تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۲۲ تير ۱۳۹۹
رییس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی:

مناطق آزاد امکان پنهان‌کاری مالیاتی ندارند

رییس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد گفت: به دلیل کوچک بودن این مناطق و داشتن حریم محدود و مشخص، جایی برای پنهانکاری مالیاتی از سیستم ندارند.
مناطق آزاد ایران
اقتصاد۲۴ - رحمان نجفی با اشاره به قانونی که سال ۱۳۷۲ در مجلس چهارم برای مناطق آزاد تصویب و ابلاغ شد، اظهار داشت: طبق بند ۱۳ این قانون، چگونگی اداره مناطق آزاد کشور و تمام فعالیت‌های اقتصادی دارای مجوز در این محدوده از تاریخ آغاز بهره‌برداری به مدت ۲۰ سال از مالیات بر درآمد و دارایی معاف هستند و بعد ازگذشت این زمان تابع مقرراتی خواهند بود که براساس لایحه هیات دولت به تصویب مجلس برسد، اما تاکنون هیچ قانونی برای ورود به مرحله جدید فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد تصویب نشده است.

نجفی با اشاره به اینکه کیش، قشم و چابهار نخستین مناطق آزاد تاسیس شده هستند و بعد چهار منطقه انزلی، اروند، ماکو و ارس به مناطق آزاد اضافه شده است، تصریح کرد: در سه محدوده قدیمی‌تر، شرکت‌های اقتصادی وجود دارند که بیش از ۲۰ سال از آغاز فعالیت آن‌ها گذشته است، اما به دلیل این خلا قانونی همانند سرزمین اصلی مشمول مالیات می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه معافیت مالیاتی مشمول شرکت‌های حریم منطقه نیز می‌شود، تاکید کرد: هر فعالیتی خارج از حریم مناطق آزاد باید مالیات پرداخت کنند و تصور غلطی است که عده‌ای برای فرار مالیاتی اقدام به ثبت شرکت در این محدوده‌ها می‌کنند، زیرا سامانه جامع مالیاتی در کشور تمام تراکنش‌های مالی هر فعالیت اقتصادی را رصد می‌کند و بر همین اساس امکان ثبت فعالیت اقتصادی در این محدوده و به واسطه آن انجام فعالیت‌های غیر وجود ندارد.

رییس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد افزود: گواه شفافیت مالیاتی مناطق آزاد درآمد یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی جزیره کیش در سال ۹۶ است که این درآمد برای کشور از بسیاری از استان‌های برخوردار بالاتر بوده؛ این در حالی است که این منطقه آزاد تک وجهی است و کل محدوده آن حریم آزاد محسوب می‌شود و متصل به سرزمین مادری نیست، اما به دلیل خوداظهاری مالیاتی این رقم تحقق یافته است و حتی برای فعالیت‌های اقتصادی خارج از محدوده نیز مالیات‌های کشوری را پرداخت کرده‌اند.
بیشتربخوانید: ایجاد بورس بین‌الملل در مناطق آزاد به کجا رسید؟/ «شرایط کنونی کشور» چالش اصلی راه‌اندازی بورس بین‌الملل
نجفی با بیان اینکه مشوق‌های مالیاتی در مناطق آزاد اثرات مثبتی داشته، خاطرنشان کرد: پیش از این رهبر معظم انقلاب اسلامی طبق برنامه راهبرد صنعت ملی دستور دادند جزایر مسکونی شوند، اما جزایر محروم از امکانات بدون مشوقات گمرکی و مالیاتی آباد نمی‌شد، اما امروز جزایر و مناطق آزاد توانسته‌اند بدون ردیف بودجه دولتی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به حیات خود ادامه دهد و هر کدام از مناطق آزاد بسته به ظرفیت و پتانسیل در حال رشد قابل توجهی هستند.

