تاریخ انتشار: ۱۳:۴۷ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
بورس امروز چوب سهامداران حقیقی هیجانی و برخی حقوقی‌ها را می‌خورد

حقیقی‌های بزرگ چرا منفعل شده‌اند؟

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر حقوقی‌ها و حقیقی‌ها در کنار حمایت‌های متولیان امر دوباره اعتماد را به بازار سرمایه بازگردانند، شاهد بهبود شرایط بازار سرمایه خواهیم بود.

تالار بورس

اقتصاد۲۴ - با اشاره به این که رفتار هیجانی حاکم بر معاملات این روزهای بازار سرمایه موجب شده تا تر و خشک با هم بسوزند، گفت: در این که برخی از نمادهای معاملاتی در چند ماه گذشته بالاتر از قیمت ذاتی خود معامله شده‌اند، شکی نیست و این دسته از نمادها به هر بهانه‌ای نیاز به اصلاح دارند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: این در حالی است که متأسفانه در چند ماه گذشته مردم دچار هیجانات بازار سهام شدند و بدون توجه به تولید، دارایی‌ها و زیان شرکت‌ها و نیز ارزندگی نمادها اقدام به خرید سهام شرکت‌ها بدون توجه به این موارد کردند. بنابراین این موضوع امری طبیعی است که هر بهانه‌ای موجب تعدیل قیمت این نمادها شود.

وی با بیان این که با اصلاح خوبی که در دو ماه گذشته در بازار سرمایه صورت گرفته است، باید راه سهام بنیادی و غیربنیادی از هم جدا شود، ادامه داد: بر این اساس افق سودسازی شرکت‌ها باید مبنای تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران قرار بگیرد.
باغانی اضافه کرد: بازار سرمایه در حال حاضر چوب هیجان برخی سهامداران و همچنین برخی حقوقی‌هایی را که در زمان تقاضای بالای این بازار اقدام به عرضه مناسب و تدریجی در نمادها نمی‌کردند را می‌خورد و این دسته از حقوقی‌ها باید پاسخگوی رفتار خود در این زمینه باشند.
 
وی گفت: همان‌گونه که انتظار می‌رود در صف‌های خرید حقوقی‌های بازار سهام برنامه‌ریزی مناسبی برای پاسخگویی به عطش تقاضا داشته باشند، در صف‌های فروش سنگین نیز این انتظار حمایتی از حقوقی‌ها وجود دارد و باید با حمایت از نمادهای مختلف به نقدشوندگی و روان شدن بازار و همچنین کاهش هیجان کمک کنند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: طی چند روز گذشته و با بسته شدن نمادهای پالایشگاهی متأسفانه بازار سرمایه دنباله‌روی چند نماد از جمله شستا، خودرو و سایپا بوده است و به همین جهت هست که تأکید می‌شود در شرایط کنونی تر و خشک با هم در حال سوخته شدن هستند، این درحالی است که در همین شرایط منفی نمادهایی با پتانسیل رشد و سودآوری وجود دارند که متأسفانه پاسوز هیجانات غالب بر کلیت تالار شیشه‌ای شده‌اند.
 
وی اضافه کرد: برای گذر از این شرایط هیجانی باید عزم و اراده جدید برای اصلاح بازار سرمایه در میان متولیان امر به وجود آید تا متعادل‌سازی قیمت سهام شرکت‌ها شکل بگیرد. ضمن این که در کنار حمایت‌هایی که حقوقی‌ها باید با تکیه بر منابع مالی خوبی که دارند، انجام دهند، می‌بایست با راهکارهای مختلف اعتماد دوباره را نیز به این بازار بازگردانند.
 
باغانی با اشاره به این که از ابتدای امسال تا کنون حدود 83 درصد معاملات صورت گرفته در بازار سهام، معاملات خرد بوده است، تصریح کرد: بر اساس می‌توان گفت نبض بازار سهام در این مدت در دست حقیقی‌ها بوده است؛ این در حالی است که باید حدود 100 کد حقیقی با دارایی چند صد میلیادری که در قیمت‌های بالا در بازار نقش‌آفرینی می‌کردند، در نشست های هم اندیشی و حمایتی سازمان بورس حضور داشته باشند و پاسخ بدهند که چرا در شرایط کنونی که قیمت ها 50 درصد افت کرده خریدار نیستند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در شرایطی که 80 درصد بازار سهام در دست معامله‌گران حقیقی است، نباید تنها از حقوقی‌ها انتظار حمایت از این بازار را داشت و باید حقیقی‌های فعال در این بازار نیز که در بالا رفتن این بازار نقش داشتند، در این زمینه نقش‌آفرین باشند.
 
وی افزود: در چند ماه گذشته شاهد این بودیم که مقامات دولتی از مردم دعوت به حضور در این بازار می‌کردند و مرتباً پیغام دعوت ورود نقدینگی به بازار سهام می‌دادند، از این رو در شرایط کنونی برای تعادل‌بخشی با کلیت بازار سرمایه این دسته از افراد باید با حمایت‌های خود اعتماد دوباره را به این بازار بازگردانند.
 
باغانی اذعان داشت: اگر حقوقی‌ها و حقیقی‌ها در کنار حمایت‌های متولیان امر دوباره اعتماد را به بازار سرمایه بازگردانند، شاهد بهبود شرایط بازار سرمایه خواهیم بود. ضمن این که با توجه به اصلاح خوبی که در دو ماه گذشته در تالار شیشه‌ای صورت گفته است، قیمت نمادها به سطوح جذابی رسیده و مولفه‌ای بنام دلار 25 هزار تومانی هم می‌تواند دوباره به پیشرانی برای تعادل و رشد بازار سرمایه تبدیل شود.

وی گفت: با توجه به رشد شتابانی که کلیت بازار سهام در ماه‌های گذشته تجربه کرد، اصلاح و کاهش شاخص و قیمت سهام برخی شرکت‌ها گریزناپذیر بود، اما این اصلاح در حال حاضر موجب شده تا سهام برخی شرکت‌ها به زیر قیمت ذاتی خود بازگردد و بسیاری از سهامداران خرد نیز در ضررهای جبران ناپذیری فرو بروند، به همین جهت نیاز به اقدامی عاجل برای بهبود بازار سهام احساس می‌شود.
باغانی در پایان یادآور شد: بازار سرمایه در آینده باز راه خود را از سهام برخی شرکت‌های بزرگ که به لیدر منفی در بازار تبدیل شده‌اند، جدا خواهد کرد.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پرهیز از طمع به اموال دیگران، ثروتی حاضر و نقد!

فیلم/سرمای شدید هوا در راه ایران؛ مسئولین هشیار باشند

تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای، شرط آمریکا برای مذاکره با ایران!

این داروی گیاهی مانع از ابتلا به آلزایمر می‌شود

بیانیه ارتش لبنان درباره تحصن در جاده فرودگاه بین‌المللی بیروت

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره