تاریخ انتشار: ۰۵:۰۱ - ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

ثبت شرکت در مناطق آزاد بدون حضور فیزیکی در منطقه؟!/ توضیحات یک مقام مسئول در این رابطه

مناطق آزاد کشور به دلیل موقعیت‌های ویژه و معافیت‌هایی که برای فعالیت‌های اقتصادی و شرکت‌ها در نظر می‌گیرد بسیار مورد توجه است و در سال‌های اخیر بسیاری از فعالان اقتصادی اقدام به ایجاد شرکت در مناطق آزاد کرده‌اند و به همین دلیل کم هم نیستند شرکت‌هایی که واسطه‌ای برای انجام امور مربوط به ثبت شرکت هستند و این فرآیند را سهل‌تر می‌کنند، اما آیا نظارتی بر ایجاد شرکت‌ها و جلوگیری از ایجاد شرکت‌های صوری در مناطق آزاد صورت می‌گیرد؟

ثبت شرکت در مناطق آزاد

اقتصاد۲۴ - ثبت شرکت در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به دلیل داشتن شرایط ممتاز این مناطق و معافیت‌های مالیاتی مزیت زیادی دارد و به همین دلیل طرفداران بسیاری هم به خود جذب کرده است. اما یکی از گلایه‌هایی که به مناطق آزاد کشورمان می‌شود فعالیت شرکت‌های صوری در این مناطق است و برخی شرکت‌هایی که در سرزمین اصلی فعالیت می‌کنند برای برخورداری از معافیت‌های مالیاتی تنها دفتر‌هایی با حضور یک منشی دارند که فقط پاسخگوی شرایط ضرور باشد که به نظر می‌رسد این موضوع به دلیل سهولت ثبت شرکت در این مناطق و عدم رصد فعالیت شرکت‌هاست.

جالب‌تر آنکه وقتی به سایت‌های موسسه‌های حقوقی که فعالیت ثبت شرکت در مناطق را انجام می‌دهند مراجعه می‌کنیم عبارات قابل تاملی درباره مزایای مناطق آزاد اقتصادی نوشته اند از جمله اینکه ماموران گمرکی کمتر در این مناطق درباره واردات و صادرات شرکت‌ها مداخله می‌کنند!

فعالیت بدون ضابطه و رهاشده این موسسه‌های حقوقی امروز بسیار بالاست و رقابت در میان آن‌ها نیز زیاد است به طوری که وقتی در برخی از خیابان‌های تجاری پایتخت قدم می‌زنید گویی در سنگ فرشی از تبلیغات آن‌ها گام برمی دارید که شرکت‌های تجاری و بازرگانی را تشویق به ثبت شرکت در مناطق آزاد برای بهره مندی از مزایای این مناطق می‌کنند ولو با ایجاد دفتر صوری؛ مزایایی که به شما می‌گوید اگر دفتری در مناطق آزاد ایجاد کنید می‌توانید از معافیت‌های ۲۵ ساله مالیاتی بهره‌مند شوید؛ همین مسئله باعث می‌شود توجه هر رهگذری به این نوع تبلیغات جلب شود و این سوال را ایجاد کند که آیا به همین سادگی می‌توان در مناطق آزاد شرکت صوری ثبت و از مزایای آن استفاده کرد؟

خبرنگار اقتصاد ۲۴ برای بررسی بیشتر این موضوع با چند نمونه از این شرکت‌ها تماس گرفت و جویای شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد شد. به گفته کارشناس حوزه مناطق آزاد یکی از این مجموعه ها، برای ثبت شرکت لازم نیست حتما در منطقه فعالیت اقتصادی داشته باشیم!

برای مثال اگر بخواهیم در منطقه آزاد انزلی ثبت شرکت کنیم فقط لازم است با اسم این منطقه فعالیت و اظهارنامه‌های مالیاتی را هم به‌موقع پرداخت کنیم و اگر کارکردی نداریم می‌توانیم صفر رد کنیم، اما مزیت آن این است که می‌توانیم از معافیت مالیاتی استفاده کنیم.

پس از سوال خبرنگار اقتصاد ۲۴ در مورد اینکه آیا نهاد‌های نظارتی برای بازرسی شرکت ثبت شده، به منطقه می‌آیند یا خیر این کارشناس پاسخ داد خیر و در ادامه گفت که ماموران همان ابتدای ثبت شرکت یکبار برای بررسی مراجعه می‌کنند و سپس اذعان می‌کند که خود مجموعه آنها، حتی چنین کار‌هایی را متقبل می‌شود و این اطمینان را می‌دهد که جای نگرانی نیست!


بیشتر بخوانید: فعاليت شركت‌هاي صوري در مناطق آزاد منتفي است


این کارشناس ثبت شرکت‌ها در مناطق آزاد در ادامه می‌گوید، مناطق آزاد مثل تهران یا سایر شهرستان‌ها نیست که بازدید کنند، اما اگر بخواهند بیایند برای بازرسی ما منشی در منطقه داریم که می‌تواند پاسخگوی سوالات ماموران باشد!

