تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۰۶ دی ۱۳۹۹

رفت‌وآمد ایرانی‌ها به امارات متوقف شد؟

شهریورماه ۱۳۹۹، درحالی‌که امارات هنوز قانون توقف صدور ویزا برای اتباع ۱۳ کشور عموما مسلمان را علنی وعملی نکرده بود، وزیر گردشگری رژیم صهیونیستی، صلح با این کشور را به نفع گردشگری و حمل و نقل هوایی دانست. در ۲۶ آذرماه، زمانی که دیگر قانون محدودیت ویزا برای اتباع ۱۳ کشور اجرا شد، روزنامه واشنگتن پست گزارش کرد که از آغاز پرواز‌های تجاری بین امارات و اسرائیل، حدود ۵۰ هزار توریست اسرائیلی به امارات سفر کرده‌اند.

رفت‌وآمد ایرانی‌ها به امارات

اقتصاد۲۴ - امارات، حدود یک ماه پیش صدور ویزای توریستی را برای شهروندان ۱۳ کشور مسلمان از جمله ایران متوقف کرد. پس از آن، رفت و آمد گردشگران رژیم اسرائیل به این کشور آغاز شد. اکنون این سوال مطرح است رفت و آمد اتباع ایرانی و آن ۱۲ کشور دیگر به امارات کامل متوقف شده است؟

حرمت‌الله رفیعی ـ رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ـ درباره آخرین وضعیت رفت و آمد اتباع ایرانی و اماراتی، گفت: پرواز‌های بین امارات و ایران متوقف نشده و همچنان برقرار است، اما ویزای توریستی صادر نمی‌شود و رفت و آمد گردشگری به این کشور فعلا متوقف شده است.

او اضافه کرد: اطلاع دارم صدور ویزای تجاری و کاری از طرف امارات، سخت و محدود شده است.

رفیعی، سیاست جدید امارات در توقف صدور ویزای توریستی و کار را بی‌تاثیر در رفت و آمد ایرانی‌های مقیم در آن کشور دانست و افزود: محدودیت تازه امارات روی سفر و رفت و آمد ایرانی‌های مقیم در آن کشور تاثیری نداشته و آن را محدود نکرده است.

او درباره احتمال توقف پرواز‌های امارات با توجه به اعمال این محدودیت، به ایسنا گفت: بعید است چنین اتفاقی رخ دهد. بیشترین مصرف‌کننده پرواز‌های این مسیر، تجار، ایرانی‌های مقیم در خارج از کشور و مسافران ترانزیتی هستند. از طرفی با توجه به رقابتی که حضور هواپیمایی قطر در آسمان ایران ایجاد کرده و منافعی که هواپیمایی امارات در ایران دارد، بعید است این پرواز‌ها متوقف شود.

امارات صدور ویزای توریستی را همزمان با همه‌گیری ویروس کرونا، بسته شدن مرز‌ها و تعلیق پرواز‌ها متوقف کرد. اما در تابستان، پس از بازگشایی مرز‌ها و ازسرگیری محدود پرواز‌های این کشور به ایران، اعلام شد بخش ویزای سفارت امارات در تهران به درخواست‌های ویزا رسیدگی می‌کند، ولی مدتی بعد، مرتضی قربانی ـ دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ به ایسنا خبر داد که «سفارت امارات از زمان بازگشایی به درخواست‌های ویزا پاسخی نداده و عملا رسیدگی آن‌ها را برای اتباع ایرانی متوقف کرده است.» صدور ویزای توریستی امارات توسط سفارتخانه این کشور انجام نمی‌شود و اداره مهاجرت و وزارت کار صدور این ویزا را معمولا تایید می‌کند.

مسعود دانشمند ـ عضو اتاق بازرگانی و دبیرکل خانه اقتصاد ایران ـ نیز درباره توقف صدور ویزای امارات برای ایرانی‌ها و اثر آن بر تجارت بین دو کشور، گفته است: این موضوع تازگی ندارد و از بهمن ماه سال گذشته و پس از شیوع ویروس کرونا تقریبا صدور ویزا برای ایرانیان متوقف شد، اما در حال حاضر رسانه‌ای شده است. شیوع ویروس کرونا برنامه‌ریزی تجاری همه کشور‌ها را بر هم زد و آسیب‌های اقتصادی زیادی را نیز به دنبال داشت. البته این قضیه تنها به کرونا ارتباط ندارد و امارات در این خصوص هنوز شفاف‌سازی نکرده است.

