تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹

TSMC تمامی سفارش‌های جدید هواوی را به‌حالت تعلیق درآورد

افزایش فشار‌های دولت ترامپ باعث محدودسازی دسترسی هواوی به تراشه‌ساز‌های بین‌المللی شده است. در همین زمینه، TSMC از تعلیق تمامی سفارش‌های جدید هواوی خبر می‌دهد.
TSMC تمامی سفارش‌های جدید هواوی را به‌حالت تعلیق درآورد
اقتصاد۲۴-هواوی در ماه جاری میلادی روز‌های خوشی سپری نکرده است؛ زیرا دولت ایالات متحده چند روز پیش در اطلاعیه‌ای اعلام کرد تحریم‌های سخت خود را علیه هواوی تا یک سال دیگر تمدید می‌کند؛ تحریم‌هایی که درنتیجه‌ی آن‌ها، شرکت‌های فعال در آمریکا مجبور شده‌اند تمامی ارتباطات تجاری خود را با هواوی قطع کنند.
بیشتر بخوانید:بنچمارک ردمی نوت ۱۰ با تراشه دایمنسیتی ۸۲۰ منتشر شد
دولت ترامپ با مطرح‌کردن موضوع امنیت ملی و ادعا‌هایی درزمینه‌ی ارتباط هواوی با دولت چین، سال گذشته این شرکت را در فهرست سیاه قرار داد.

البته تمدید یک‌ساله‌ی تحریم‌ها، تنها اقدام جدید دولت ترامپ علیه هواوی نیست؛ چراکه کاخ‌سفید در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است محدودیت‌های اعمال‌شده برای هواوی را شدیدتر از قبل می‌کند. بر‌این‌اساس، ایالت متحده قصد دارد دسترسی هواوی به تولیدکننده‌های بین‌المللی تراشه را هم محدود کند تا این شرکت بیش‌ازپیش زیرفشار قرار گیرد.
 
بدین‌ترتیب، آن دسته از شرکت‌های خارجی فعال در حوزه‌ی تولید تراشه که از تجهیزات آمریکایی استفاده می‌کنند، باید روند دریافت سفارش از هواوی را متوقف کنند.

یکی از منابع آگاه در گفتگو با رسانه‌ی Nikkei Asian Review، ادعا می‌کند:

شرکت TSMC در پی ثبت قانون جدید آمریکا، دریافت سفارش جدید از هواوی را متوقف کرده است. TSMC بدین‌ترتیب قصد دارد جدیدترین قوانین وضع‌شده در حوزه‌ی کنترل صادرات را اجرا کند. بااین‌حال، سفارش‌هایی که روند تولیدشان آغاز شده و سفارش‌هایی که دریافت آن‌ها به دوران پیش از وضع قانون جدید آمریکا برمی‌گردد، از این اتفاق متأثر نمی‌شوند. اگر امکان عرضه‌ی این تراشه‌ها تا پیش از اواسط سپتامبر ۲۰۲۰ (اواخر شهریور ۱۳۹۹) فراهم شود، تولید آن‌ها ادامه خواهد یافت و به‌اتمام خواهد رسید.

خبرگزاری Nikkei Asian Review با انتشار گزارشی اختصاصی به‌نقل از چندین منبع آگاه، می‌نویسد شرکت صنایع نیمه‌رسانای تایوان (TSMC) به فرمان ایالات متحده عمل کرده و تمامی سفارشات جدید هواوی را به‌حالت تعلیق درآورده است. TSMC را می‌توان بزرگ‌ترین شرکت قراردادی تولیدکننده‌ی تراشه در دنیا به‌حساب آورد که با شرکت‌های متعددی در سراسر دنیا همکاری می‌کند.

وزارت بازرگانی ایالات متحده‌ی آمریکا جمعه‌ی گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد تمامی شرکت‌های غیرآمریکایی حوزه‌ی تولید تراشه که از تجهیزات سخت‌افزاری و سرویس‌های تحت مالکیت معنوی این کشور استفاده می‌کنند، باید از خدمت‌دهی به هواوی دست بردارند. وزارت بازرگانی به‌طور‌دقیق‌تر می‌گوید این تولیدکنندگان برای عرضه‌ی محصول به هواوی، باید از دولت آمریکا مجوز اخذ کنند. یکی از منابع Nikkei Asian Review از اهمیت هواوی برای TSMC سخن به‌میان می‌آورد و می‌گوید:

عمل‌کردن به قانون جدید ایالات متحده تصمیم سختی برای TSMC به‌حساب می‌آید؛ زیرا هواوی دومین مشتری بزرگ این شرکت است. بااین‌حال، TSMC مجبور است خودش را با قوانین جدید آمریکا سازگار کند.