وی با اشاره به اینکه هفت منطقه آزاد، جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر دارند، اظهار داشت: در حالی که اشتغال یکی از دغدغه‌های مهم امروز محسوب می‌شود، در مناطق آزاد سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر شغل جدید ایجاد می‌شود.

به گفته رییس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد، مناطق آزاد یک مدل اقتصادی مناسب در کشور هستند که تاکنون کارنامه قابل قبولی در اقتصاد ثبت کرده‌اند، زیرا قانون چگونگی اداره مناطق آزاد مترقی است و از افتخارات مجلس شورای اسلامی بعد از انقلاب محسوب می‌شود.

نجفی تاکید کرد: این محدوده‌ها برای فرار مالیاتی کوچک هستند و به دلیل داشتن حریم محدود جایی برای پنهانکاری از سیستم ندارند.

وی همچنین با اشاره به حکم اخیر دیوان عدالت اداری بر اساس شکایتی از پیش مطرح شده، تاکید کرد: رای صادرشده مبنی بر این است که شرکت‌های ثبت شده فعال در مناطق آزاد شامل مالیات نمی‌شوند، اما حقوق کارکنان این واحد‌های اقتصادی شامل مالیات می‌شود که این حکم در ماه‌های اخیر نیز اجرایی شده است، اما نادرست بودن این تفسیر از قانون مناطق آزاد از سوی حقوقدانان، کارشناسان و برخی از مسوولان تایید شده است و حقوق کارکنان واحد‌های تجاری در مناطق آزاد باید معاف از مالیات باشند.

رییس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد تاکید کرد: این افراد در نقطه صفر مرزی با شرایط سخت آب و هوایی واحد‌های تولیدی و صنعتی کار می‌کنند و با این شرایط، زندگی در مناطق آزاد به صرفه نیست و موجب کوچ و مهاجرت به شهر‌ها می‌شود. تصویب این رای ضربه مهلکی به توسعه مناطق آزاد خواهد زد.

نجفی افزود: فعالان اقتصادی مناطق آزاد اعتراض کرده‌اند و اقدام به پیگیری از ریاست قوه قضاییه برای دستور توقف و بررسی مجدد این رای شده است. از سوی دیگر از طریق ۱۰ نماینده‌ای که از مناطق آزاد به مجلس شورای اسلامی راه یافته‌اند برای صدور استفساریه پیگیری‌هایی صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه ورود کالا به حریم این مناطق قاچاق محسوب نمی‌شود، تصریح کرد: مناطق آزاد محل عبور کالا‌ها هستند و در زمان ورود و خروج هر محصولی توسط گمرک مورد بررسی قرار می‌گیرند.
بیشتربخوانید: اولین کارگروه دائمی مالیاتی فعالین اقتصادی مستقر در مناطق آزاد برگزار شد
رییس شورای هماهنگی فعالان اقتصادی مناطق آزاد قاچاق کالا را اتهام به این مناطق دانست و خاطرنشان کرد: ضابطین صادرات و واردات از جمله گمرک جمهوری اسلامی و نیروی انتظامی تمامی مرز‌ها را تحت نظارت دارند و فعالان اقتصادی نیز واردات و صادرات کشور در مناطق آزاد عمل می‌کنند و در صورتی که خواستار ورود محصولات به سرزمین اصلی باشند باید ثبت سفارش انجام دهند و در صورت دریافت مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت و مراجع ذی‌صلاح می‌توانند کالای خود را وارد کنند.

