تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۱۴ دی ۱۳۹۹

تزریق واکسن کرونا اجباری نیست

معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن پاسخ به برخی اظهارات ضد واکسن، درباره اقدامات انجام شده جهت خرید واکسن کرونا توضیح داد.

صحبت های رئیسی درمورد واکسن کرونا

اقتصاد۲۴ - دکتر علیرضا رییسی در پاسخ به سوال درباره اظهارات ضد واکسن از سوی برخی گروه‌های خاص، گفت: بهتر است بگوییم اظهارات ضد علم و ضد تکنولوژی. در همین راستا شاهد بودیم که در همین کشور کتاب مرجع پزشکی را هم سوزانده اند و این مباحث چیز تازه‌ای نیست. یا حتی اگر برگردیم در تاریخ خودمان، افرادی بودند که در زمان امیرکبیر در رابطه با واکسن آبله و ... مقابله می‌کردند و می‌گفتند اگر این واکسن را بزنید شیطان یا جن و ... وارد بدن تان می‌شود. متاسفانه از این اظهارات همیشه بوده و البته مختص ایران هم نیست و در امریکا و کشور‌های دیگر هم گروه‌هایی هستند که با زدن واکسن مخالف هستند و این موضوع فقط به گروه‌های خاص کشور ما مربوط نیست.

وی افزود: دو نوع مخالفت وجود دارد؛ برخی‌ها می‌گویند شاید به این واکسن اطمینان نداریم و نمی‌زنیم و عده‌ای هستند که کلا مخالفند و می‌گویند واکسن نزنید و یک اسمی را هم می‌گذارند و می‌گویند داروی فلان را استفاده کنید.

واکسن کرونا اجباری نیست

رییسی درباره اقدامات وزارت بهداشت در مقابل اظهارات ضد واکسن در شرایط بحران کرونا و احتمال تشویش اذهان عمومی، گفت: برنامه ریزی ما برای تولید و خرید واکسن، واکنشمان نسبت به این چنین مباحثی است و این اظهارات تاثیری در برنامه ریزی ما نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: البته این افراد می‌توانند این واکسن خاص را نزنند واین واکسن خاص اجباری نیست. واکسنی مثل کرونا را باید در دسته بندی واکسن‌هایی مثل آنفلوآنزا نگاه کنیم که افراد پرخطر تزریق می‌کنند و اجباری هم نیست. اما واکسیناسیون روتین کشور مثل واکسن فلج اطفال، ب ث ژ و ... داستانشان متفاوت است.

رییسی همچنین در پاسخ به سوال درباره خرید واکسن کرونا و زمان دسترسی به اولین محموله این واکسن و اولویت‌های دریافت آن، گفت: اقدامات زیادی انجام شد تا بتوانیم واکسنی را وارد کشور کنیم که مطمئن باشد.

ایران نپذیرفت که در فاز آزمایشی واکسن‌های خارجی کرونا شرکت کند

وی گفت: در صحبت‌های رییس جمهور و وزیر بهداشت نیز تاکید شد که سیاست کشور ما این نبود که فاز یک و دو انسانی واکسن کرونا توسط کمپانی خارجی در کشور ما اجرا شود. بعضی کشور‌ها مثل کشور‌های حاشیه خلیج فارس درست است که واکسن زدند، اما در فاز آزمایشی واکسن شرکت کردند و کشور ما نپذیرفت در این فاز شرکت کند.

رییسی ادامه داد: بنابراین برخی کشور‌ها درست است که واکسن زدند، اما در فاز آزمایشی شرکت کردند و کشور ما نپذیرفت چنین کاری انجام شود. کشور ما در این زمینه دو شرط گذاشته است؛ اول اینکه یا واکسن تولید داخلی خودش باشد و یا اینکه با کشور دیگری شریک شود و تکنولوژی وارد کشور شود و آن زمان می‌توان فاز‌های مختلف را انجام داد.

تعهد ۷۰ کشور ثروتمند در صندوق کووکس

رییسی تاکید کرد: راه‌های مختلفی در حال انجام است؛ اما مهمترین راه پیگیری برای واکسن کرونا، صندوق کووکس است. در صندوق کووکس ۷۰ کشور ثروتمند دنیا دور هم جمع شدند و به سازمان بهداشت جهانی تعهد دادند تا عدالت در دسترسی و عدالت در توزیع واکسن ایجاد شود. این کشور‌ها واکسن را از تولیدکنندگان مورد تایید سازمان بهداشت جهانی، درصدی از سهم تولید را دریافت کرده و وارد این صندوق می‌کنند تا بتوانند در سایر کشور‌ها به صورت عادلانه توزیع کنند.