برای بررسی بیشتر با کارشناس مناطق آزاد یکی دیگر از همین موسسات ثبت شرکت‌ها تماس گرفتیم، اما فرد پاسخگو برخلاف فرد پیشین تاکید کرد شرکتی که تصمیم به ثبت آن در منطقه آزاد مورد نظر دارید باید صد در صد در محل حضور داشته باشد و به علت بازدیدی که صورت می‌گیرد باید قوانین به درستی اجرا شود.

وی همچنین تاکید کرد مکان شرکتی که در نظر گرفته‌ایم باید اداری-تجاری باشد و سند مالکیت یا اجاره نامه هم به نام شرکت باشد؛ علاوه بر آن باید شرکت مجوز اقتصادی داشته باشد. وی هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد را ۷ میلیون و مدت زمان ثبت را نیز حداکثر ۲۰ تا ۳۰ روز اعلام کرد.

این پاسخ‌های ضد و نقیض ما را بر آن داشت تا برای گرفتن پاسخ درست سراغ مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برویم و ببینیم آیا فعالیت این شرکت‌ها تحت نظارت است یا خیر و آیا شرکت ثبت شده در مناطق آزاد بدون حضور در منطقه می‌تواند فعالیت کرده و از معافیت‌های آن استفاده کند، یا این شرکت‌ها برای سود خودشان چنین وعده‌هایی می‌دهند؟

محسن پوراحمدی، مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به خبرنگار اقتصاد ۲۴ توضیح داد: تاسیس شرکت در مناطق آزاد از طریق سامانه ثبت شرکت‌های مربوط به هر منطقه ثبت می‌شود . در ابتدا با ارایه آمار اطلاعاتی اولیه در مورد موضوع شرکت و مشخصات موسسین تعیین نام صورت می‌پذیرد.

وی افزود: تعیین نام از طریق وب سرویس آنلاین ثبت شرکت‌های کشور متصل و تاییدیه نام انجام خواهد شد. پس از تایید نام، سایر اقلام اطلاعاتی دریافت و به پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی کشور موضوع ماده ۹ قانون ارتقای نظام سلامت اداری از طریق وب سرویس ارسال و پایگاه مربوطه نیز شناسه ملی برای شرکت صادر و در نهایت شرکت تاسیس خواهد شد.

محسن پوراحمدی

پوراحمدی خاطرنشان کرد: سامانه ثبت شرکت‌ها به صورت آنلاین با سازمان ثبت احوال و ادارات پست کشور برای احراز هویت افراد متصل است و در شرف اتصال به سایر دستگاه‌های مرتبط از جمله سازمان مالیات و سازمان ثبت شرکت‌های کشور برای جلوگیری از ثبت شرکت به نام افرادی که ممنوعیت قانونی برای ثبت شرکت دارند متصل خواهد شد.


بیشتر بخوانید: فقط مناطق آزاد برای معافیت مالیاتی اضافه‌اند؟!


وی در ادامه گفت: کلیه سازمان‌های مناطق آزاد شخصیت حقوقی مستقل دارند و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی صرفا نقش نظارتی و هماهنگی دارد. موضوع ثبت شرکت و ثبت سفارش از زیر مجموعه‌های سامانه پنجره واحد الکترونیکی است که دولت تکلیف داشته به جهت ایجاد وحدت و یکپارچگی و استفاده بهینه از ظرفیت‌ها، صرفه جویی مالی و جلوگیری از کار‌های موازی بیهوده آن را ایجاد کند. در همین راستا دبیرخانه مسئول تهیه این سامانه‌ها از جمله سامانه‌های صنایع، تجارت، گمرک، روابط کارگری کارفرمایی، محیط زیست، سلامت، اصناف و... با استقرار سرور مرکزی در دبیرخانه برای انجام کارهای نظارتی شده است.

مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: با وجود اینکه در هر منطقه هر سامانه سرور مربوط به خودشان را دارند اما بانک مرکزی به جهت تمرکز نظارت بر رفع تعهد‌های ارزی فعالان و بازرگانان، موضوع نظارت و پیگیری‌های مربوطه با لینک برقرار شده در سامانه‌های مربوطه ارزی و نیما را بر عهده دبیرخانه شورایعالی قرار داده است.

وی ادامه داد: در نهایت هرگونه ارایه خدمت صرفا از طریق سامانه است و تا سامانه فرد را مورد شناسایی قرار ندهد سیستم به وی اجازه ورود نخواهد داد لذا اخذ مجوز از منطقه برای شخص حقیقی و ثبت شرکت برای شخص حقوقی به جهت ورود به سامانه الزامی است، ضمن اینکه چنانچه مجوز فعالیت اشخاص به هر دلیلی باطل و یا منقضی شود سامانه از هرگونه خدمات به متقاضی ممانعت می‌کند و درحال حاضر چنانچه شرکتی در منطقه نباشد شناسه ملی او در پایگاه تعلیق می‌شود و در نهایت بی اعتبار خواهد شد.