او اضافه کرده است: حتی برای افرادی که وقت مصاحبه سفارت امریکا هم دارند ویزای امارات صادر نخواهد شد، اما به نظر می‌رسد در شرایط کنونی این مساله بیشتر شبیه تبلیغات سیاسی است.

دبیرکل خانه اقتصاد ایران با اشاره به فعالیت تجار ایرانی، گفته است: این قضیه به فعالیت تاجرانی که در امارات دفتر کاری دارند و دارای اقامت این کشور هستند، ضربه‌ای نمی‌زند و پس از برداشتن لغو پرواز‌ها در هفته، یک یا دو پرواز به امارات انجام می‌شود و این افراد هم مشغول کار خود هستند.

دولت امارات متحده عربی، اواخر آبان ماه امسال اعلام کرد روند صدور روادید کار و توریستی را برای شهروندان کشور‌های ایران، ترکیه، لبنان، سوریه، افغانستان، لیبی، یمن، سومالی، الجزایر، کنیا، عراق، پاکستان و تونس متوقف کرده است. امارات درباره دلایل این تصمیم، هنوز شفاف‌سازی نکرده، اما برخی منابع خبری آن را به مسائل امنیتی و همچنین سیاست عادی سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی ربط داده‌اند.

مقامات این کشور گفته‌اند این قانون، شامل حال افرادی که روادید معتبر امارات دارند، نمی‌شود و ویزا‌های حادث از خرید املاک برای شهروندان تمام کشور‌ها به قوت خود اعتبار دارد.

با این وجود، کارگزاران ویزا به افراد دارای مجوز اقامت در امارات و ویزای اقامتیِ مُهر شده، که تابعیت یکی از این ۱۳ کشور را دارند، توصیه می‌کنند اگر قصد خروج از امارات متحده عربی و یا بازگشت به این کشور را دارند حتما بررسی کنند که مشمول گزینه «بدون مانع برای سفر» باشند.

شهریورماه ۱۳۹۹، درحالی‌که امارات هنوز قانون توقف صدور ویزا برای اتباع ۱۳ کشور عموما مسلمان را علنی وعملی نکرده بود، وزیر گردشگری رژیم صهیونیستی، صلح با این کشور را به نفع گردشگری و حمل و نقل هوایی دانست. در ۲۶ آذرماه، زمانی که دیگر قانون محدودیت ویزا برای اتباع ۱۳ کشور اجرا شد، روزنامه واشنگتن پست گزارش کرد که از آغاز پرواز‌های تجاری بین امارات و اسرائیل، حدود ۵۰ هزار توریست اسرائیلی به امارات سفر کرده‌اند.

امارات، که چهارمین شریک تجاری ایران به شمار می‌آید، پیش‌بینی کرده است ادامه رفت و آمد توریست‌های اسرائیلی به سرمایه‌گذاری در زمینه تکنولوژی، کشاورزی و تسلیحات منجر خواهد شد.

بنا به گزارش رییس اتاق بازرگانی ایران و امارات، مجموع تجارت بین دو کشور در سال مالی ۲۰۲۰ - ۲۰۱۹ به حدود ۱۳.۴ میلیارد دلار رسیده است که ۴.۵ میلیارد دلار صادرات ایران و ۸.۹ میلیارد دلار واردات از امارات بوده است.

