همزمان با اواخر مهرماه، برداشت مرحله پایانی چای پاییزه در مزارع شهرستان شفت و فومن آغاز میشود و تا اوایل آبان به پایان میرسد. باغداران هر کدام باتوجه به شرایط خود به روشهای مکانیزه و سنتی برگهای چای را از سر بوتهها میچینند و با نظارت کارشناسان اداره چای بعد از درجه بندی کیفی چای محصول جمع آوری شده را به کارخانه برای فرآوری تحویل میدهند. کارخانههای چای در این روزها به طور مداوم فعال هستند و مشغول دریافت محصول و فرآوری آخرین برداشت چای هستند. چین برگ سبز چای در سه مرحله بهاره، تابستانه و پاییزه انجام میشود، چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه تقریبا از اواخر خردادماه و چین پاییزه نیز در مهرماه انجام میشود. از بین برداشتهای چای در طول سال چین بهاره بالاترین درجه از لحاظ کیفیت داراست علاوه بر این رسیدگی به باغات چای، کود رسانی، مراقبت، آبیاری مناسب و برداشت به موقع و منظم چای از عواملی است که میتواند بر کیفیت محصول تاثیر بگذارد. با وجود تمام دشواریها و زحماتی که کشت این محصول دارد چای تولید داخل ایران همچنان از کیفیت خوبی برخوردار است و توان رقابت با چای وارداتی را دارد، اما افزایش هزینههای تولید، دستمزد کارگران، سهم چای تولید داخل در بازار از موضوعاتی است که همچنان نیازمند توجه بیشتر است