نجفی با اشاره به اینکه ایران به عنوان یک کشور پهناوری مرز‌های بسیاری دارد، تصریح کرد: دو گمرک در مناطق آزاد وجود دارد که آمار کالا‌ها را در اختیار می‌گیرد و به طور مداوم تجارت در این مناطق را رصد می‌کند؛ بر همین اساس قاچاق یک اتهام ناروا به این مناطق است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فوزیه و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش با حضور نازلی ملکۀ مصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

سناریو‌های حمله احتمالی علیه تاسیسات انرژی ایران/ کدام زیرساخت‌ها مورد حمله قرار گرفته و کدام کشور‌ها بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴/ ترس و احتیاط در بازار طلا

عکس/ چهره خاص مسعود پزشکیان در ۵ سالگی در کنار پدر و مادرش با لباس سنتی

عکس/ تیپ عجیب سپیده خداوردی با دامن و کیف کج در خیابان های اروپا

عکس/ نمایی از زائران کعبه ۱۳۷ سال پیش در دره منا عربستان

فیلم/ واکنش سخنگوی دولت به بازگشایی سفارت آمریکا در تهران

عکس/ ژست ملک فهد، پادشاه سابق عربستان ۶۸ سال پیش در حال سورتمه سواری

عکس/ محمدعلی نجفی در سازمان برنامه و بودجه

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

برای تحقق شعار سال، غیر از مذاکره هیچ راه دیگری نداریم/ امروز سرمایه گذاری در بازار طلا و ارز سود بیشتری نصیب سرمایه گذار می‌کند

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

کارآموزی چه مزایایی دارد؟

ماجرای توهین و ضرب و شتم به دو پزشک در ایذه و شوش

سیر پلو؛ پلو مخلوط خوشمزه و خوش‌عطر بهاری

قمه‌کشی در خیابان بهشتی؛ ماجرا چیست؟

میوه‌ای که پوست شما را زیبا می‌کند

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴/ خرید و فروش دلار به کف رسید

پخش کلیپ‌های ناهنجار توسط بلاگر‌های اردبیلی

بررسی دو تاکتیک متفاوت ایران و آمریکا در مذاکرات/ اظهارات ترامپ درباره «ایران بزرگ و مرفه» صرفا یک ژست دیپلماتیک است

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴/ افزایش قیمت طلا با جهش اونس

این دمنوش ضد افسردگی است

باز کردن فرق در مسح سر برای خانم‌ها واجب است؟

فیلم/ مهاجرین افغانی ۷۰۰ همت از یارانه کشور را استفاده می‌کنند

واشنگتن: احتمالا در دور بعدی مذاکره با ایران چارچوب مذاکرات هسته‌ای تعیین شود

فیلم/تمجید پوتین از ایلان ماسک

طلا در بازار جهانی رکوردشکنی کرد

آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست

عکس/ پردیس‌پورعابدینی در تولد ۲۵ سالگی‌اش

عکس/قاب خانوادگی نانسی عجرم با همسر و سه دخترش

عکس/مسعود پزشکیان پای تخته رفت

عکس/نگهداری گرگ در یک مغازه در کرج!

بوژوویچ: باید برنده بازی می‌شدیم

دیدار گروسی با عراقچی در تهران

جدول لیگ برتر بعد از تساوی استقلال مقابل گل‌گهر

فرهاد مجیدی در سیرجان تشویق شد

فرار استقلال از شکست در سیرجان؛ رضاییان باز هم منجی آبی‌ها شد

دروس امتحانات نهایی پایه یازدهم تغییر کرد

عکس/ فخری خوروش قبل از انقلاب

زمان‌بندی واریز حقوق فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

زمان اعزام حجاج مشخص شد

واکنش سیدحسن خمینی به وضعیت بحرانی استقلال

رئیس جمهور به دنبال تغییر سیستم آموزشی کشور

موافقان و مخالفان مذاکره با ایران در کاخ سفید چه کسانی هستند؟

گروسی وارد تهران شد

قیمت انواع لپ تاپ ایسر + جدول

قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

کلاهبرداری با جعل هویت یک بازیگر تئاتر

ترکیب استقلال برای دیدار با گل‌گهر

تعطیلی موقت چند ایستگاه مترو

رزرو بلیط هواپیما ارزان و تاثیر آن بر کیفیت خدمات در پروازهای اقتصادی!

عکس/ اولین زیردریایی نظامی جهان