تاریخ انتشار: ۰۷:۴۵ - ۲۱ دی ۱۳۹۹

روزشماری مردم برای واکسیناسیون سراسریِ کرونا

کرونا که بد بلایی برای انسان است وارد یک‌سالگی خود شده و هر روز افزون بر ستاندن جان‌ها ابعاد اقتصادی، سیاسی و حتی فرهنگی و روانی هم پیدا می‌کند.

واکسن کرونا

اقتصاد۲۴ -  متاسفانه از ابتدا برنامه‌ای جامع و کامل برای مبارزه با این ویروس تدوین نشد و با آزمون خطا پیش رفتیم، درحالی‌که به نظر می‌رسد به هر دلیل شناخته یا ناشناخته این ویروس حداقل تاکنون در ایران از قدرت طغیان کمتری برخوردار بوده است و با کمی سرعت و دقت و پشتکار می‌شد در حد قابل قبولی آن را کنترل و زمین‌گیر کرد.

مشکل ما با اپیدمی مذکور این است که به‌جای وضع محدودیت‌های ضدکرونایی خود دچار انواع محدودیت‌ها هستیم یا محدودیت ایجاد می‌کنیم و با دستان باز به مبارزه با آن نمی‌پردازیم! اکنون کاملا روشن شده است که در آزاد گذاشتن نسبی مراسم محرم و چند تعطیلی متوالی اشتباه بزرگی مرتکب شده و آثار آن تا افزایش جهشی روزانه فوتی‌ها پیش رفت و سایه‌ای از وحشت سراسر کشور را فراگرفت.
بیشتر بخوانید:واکسن کرونای ایرانی کی به بازار می‌آید؟
هرچند مسئولان نزول آمار‌های کرونایی طی چند هفته اخیر را نتیجه اقدامات خود می‌دانند و تا حدی می‌توان آن را پذیرفت ولی کاملا هویداست که ما طی یکی دوماه اخیر مراسم و تجمعات خاص و گسترده‌ای نداشته‌ایم و اگر به هر دلیل باز هم به تجمعات اجازه بروز و ظهور داده شود و محدودیت‌ها کمرنگ شوند باز هم باید منتظر آمار درگذشتگان بالای ۴۰۰ نفر باشیم و رسیدن به این عدد‌های تلخ و ویرانگر تعارف‌بردار نیست.

اما در حال حاضر همانگونه که انتظار می‌رفت بحث واکسن کرونا به‌شدت داغ شده است و درحالی‌که کشور‌های متعددی واکسیناسیون عمومی را آغاز کرده‌اند انتظاری کاملا بحق و طبیعی در مردم ایجاد شده که هرچه زودتر واکسن مذکور خریدار و تزریق عمومی آن آغاز شود و این از وظایف قطعی حکومت است.

بدیهی است که مردم توجه چندانی به جزئیات موضوع که واکسن از کجا وچگونه تهیه شود ندارند، آنان واکسنی معتبر و موثر و تاییدشده خصوصا از سوی سازمان بهداشت جهانی و پزشکان خودمان می‌خواهند که استفاده کنند و از انواع عوارض سهمگین این بلای سنگین رها شوند.

دولت محترم باید توجه داشته باشد که ما تعطیلات سال نو را در پیش داریم و برخلاف برخی از افراد بسیاری از خانواده‌ها بوده و هستند که حداکثر رعایت‌ها را کرده و بعضا ماه‌هاست که از دیدار‌های معمول خود را محروم ساخته‌اند، آنان حقیقتا دوران سختی را سپری کرده‌اند و اگر قرار باشد در نوروز هم گشایش نسبی حاصل نشود قطعا با تبعات سهمگین روحی و روانی روبه‌رو خواهند شد و چه بسا رعایت‌کنندگان خود بخش معترض جامعه شوند و راهی برای خلاصی از یک سال محدودیت جستجو کنند.

اگر فردا در کشور‌های دور و نزدیک واکسن‌ها توزیع شوند و کشور ما از آن محروم باشد از طرفی هرکس توانی داشته باشد برای واکسن زدن راهی می‌شود - البته ناگفته نباید گذاشت که معمولا برخی از مسئولان و مدیران در صف اول این روندگان قرار خواهند گرفت؛ همانگونه که در شرایط عادی هم آقایان در تعطیلات از خارج رفتن صرف‌نظر نمی‌کنند، حتی اگر در حوزه مسئولیت‌شان سیل آمده باشد!

از طرف دیگر، قاچاق واکسن درست و تقلبی باب خواهد شد و در مجموع در این رابطه ممکن است بلبشویی ایجاد شود و مثل همیشه آنان که سرشان بی‌کلاه می‌ماند اقشار ضعیف جامعه‌اند. با این مقدمات برای جلوگیری از بروز التهاب یا بحران هم که شده باید در زمینه خرید واکسن معتبر و توزیع مناسب و با برنامه و سریع آن تمرکز ویژه‌ای صورت بگیرد و برای یکبار هم که شده علاج واقعه را قبل وقوع در دستورکار قرار دهیم. تزریق عمومی واکسن کرونا که می‌تواند در یک محیط آرام و طبیعی انجام شود، می‌تواند به سوژه‌ای برای بگومگو‌ها و اختلافات تبدیل شود و کام مردم را تلخ کند.

پشت ماسک‌هایی که مردم حدود یک سال است می‌زنند خنده‌ها محو شده، دیدار‌ها به حداقل رسیده یا همراه با ترس و نگرانی صورت می‌گیرد و از همه بدتر معیشت کثیری از مردم آسیب جدی دیده است و خستگی از سروکول کادر درمان بالا می‌رود، این شرایط هرچه باشد ذره‌ای بازی بردار نیست، به شوخی شبیه نیست و از آن بوی بی‌صبری و کلافگی کاملا استشمام می‌شود. دررفع یا کم کردن این همه ناخوشی و فشار حتی یک لحظه درنگ و تامل بی‌مورد و دخالت دادن امور غیرضرور جایز نیست.

منبع: آرمان ملی
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

حال و هوای مراسم قاشق‌زنی چهارشنبه سوری در قزوین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

توصیه جدی وزارت بهداشت برای خرید شیرینی و آجیل

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