تعلیق سفارش‌های جدید TSMC چه معنایی برای هواوی، بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده‌ی تجهیزات مخابراتی و دومین شرکت بزرگ گوشی‌ساز در دنیا، خواهد داشت؟ آمار نشان می‌دهد امروزه بخش عمده‌ی تراشه‌های به‌کاررفته در گوشی‌های هواوی را TSMC تولید می‌کند که از بین آن‌ها، می‌توانیم به تراشه‌های خانواده‌ی کرین (Kirin) اشاره کنیم. TSMC شماری از تراشه‌های پرچم‌دار و قدرتمند این خانواده نظیر کرین ۹۹۰، تراشه‌ی مختص محصولات پرچم‌دار و تراشه‌ی کرین ۸۲۰، تراشه‌ی مختص گوشی‌های میان‌رده‌ی ۵G را ساخته است.

ناگفته نماند TSMC حتی پردازنده‌های هوش مصنوعی و تراشه‌های مرتبط به شبکه را نیز برای هواوی تولید می‌کند؛ به‌همین‌دلیل، اهمیتی ویژه برای این شرکت چینی دارد. هواوی از زمان اعمال تحریم‌های سال گذشته، بیشتر به TSMC وابسته شده است و همین وابستگی زیاد باعث شده دولت آمریکا با وضع قوانینی جدید ازطریق TSMC به هواوی ضربه بزند.

وابستگی زیاد به TSMC باعث شده ایالات متحده ازطریق این شرکت به هواوی ضربه بزند
قطع ارتباط تجاری با TSMC بدون شک می‌تواند اتفاقی بسیار مهم برای هواوی باشد و این شرکت را از جوانبی متضرر کند. هواوی نمی‌تواند به‌سادگی وابستگی خود به TSMC را کاهش دهد و با درنظرگرفتن قوانین جدید ایالات متحده، از‌این‌پس باید به‌طورجدی به‌دنبال راه چاره باشد؛ در‌غیر‌این‌صورت هواوی برای تولید تراشه‌ی گوشی‌هایش با مشکلاتی جدی مواجه خواهد شد.

امروزه، شمار شرکت‌های فعال درزمینه‌ی تولید تراشه‌های کوچک زیاد نیست. درضمن، شرکت‌های کمی پیدا می‌شوند که بتوانند تراشه‌های کوچک را در ابعاد گسترده و مطابق با نیاز‌های هواوی تولید کنند. همچنین، عمده‌ی این شرکت‌ها از تجهیزات آمریکایی برای تولید استفاده می‌کنند؛ موضوعی که نشان می‌دهد هواوی اجازه‌ی همکاری با این شرکت‌ها را نیز ندارد.

تنها روزنه‌ی امید هواوی این است که TSMC قصد ندارد روند تولید تراشه‌های پیش‌تر ثبت‌شده را متوقف کند. درواقع طبق ادعای Nikkei Asian Review، قوانین جدید آمریکا به TSMC اجازه می‌دهد همچنان روند تولید تراشه‌هایی را ادامه دهد که سفارش آن‌ها پیش از دوران تحریم‌ها ثبت شده است.
 
البته تنها یک شرط برای عرضه‌ی این تراشه‌ها به هواوی وجود دارد: تراشه‌ها باید تا پیش از اواسط سپتامبر (اواخر شهریور) تولیدشان به‌اتمام برسد و دردسترس هواوی قرار گیرند. با درنظرگرفتن این توضیحات، اگر جزو طرفداران هواوی هستید، بهتر است امیدوار باشید این شرکت قبلا رخداد چنین اتفاقی را پیش‌بینی و سفارش‌های بزرگی در TSMC ثبت کرده باشد.

قطع ارتباط با تراشه‌سازان بین‌المللی ازلحاظ تئوری می‌تواند بیشتر از نبود GMS رو گوشی هواوی به این شرکت ضربه بزند.
 