 

منبع: روزنامه اعتماد

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

قیمت روز روغن خوراکی + جدول

قیمت انواع خودرو‌های مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ لنوو + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

عکس/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

عکس/ آسمان مشهد در وسط روز سیاه شد

عکس/ ظاهر متفاوت صیاد شیرازی ۴۴ سال پیش در حال نماز خواندن کنار هلی کوپتر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس کمیاب از دیدار شاه با تختی و فردین با لباس رسمی و ظاهر متفاوت

پایتخت کتاب ایران معرفی می‌شود

سلب صلاحیت ۹۰ نفر از اعضای شورا‌های شهر و روستا

عکس/امروز در اردبیل برف بارید

تصویری متفاوت از اسکله شهید رجایی

عکس/ارسال پیامک‌های حجاب به شهروندان تهرانی رسید

فیلم/طوفان امشب استان تهران در فاز ۸ پردیس

مدارس ۷ شهر این استان، فردا تعطیل است

وزیر کار: یارانه ۷۵۰ هزار نفر حذف شد

تعداد کشته‌شدگان حادثه بندر شهید رجایی رو به افزایش است

سپاه یک شناور را در خلیج فارس را توقیف کرد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و چین

دادستان اردبیل: هر گونه سگ‌گردانی از ۱۶ خرداد ممنوع است

شرط مهم کارتال؛ حضور کامل پرسپولیس در اردوی ترکیه

سانحه رانندگی برای نتانیاهو

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: حادثه بندر شهید رجایی منشاء خارجی نداشت

عکس/واکنش به حرف‌های امروز قاسم روانبخش درباره فستیوال کوچه

دیه جانباختگان و مجروحان انفجار بندر شهید رجایی را در چارچوب تعهدمان پرداخت می‌کنیم + فیلم

آموزش‌وپرورش: قرار نیست پلیس وارد مدارس شود

وبگاه عبری: ایران ۲۰۰۰ موشک بالستیک دارد که می‌توانند به اسرائیل برسند

پنجشنبه‌ها در استان سمنان تعطیل شد

آتش‌سوزی در سرویس ون دانش‌آموزان دختر

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

قیمت جدید شیر پیشنهاد شد: کیلویی ۲۳،۹۷۰ تومان

فیلم/دیه جانباختگان و مجروحان را پرداخت می‌کنیم

آخرین خبر از تعداد فوتی‌های حادثه بندرعباس

حکم قاتل کودک چهار ساله صادر شد

باور‌های نادرست و خطرناک درباره فشار خون

عکس/ نمایی چشم نواز از حرم حضرت معصومه در قم و دوران قاجار

عکس/ جنیفر لوپز با حجاب شد

عکس/ دیدار صمیمی هاشمی رفسنجانی ۲۸ سال پیش با ملک فهد، پادشاه عربستان

نمونه‌گیری از ۱۹ پیکر ناشناس انفجار بندر رجایی

شرایط پاک شدن سوءپیشینه چیست؟

عکس/ چهره اخموی هیتلر ۱۰۰ سال پیش در کنار خواهر ناتنی اش

عکس/ استایل دیده نشده از دکتر شریعتی ۶۷ سال پیش در کنار همکلاسی‌هایش

اینفوگرافی/ چه کالاهایی در بندر شهید رجایی سوختند؟

تپش قلب چه زمانی خطرناک است؟

عکس/ چهره متفاوت غلامحسین محسنی اژه‌ای ۶۴ سال پیش در دوران نوجوانی

کارگران قربانیان اصلیِ حادثه انفجار بندر رجایی/ وقتی اسماعیل در غبار بندر گم شد

طوفان شدید در راه تهران

هر آنچه باید از قرص امگا ۳ دانست/ فواید این مکمل برای قلب و مغز

عکس/ آغوش عاشقانه حاج قاسم سلیمانی برای پدرش

اینفوگرافی/ این کشور‌ها حادثه انفجار بندر شهید رجایی را تسلیت نگفتند

عکس/ لحظه تاج گذاری عبدالله، اولین پادشاه اردن ۱۱۲ سال پیش در یک مراسم خاص

هشدار جدی در مورد شیوع تب دنگی در ایران

فیلم/ معادل فارسی کلمه پین مشخص شد

عکس/ سقوط دیش‌های استارلینک در طوفان تهران

جزئیات قتل فجیع پدر تهرانی در حمام با ضربه چکش

عکس/ همدردی الکس خواننده معروف با قربانیان حادثه بندرعباس

فیلم/ شروع طوفان شدید از دید هواپیما در آسمان تهران