تاریخ انتشار: ۰۶:۵۵ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد:

انتقاد بازنشستگان از توزیع وام ضروری بجاست/ مقاومت شائبه‌دار کانون‌های بازنشستگی برابر تغییر توزیع وام‌ها

رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگری در مواجهه با انتقاداتی که این روز‌ها از سوی کارگران بازنشسته نسبت به توزیع وام‌های ضروری سال ۹۹ مطرح است، می‌گوید: امسال برای اولین بار پرداخت تسهیلات اعتباری سازمان تامین اجتماعی به کارگران بازنشسته رشدی ۲۰۰ درصدی داشته است، اما هنوز می‌شنویم که به‌رغم این دستاورد‌ها، بازنشستگان از وضعیت موجود ناراضی هستند؛ این نارضایتی به‌حق است.
وام بازنشستگان
اقتصاد۲۴ - اختصاص ۴۰۰ هزار فقره وام ضروری ۵ میلیون تومانی می‌توانست برای خبر خوشی برای بازنشستگان تامین اجتماعی باشد به شرط آنکه مشکلات اقتصادی سال ۹۹ تا این اندازه کمرشکن نبود. در هفته‌های گذشته اخبار مربوط به توزیع ۲ هزار میلیارد تومان وام ضروری در میان کارگران بازنشسته با استقبال چشمگیر مستمری بگیران تامین اجتماعی مواجه شد و اهمیتش به حدی است که می‌توان آن را بعد از اخبار مربوط به افزایش و متناسب سازی مستمری‌های سال ۹۹ مهمترین خبر محسوب کرد.
بیشتر بخوانید: والله که کانون‌های بازنشستگی چوب دو سر طلا شده‌اند
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با قبول این واقعیت به اقتصاد ۲۴ می‌گوید: وجه تمایز سال ۹۹ با دیگر سال‌ها دشوارتر شدن شرایط اقتصادی عمومی است؛ بازنشستگان تامین اجتماعی همیشه در زمره اقشار آسیب پذیر بوده اند و با اتفاقاتی که امسال افتاد مسائل مالی برای این گروه از جامعه دو چندان مهم شد.
 
وی ادامه می‌دهد: امسال برای اولین بار پرداخت تسهیلات اعتباری سازمان تامین اجتماعی به کارگران بازنشسته رشدی ۲۰۰ درصدی داشته است، اما هنوز می‌شنویم که به‌رغم این دستاورد‌ها بازنشستگان از وضعیت موجود ناراضی هستند. این نارضایتی به‌حق است؛ بخشی از آن به مشکلات ویژه اقتصادی سال ۹۹ مربوط می‌شود، اما بخش دیگر این نارضایتی که قدمتی نسبتا به طولانی دارد به دست نخورده ماندن سازوکار سنتی توزیع این تسهیلات باز می‌گردد.
 
به باور صادقی استمرار این وضعیت باعث شده تا بازنشستگان واجد شرایط متقاضی وام ضروری به صورت آشکار حس کنند که عدالتی در کار نیست؛ متاسفانه برخی تشکل‌های صنفی کارگران بازنشسته که در اقصی نقاط کشور تولیت نام‌نویسی و توزیع بخشی از این وام‌ها را برعهده دارند اصرار دارند تا همچنان نبض امور را در دست بگیرند و این درحالی است که سازمان تامین اجتماعی می‌توانست مانند صندوق بازنشستگان کشوری از خیلی وقت پیش مکانیزم توزیع وام را به‌روز کند؛ این اصرار نابجا زمینه ساز انتشار حرف و حدیث‌هایی هم بوده است مثل اینکه همه این‌ها بهانه‌ای است تا نهاد‌های مربوط به کارگران بازنشسته به شبکه‌سازی در میان قشر بیمه شدگان بازنشسته مشغول باشند.
 
وی می‌گوید: به هر دلیل این نحوه یارکشی تا حالا ادامه داشته، اما استمرار آن با وضعیت فعلی دیگر به صلاح نیست؛ هم مراجعه کنندگان و هم متولیان این تشکل‌ها اذعان دارند که در وضعیت کنونی امکان شیوع بیماری کرونا بالاست و برای همین وقت آن رسیده که این سازوکار تغییر کند.
 
این مقام صنفی کارگران بازنشسته ادامه می‌دهد: سازمان تامین اجتماعی امکاناتش را دارد که بتواند مانند صندوق بازنشستگی کشوری از متقاضیان وام ضروری نام‌نویسی غیر حضوری کند. جامعه کارگران بازنشسته نیز از نظر دسترسی عمومی به خدمات تفاوت چندانی با کارمندان بازنشسته ندارد و برای اموری مثل ثبت نام‌های اینرنتی تقریبا هر دو به امکانات زیرساختی معینی دسترسی دارند.
 