هواوی به‌طورسنتی در ماه‌های سپتامبر یا اکتبر هرسال با رونمایی گوشی‌های پرچم‌دار جدید خانواده‌ی میت، جدیدترین دستاوردهایش در حوزه‌ی تراشه را نیز معرفی می‌کند. خانواده‌ی میت به تراشه‌های پرچم‌دار جدید مجهز هستند و از این حیث اهمیتی ویژه دارند. بنابراین، اگر قرار باشد تراشه‌ای از تحریم‌های جدید ۲۰۲۰ آمریکا علیه هواوی متأثر شود، احتمال می‌دهیم تراشه‌ی متعلق به اعضای جدید خانواده‌ی میت باشد.

طبق گزارش‌های اخیر، هواوی از مدتی پیش روند تولید برخی از گوشی‌های مجهز به تراشه‌ی کرین ۸۲۰، ۵G را کاملا به‌اتمام رسانده است؛ بااین‌حال، از حجم سفارش تولید این تراشه اطلاع نداریم. بدین‌ترتیب، اگر هواوی قبلا سفارش کافی ثبت نکرده باشد، احتمالا در آینده‌ای نزدیک با کمبود کرین ۸۲۰ برای گوشی‌های میان‌رده‌ی جدید مواجه خواهد شد.

هواوی، یکی از شرکت‌های چینی بزرگ دنیا، پیش‌تر در برخی گوشی‌هایش از تراشه‌های ساخت کوالکام و مدیاتک استفاده کرده است. در‌حال‌حاضر، مشخص نیست دو شرکت یادشده درادامه خواهند توانست نیاز هواوی را به تراشه‌های موبایلی برطرف سازند یا خیر. در نظر داشته باشید خود کوالکام و مدیاتک نیز برای تولید تراشه‌هایشان به TSMC متکی هستند.

خبرگزاری Nikkei Asian Review در بخشی از گزارش جدید خود، ادعا می‌کند هواوی از روز‌های پایانی ۲۰۱۹ روند انبارکردن شماری از قطعات موردنیازش را آغاز کرده است. گفته می‌شود هواوی از این طریق قصد دارد از بروز مشکل درزمینه‌ی تأمین قطعه جلوگیری کند.
 
احتمال می‌دهیم روند انبارکردن قطعات در پی تحریم‌های جدید آمریکا تشدید شود. گوشی‌های هواوی در پی تحریم‌های سال گذشته‌ی آمریکا از استفاده از خدمات موبایلی گوگل (GMS) منع شدند؛ اتفاقی که باعث شد میزان فروش گوشی‌های این شرکت در خارج از چین به‌شدت کاهش یابد. بررسی کارشناسان نشان می‌دهد تحریم‌های جدید می‌تواند حتی تأثیر بدتری از نبود سرویس‌های گوگل روی محصولات هواوی بگذارد.

تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه هواوی دقیقا در همان روزی رسانه‌ای شدند که TSMC در اطلاعیه‌ای مجزا اعلام کرد قصد دارد کارخانه‌ای تولیدی به‌ارزش ۱۲ میلیارد دلار در ایالت آریزونا احداث کند. مایک پمپئو، وزیر امورخارجه‌ی آمریکا، در واکنش به این تصمیم TSMC اعلام کرد:

تصمیم جدید TSMC امنیت ملی ایالات متحده را در روز‌هایی تقویت می‌کند که چین در تلاش است بتواند بر دنیای فناوری‌های به‌روز تسلط یابد و صنایع حیاتی دنیا را دراختیار خود بگیرد.
 
وزارت بازرگانی چین ساعاتی پس از تحریم‌های جدید آمریکا، این اقدام را به‌شدت محکوم کرد. وزارت بازرگانی چین می‌گوید این تحریم‌های سرسختانه تهدیدی بزرگ علیه زنجیره‌ی تأمین جهانی به‌حساب می‌آیند. این وزارت از دولت ترامپ درخواست کرده است از تصمیم‌های اخیرش صرف‌نظر کند. همچنین، به آمریکا هشدار می‌دهد اگر نخواهد از تصمیم‌هایش عقب‌نشینی کند، دولت چین اقدامات متقابل لازم را انجام خواهد داد.

TSMC در پاسخ به درخواست خبرنگاران به‌منظور شفاف‌سازی بیشتر درباره‌ی اخبار جدید، به این موضوع اشاره کرد که همواره خود را متعهد به اطاعت از قوانین می‌داند. وی می‌گوید طبق سیاست‌هایش قصد ندارد جزئیات سفارش‌های مشتریانش را رسانه‌ای کند؛ بنابراین، فعلا نمی‌دانیم هواوی چقدر سفارش در این شرکت ثبت کرده است.
 