پوراحمدی در پایان یادآور شد: به علاوه اداره ثبت شرکت‌ها به شخصی که مجوز فعالیتش معتبر نباشد خدمات ثبت از جمله تغییرات را انجام نخواهد داد و از همه مهمتر چنانچه اشخاص اظهارنامه مالیاتی ندهد و افشای اطلاعات عملکرد نداده باشند ضمن ابطال مجوز فرد به اداره مالیات معرفی خواهد شد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ صریح و بی‌پرده با محمدجواد ظریف

جان باختن ۶۳ شهروند پاکستانی بر اثر باران‌های موسمی

فیلم/ ادعای کامران غضنفری: پهپادهای اسرائیلی از خاک و آسمان باکو به کشورمان حمله می‌کردند

فیلم/ والدین کنکوری: بین سطح آموزش و سنجش تناسب وجود ندارد

فیلم/ آتش‌سوزی در کلیسایی قدیمی در کانادا

یک تکه از مریخ ۵ میلیون دلار فروخته شد + عکس

عکس/ آبادان گرم‌ترین شهر دنیا شد

برنامه دیدار ایران و تروئیکای اروپایی در هفته آینده

واکنش رسمی ایران به تبعیض در برخورد اتحادیه اروپا با تجاوز اسرائیل

توضیح آبفای استان تهران درباره افت فشار آب در روزهای اخیر

دو مقصد احتمالی علیرضا جهانبخش

فیلم/ روایت خبرنگار صداوسیما از اوضاع سوریه

رایزنی‌ ایران و اروپا برای تعویق مکانیسم ماشه؟

عکس/ رکوردشکنی جدید فغانی در اینستاگرام

نرخ سود بین بانکی کم شد + جدول

تکذیب شایعه لو رفتن سوالات آزمون مدارس استعدادهای درخشان و نمونه دولتی

تیراندازی مرگبار به دو خودروی عبوری مشکوک در خمین

امام جمعه شیراز: اگر امر به معروف و نهی از منکر را انجام ندهیم کمک الهی قطع می‌شود

فیلم/ زاکانی: مردم هیچ هزینه‌ای بابت بازسازی منازل جنگ‌زده نمی‌پردازند

اصفهان در وضعیت هشدار

رشیدی‌کوچی: در ایتا و بله نمی‌شود از حقوقمان در برابر دنیا دفاع کنیم

عکس/ تصاویر قدیمی از برگزاری کنکور در سال ۱۳۴۳

آمار تکان‌دهنده کوررنگی در مردان

اینفوگرافی/ ۸ سبزی مفید برای کنترل دیابت نوع دو

عکس/ چهره جدید کنیز رومی سریال امام علی (ع) بعد ۳۴ سال در ۶۷ سالگی

سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیارد دلاری بحرین در آمریکا

نگاهی به عمق ترکیب پرسپولیس

عکس/ رونمایی از توپ جدید مسابقات جهانی والیبال ۲۰۲۵

مصرف کدام ویتامین برای کنکوری‌ها توصیه می‌شود؟

سرخک و سرخجه در ایران ریشه‌کن شد

سرنوشت کاپیتان استقلال چه شد؟

عکس/ کنایه سنگین آذری جهرمی به رضا پهلوی

بیانیه تازه نتانیاهو درباره سوریه توجه‌برانگیز شد

عکس/ دو عضو جدانشدنی در پرسپولیس

تمرین پرسپولیس تعطیل شد

عکس/ ژست عجیب کریم بنزما در تمرینات الاتحاد عربستان

بازگشت سرمایه گذاران حقیقی به بورس تهران

۲ مهاجم جذاب در فهرست خرید استقلال

افزایش چراغ خاموش قیمت نان در تهران

هشدار طوفانی سرلشکر موسوی به اسرائیل و آمریکا

نفت دوباره جان گرفت

فیلم/ توصیه مهم کاظم صدیقی در نمازجمعه تهران

سازمان امور مالیاتی ایران؛ ساختار، وظایف و چالش‌ها

عکس/ رونمایی یکتا ناصر از خواهر خوش انرژیش

معرفی تانک لئوپارد 2A5

عکس/ شام خانوادگی المیرا شریفی مقدم در یک جگرکی

محمدعلی تبریزیان درگذشت

ردپای سنجاب ایرانی در دیار الوند

عکس/ هر دانه خرما ۱۰ هزار تومان؟

فیلم/ حرف‌های جالب یک افغانی تازه اخراج شده در ایران