قیمت واکسن کرونا در دنیا و ایران

معاون بهداشت وزیر بهداشت در این باره افزود: کشور‌ها طبقه بندی شده اند؛ واکسن در دنیا بین ۲.۱۹ تا ۴۴ دلار بسته به نوع واکسن قیمت دارد. حال واکسن‌هایی که در صندوق کووکس می‌آیند، بسته به اینکه واکسن را به کدام کشور می‌دهند، در یکجایی سوبسید می‌دهند و در یکجا هم قیمتش بالاتر است. قطعا واکسنی که وارد کشور ما شده و به آن دسترسی پیدا می‌کنیم، بحث قیمتش مطرح نیست، بلکه باید واکسنی باشد که شرایط لازم ما را داشته باشد و البته قطعا واکسنی که وارد کشور می‌شود، زیر ۱۰ دلار است.

امیدواری برای ورود واکسن کرونا به ایران قبل از سال ۱۴۰۰

وی گفت: در صندوق کووکس دریافت ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز را داریم پیگیری می‌کنیم که ۵۲ میلیون دلاری که باید به حساب کووکس ریخته می‌شد، تقریبا نهایی شده و انشاالله انجام می‌شود. ما بسیار بسیار امیدواریم که قبل از سال جدید یعنی قبل از سال ۱۴۰۰ و تا فروردین تعدادی واکسن وارد شود که بتوانیم بر اساس اولویتی که وجود دارد، واکسن را تزریق کنیم.

کاهش ورودی بیماران کرونا به بیمارستان‌ها به یک چهارم

رییسی در بخشی دیگری از صحبت هایش، گفت: در ابتدا از همه مردم خوب و عزیزمان که در بحث رعایت پروتکل‌ها بسیار دقت کردند که نتیجه این تلاش باعث شده که هموطنان زیادی از کشورمان در صحت و سلامت باشند، تشکر می‌کنم. با توجه به اینکه میزان ورودی بیمارستان‌ها به یک چهارم و میزان مرگ و میر‌ها هم حداقل به یک سوم رسیده، بسیار خبر خوبی است، اما باید برگردیم به تجربه و شرایط خوبی که در اردیبهشت ماه داشتیم، اما میزان رعایت پروتکل‌ها به کمتر از ۳۰ درصد رسید و مجددا شاهد خیز جدید بیماری در سطح کشور بودیم. بعد از آن در مهر ماه که بحث زدن ماسک مطرح شد و تقریبا اکنون عمومی شده و همه استفاده می‌کنند.

تجمع؛ مهم‌ترین عامل انتقال کرونا

پیک سوم کرونا در مازندران

وی با بیان اینکه تجمعات در زیر یک سقف و فضایی که تهویه مناسبی ندارد، می‌تواند مهمترین عامل انتقال بیماری در سطح کشور باشد، گفت: در حال حاضر خوشبختانه بیش از ۴۰۰ شهرمان در وضعیت زرد قرار گرفتند و حدود ۴۳ شهرمان نارنجی است که از این ۴۳ شهر ۱۸ شهر مربوط به استان مازندران است و این نشان می‌دهد که پیک سوم بیماری در استان مازنداران آغاز شده است. البته این به این معنا نیست که سایر استان‌ها مشکلی ندارند، ما یک درس کلیدی یاد گرفتیم و آن اینکه به محض اینکه ساده انگاری کنیم و پروتکل‌ها را خوب رعایت نکنیم، بیماری مجددا خیز برداشته و بعد از دو تا سه هفته میزان مرگ و میر بالا می‌رود.

ویروس جهش یافته، به کشور‌های همسایه رسید

رییسی ادامه داد: اکنون سه نگرانی عمده داریم؛ نکته اول این است که با توجه به سرد شدن هوا قطعا در و پنجره‌ها بسته است و تهویه مناسب وجود ندارد و به همین دلیل باید مراقبت کنیم که دورهمی خانوادگی را به حداقل رسانده و حذف کنیم. نگرانی دوم اینکه تجربه نشان داده که هر زمان شهر‌ها زرد می‌شود، از آنجایی که محدودیت‌ها کمتر می‌شود، متاسفانه منجر به ساده انگاری شده و خیز بیماری را داریم و نگرانی سوم ما بحث جهش ویروس است که ویروس در انگلیس جهش یافته و حتی به کشور‌های همسایه ما هم رسیده است. به هر حال بیماری تنفسی دیر یا زود به همه جا وارد می‌شود؛ بنابراین باید پروتکل‌ها را جدی بگیریم و اجازه ندهیم که تجمعاتی رخ دهد و منجر به انتقال و شیوع بیماری شود.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ترکیب احتمالی النصر مقابل پرسپولیس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

