مهم‌ترین عوامل افزایش کرونا است.
علامت جدید کرونا
اقتصاد۲۴ - عاطفه عابدینی، با بیان اینکه کووید ۱۹ تظاهرات بالینی و علایم متنوعی دارد، گفت: البته همچنان شایع‌ترین عضوی که درگیر می‌شود، ریه و بعد از آن علایم گوارشی است که به نظر می‌رسد نسبت به اوایل شیوع اپیدمی افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه با گذشت زمان دانش متخصصان نسبت به این بیماری نوپدید افزایش یافته است، گفت: در حال حاضر می‌دانیم که بسیاری از سردرد‌های مقاوم یا تازه آغاز شده و یا کاهش حس چشایی یا بویایی می‌تواند از علایم کرونا باشد.

آغاز سردرد‌های مقاوم می‌تواند از علائم کرونا باشد

عابدینی ادامه داد: همچنین اختلالات لخته‌ای منجر به سکته مغزی نیز از دیگر علائم احتمالی ویروس کووید ۱۹ است که در اوایل اپیدمی یا کمتر مشاهده می‌شد و یا توسط کادر درمان و متخصصان مورد توجه قرار نمی‌گرفت.

وی یادآور شد: این در حالی است که طی چند وقت اخیر برخی بیماران کرونایی با علائم سکته و یا سردرد‌های مقاوم تازه شروع‌شده مراجعه می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: البته این تظاهرات بالینی متنوع به این معنا نیست که دیگر ریه درگیر نمی‌شود، بلکه علاوه بر ریه احتمال درگیری سایر بخش‌ها هم وجود دارد، ولی به نظر می‌رسد که علائم بیماری نسبت به اوایل اپیدمی تغییر کرده بخصوص این‌که افراد معمولا با علائم ناشایع مراجعه می‌کنند و پس از اسکن ریه، درگیری ریوی هم مشاهده می‌شود و متاسفانه هنوز عامل مرگ بیماران کرونایی نارسایی‌های تنفسی است.

عابدینی در رابطه با وضعیت مرگ و میر بیماران کرونایی، عنوان کرد: در ابتدای اپیدمی اکثر بیماران با وضعیت تنگی نفس حاد مراجعه می‌کردند که همین مسئله عامل افزایش آمار مرگ‌ومیر بیماران کرونایی بود. البته احتمال جهش و یا تضعیف و کاهش شدت آسیب‌زایی ویروس نیز جزو فرضیه‌های مطرح است که هنوز تایید قطعی نشده است.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه تعداد کیس‌های شدید بیماری کمی کاهش پیداکرده است، گفت: البته هنوز میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کرونا وجود دارد و همچنان ناشناخته‌های زیادی درباره این بیماری نوپدید باقی مانده، به عنوان نمونه هنوز نمی‌دانیم چه افرادی از نظر ایمنی ژنتیکی مستعد ابتلا بوده و بدن‌شان قدرت مقابله با آن را ندارد.

عابدینی همچنین درباره درمان‌های مرتبط با کرونا تصریح کرد: درمان کووید ۱۹ در حال حاضر به دو شاخه درمان‌های ضدویروسی و درمان برای تعدیل سیستم ایمنی تقسیم می‌شود که بسته به شرایط بیمار و مرحله بیماری اعمال می‌شود.

وی یادآور شد: البته بسیاری از این درمان‌ها از همان نیمه‌های اسفند اعمال شده و طرح این مسئله که الآن روش‌های درمانی داریم که در ابتدا نداشتیم، واقعا درست نیست.

بیشتر بخوانید: موج دوم کرونا چه زمانی آغاز می‌شود؟

عابدینی با اشاره به برخی از علل کاهش آمار مرگ و میر بیماران کرونایی، تصریح کرد: طی ماه‌های اخیر علاوه بر افزایش دانش و تجربه کادر درمان، آگاهی مردم نسبت به این بیماری بیشتر شده و افراد با دیدن علایم سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که خود مسئله باعث کاهش مرگ‌ومیر شده و البته مسئله فرضیه تضعیف ویروس نیز مطرح است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین در رابطه با انتشار مطالبی در فضای مجازی مبنی بر درگیری شدید ریه در مبتلایان بدون علامت، اظهار کرد: درگیری با ویروس کرونا مراحل و شدت مختلفی داشته و افراد را از مراحل ابتدایی تا شدید نارسایی ریه درگیر می‌کند، حتی ناقلین بدون علامت نیز وجود دارند که تنها از طریق انجام تست شناسایی شده‌اند. با این حال اگر فردی دچار نارسایی و درگیری شدید ریوی یعنی درگیری بالای ۵۰ درصد باشد حتما علامت‌دار خواهد بود و بیماری به صورت سرفه خشک و یا تنگی نفس خود را نشان می‌دهد و اگر فردی بی‌علامت باشد، مطمئنا درگیری ریوی خفیف است.

آمار مبتلایان هنوز بالا است

عابدینی با هشدار نسبت به تبعات ناشی از عدم رعایت نکات بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ها از سوی مردم، با تاکید بر اینکه اپیدمی کرونا تمام نشده و همچنان با شدت گذشته عمل می‌کند، اظهار کرد: با توجه به آمار‌ها می‌دانیم که هنوز بسیاری از استان‌های کشور در وضعیت قرمز قرار دارند و آمار مبتلایان هنوز بسیار بالاست.

تهران نیز وضعیت خوبی ندارد و طی چند روز اخیر با روند رو به افزایشی روبرو بوده که تماس‌های مکرر مردم در اماکن عمومی بدون استفاده از ماسک و سایر ابزار حفاظتی و عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی از مهم‌ترین عوامل افزایش شیوع و انتقال بیماری است.
 

استفاده از ماسک برای تمام افراد جامعه ضروری است

این فوق تخصص ریه بیمارستان مسیح دانشوری در پایان با تاکید بر ضرورت استفاده از ماسک برای تمامی افراد جامعه، عنوان کرد: بسیاری از افراد ممکن است ناقل بدون علامت باشند و از این طریق منجر به شیوع بالاتر بیماری شوند، برخی علائم خفیف داشته و بدون توجه به این مسئله در مجامع عمومی و محیط کار حاضر می‌شوند و بیماری را به سایرین منتقل می‌کنند و به این مسئله نیز توجه نمی‌کنند که شاید بیماری در نفر بعدی شدیدتر ظاهر شده و یا حتی منجر به مرگ افراد شود.
منبع: مهر
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