صادقی که امیدوار است این بار کانون‌های بازنشستگی به مقاومت دیرینه خود در قبال نحوه توزیع وام‌های بازنشستگی پایان دهند، می‌افزاید: بهترین کاری که تشکل‌ها می‌توانند انجام دهند همان نام‌نویسی از متقاضیان است، مسائل مالی بهتر است برعهده سازمان تامین اجتماعی و بانک رفاه باشد. بالاخره این دو دارای بانک اطلاعاتی به‌روز شده‌ای از بازنشستگان تامین اجتماعی هستند و بهتر می‌دانند که چه کسانی تابحال وام ضروری دریافت نکرده‌اند؛ اگر این‌ها خود به وظیفه قانونی‌شان عمل کنند دیگر شایعات مربوط به پارتی بازی هم خاتمه خواهد گرفت؛ متاسفانه همین حالا سیاست بانک رفاه براین است که کمتر خود را درگیر پروسه نام نویسی و تایید متقاضی کند و این درحالی است که برخلاف وضع حاضر این کار یکی از وظایف این بانک است و ارتباط چندانی به تشکل‌های بازنشستگی ندارد.
 
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در عین راجع به سقف تعیین شده برای تسهیلات وام ضروری می‌گوید: درست است که سازمان تامین اجتماعی برای سال ۹۹ این اعتبارات را ۲۰۰ درصد افزایش داد، اما با توجه به شرایط نامطلوب اقتصادی این میزان وام چندان جوابگوی بازنشستگان نیست.
 
وی که قبول دارد در شرایط امسال تامین همین تسهیلات هم برای سازمان تامین اجتماعی کار آسانی نبوده است، ادامه می‌دهد: به دلیل فشار‌های اقتصادی این احتمال دور از ذهن نیست که در برخی نقاط کشور تسهیلات وام ضروری ۵ میلیون تومانی در قالب وام‌های کوچکتر ۳.۵ یا ۴ میلیون تومانی توزیع شوند تا بلکه از این طریق شمار بیشتری کارگر بازنشسته متقاضی بتوانند از این خدمات رفاهی بهره‌مند شوند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توزیع کالا برای شرایط خاص و جنگی هوشمند می‌شود

زلزله قیمت‌ها در بازار خودرو + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

پشت پرده برنج ۳۰۰ هزار تومانی به روایت وزیر جهادکشاورزی

وزارت اقتصاد به بازار بورس سر و سامان دهد

معوقات حقوق بازنشستگان ۲۵ تیر ۱۴۰۴ واریز می‌شود؟

زمان ثبت نام پیاده روی اربعین ۱۴۰۴ اعلام شد

آیا بسته دولتی، بورس را احیا می‌کند؟

بزرگترین نقطه ضعف نیروی هوایی آمریکا چیست؟

دیدار عباس عراقچی با رئیس‌جمهور چین + عکس

آیا بورس در مسیر بازگشت قرار دارد؟

علل تداوم خروج سرمایه از بازار بورس چیست؟

۴۰۰ میلیون رمزارز بدهید دانشجو شوید!

قیمت جهانی نفت کاهش یافت

عراقچی چه گلایه ای را از طرف رهبرانقلاب به پوتین منتقل کرد؟

صدای کیهان هم از دست تندروها در آمد

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

رشد شاخص بورس در سایه بی‌اعتمادی؛ چرا سرمایه‌گذاران همچنان بی‌اعتمادند؟/ در نبود چشم‌انداز مثبت نباید انتظار رشد داشت

عکس/ استایل تابستانی رامسین کبریتی با لباس هاوایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴/ سیگنال جدید به قیمت طلا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴/ قیمت دلار از مرز ۹۰ هزار تومان عبور می‌کند؟

دانگ فنگ -۴۱؛ موشک بالستیک قاره پیما چین

مشکل ایران در پدافند هوایی نتیجه نامردی روسیه است

فیلم/ آواز خوانی خواننده عراقی حین انجام جراحی سنگین مغز

خبر بد هواشناسی برای اصفهان

درویش نقش فردوسی‌پور در کاهش مصرف برق را ستود و از اثرگذاری اجتماعی گفت

فیلم/ موزیک ویدیو ایران با صدای فرزاد فرزین

عکس/ نخستین تصویر از بازیگر نقش هری پاتر

فیلم/ حمله تند عضو شورای شهر به آب و فاضلاب در پی صدور قبض‌های نجومی

خبر مهم درباره وام بلاعوض به یارانه‌بگیران

فیلم/ اعزام تانک‌های عناصر جولانی به سویداء

حذف ویدیوی شادی دختران بسکتبالیست ایران از صفحه آسیاکاپ

بازار سرمایه چه ساختاری دارند؟

فیلم/ ترامپ: سی‌ان‌ان داشت زمان حمله به ایران را لو می داد

ایران همکاری با آژانس را به تغییر رفتار دوگانه آن مشروط کرد

وزیر دفاع: به آتش‌بس اعتماد نداریم

هشدار سردار رادان درباره پاسخ شدیدتر به حمله احتمالی دشمن

فیلم/ ترامپ بار دیگر پوتین را تهدید کرد

نخست‌وزیر عراق: ایران به دنبال توافق است نه سلاح هسته‌ای

کاسبان تحریم می گویند مکانیسم ماشه بی اثر است

فیلم/ درآمد هنگفت دست‌فروشان در پایتخت: شبی چند میلیون تومان؟