آغاز واریز حقوق بازنشستگان کشوری به همراه شگفتانه ۳ میلیون تومانی

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ترامپ همچنین مایل به مذاکره با تهران است

مشاور امنیت ملی آمریکا: درمورد ایران، همه گزینه ها روی میز است

زلنسکی: آماده‌ایم که مذاکره کنیم

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق با حماس

شیخ نعیم قاسم: جلوگیری از فرود هواپیمای ایران در لبنان، اجرای تصمیم اسرائیل است

توئیت جدید حساب کاربری رهبر انقلاب به زبان عبری

پزشکیان: آیا ما به دنبال جنگ هستیم؟

فیلمی حیرت انگیز از استقرار ماهواره‌های استارلینک در مدار زمین

فیلم/۱۱ میلیون مسکن ساختیم ولی فقط ۲ میلیون نفر به مالکان مسکن اضافه شد!

فیلم/هدیه ۱۰ هزار دلاری شیخ کویتی به بازیکن زن ایرانی!

تصاویر کانکس پلیس نصب شده در نزدیکی درب کوی دانشگاه تهران

آلینا کابایوا معشوقه پوتین کیست؟

ازدحام مردم مقابل محل اقامت النصر در تهران

اطراف دانشگاه شریف هم امنیت لازم را ندارد

رئیس اتحادیه کانون‌های وکلا، وکالت اولیای دم مرحوم خالقی را عهده‌دار شد

دومینوی گرانی به بازار لوازم خانگی رسید

عذرخواهی و پیگیری‌های ویژه اعضای دولت برای دلجویی از خانواده خالقی

پدر امیرمحمد خالقی: راضی نیستیم خون فرزندمان پایمال شود

تحویل محموله بمب‌های سنگین آمریکا به تل‌آویو

معاون وزیر راه: تهدید اسرائیل به زدن هواپیمای ایرانی در صورت پرواز به سمت بیروت؟

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ احتمال کاهش قیمت دلار با تداوم پیش‌فروش سکه

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳

مشکلات حقوقی مادر علی انصاریان همچنان پابرجاست

سرانجامی شوم با بازی جرات و حقیقت

تهدید زن جوان توسط سارق موبایلش

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲۹ بهمن ۱۴۰۳/ قیمت طلا با پیش‌فروش سکه ریزشی می‌شود؟

فیلم/ شفق قطبی از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

همه چیز در مورد سریال آبان + اسامی بازیگران

هشدار جدی به تهرانی‌ها؛ باد شدید در راه است

یک علامت شایع کمبود یُد

اختلال خواب چیست و چگونه درمان می شود؟

گیخاتو خان کیست؟| مبتکر اولین اسکناس

فیلم/ ارتباط نادر عضوی از قبیله بدوی با مردم

علائم اولیه سرطان زبان چیست؟

عکس/ چهره خاص و دیدنی دلکش دهه ۵۰ با تاج کاغذی

کمبود کدام ویتامین باعث سفیدی مو می‌شود؟

وعده سیب‌زمینی ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومانی وزارت جهاد؛ روند صعودی قیمت سیب‌زمینی ادامه دارد

درآمد‌های لرزان بودجه، خرج مُسکن یارانه‌ها / رنگین کردن سفره فقر محرومان با کالابرگ الکترونیکی

مذاکرات استقلال با ماتزاری ادامه دارد

عکس/ استایل شیک بهنوش طباطبایی با دستبند و انگشتر لاکچری

عکس/ آخرین تمرین تیم استقلال قبل از بازی با الریان

عکس/ گریم متفاوت بهزاد فراهانی و وثوقی ۵۱ سال پیش در یک فیلم سینمایی

گزارش ترک فعل بانک مرکزی روی میز دادسرای دیوان محاسبات

ماجرای هولناک کشف جسد سوخته زن جوان در بیابان‌های گرمدره

عکس/ دیدار فرهاد مجیدی و کوین یامگا در امارات

عکس/ جولان تاکسی‌های نارنجی ۵۴ سال پیش در خیابان ناصرخسرو

عکس/ استوری دردناک سحر دولتشاهی برای امیرمحمد خالقی

النصر مقابل پرسپولیس آبی پوش شد

صرافی ال بانک بهترین گزینه برای ایرانیان