در پی انتشار این اخبار، ارزش سهام TSMC در ساعات نخست امروز بیش از ۲ درصد کاهش یافت. هواوی گفته است قصد دارد به‌زودی اطلاعیه‌ای جدید در‌باره‌ی حواشی اخیر منتشر کند.

از سال گذشته و در پی تحریم هواوی، تنش بین آمریکا و چین وارد مرحله‌ی جدیدی شده است. آمریکا ادعا می‌کند هواوی به‌دلیل ارتباط تنگاتنگ با دولت چین، تهدیدی برای امنیت ملی به‌حساب می‌آید و چین نیز تلاش کرده است اقداماتی متقابل اتخاذ کند. این کشور به‌تازگی اعلام کرده است می‌خواهد شرکت‌های آمریکایی نظیر اپل را در فهرست «شرکت‌های نامعتبر» قرار دهد.
 
 
منبع: زومیت
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

عکس/ طرفداری شیلا خداداد از تتلو!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

علائم مهم این سرطان گوارشی شایع چیست؟

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

تاریخ ازدواج پژمان جمشیدی مشخص شد

عکس/ خوش گذرانی نرگس محمدی و فریبا نادری در کنار آبشار نیاگارا!

قیمت واقعی دلار ۸۰ و قیمت مداخله‌ای آن ۶۰ هزار تومان است/ اگر می‌خواهید به کشور زیان برسانید سلمنا؛ FATF تعطیل!

پیش‌بینی‌ها از جنگ روسیه و اوکراین

استوری احساسی یکتا ناصر بعد از پس گرفتن دخترش

واریز یارانه نقدی فروردین با افزایش ۱۵ درصدی

عکس/ بازیگر زن ۵۳ ساله و مردی که به آغوش کشید

فیلم/ رپ خواندن حمید صفت در سریال اژدهای هفت سر

پیش‌بینی یک اقتصاددان از نرخ ارز در پایان سال ۱۴۰۳

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شمارش معکوس بورس برای گام صعودی در سال ۱۴۰۳/ بزرگ‌ترین مانع رشد بورس در سال ۱۴۰۲

انتقاد ابراهیم رئیسی از انفعال کشورهای اسلامی درمورد غزه

مقابله با زمین خواری ۳ هزار میلیارد تومانی در گیلان

آندرتیکر به‌زودی به ایران می‌آید

شارژ نه میلیونی حساب حقوق این بازنشستگان

عکس/ اصغر فرهادی مهمان ستاره استقلالی و همسرش

نرخ بهره بین بانکی به این عدد رسید

فیلم/ اعتراف جالب بازیگر خانم درباره رضا عطاران

عکس تازه الناز شاکردوست در بیستون کرمانشاه

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد

برج میلاد ۱۳ فروردین تعطیل است

هیوندای توسان ۲۰۲۵، قوی‌تر آمد

مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها رها نکنند

فیلم/ واکنش دختران بعد از دیدن شهاب حسینی

کنایه معنادار عباس عبدی به زاکانی

این ربات از زیر دریا خبر می‌دهد

استراتژی معاملاتی موفق برای انتخاب سهام

فیلم/ رفتار جالب فراستی علیه مجری

فروردین، ماهی صعودی برای بورس

درخواست سپاهانی‌ها از فدراسیون

رشیدی کوچی: قالیباف بازنده بزرگ مجلس بعدی

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

خبر خوش برای زنان هوادار تراکتور

مسافران نوروزی در بازار مشهد

قیمت این خودرو در بازار ترکید

دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان و اوقات شرعی

مسجد جمکران ۱۰۷۲ ساله شد

واکنش دکتر هاشمی به خودکشی پرستو بخشی

دیدار زیاد نخاله با آیت‌الله خامنه‌ای

خبر خوش برای استقلالی‌ها

ورود گردشگران به میانکاله در روز طبیعت ممنوع شد

کیمیا علیزاده عضو تیم ملی بلغارستان شد

فیلم/ روبوسی نخست وزیر لبنان با یک زن دیگر به جای نخست‌وزیر ایتالیا!

پول افغانستان از دلار سودآورتر شد

ورود گردشگران به کویر مرنجاب و سیازگه ممنوع شد

حداکثر حقوق مدیران دولتی اعلام شد

بایدن از ترامپ پیشی گرفت

افزایش ساعت خدمات دهی مترو از فردا

فیلم/ تصاویری زیبا از دریاچه پرآب ارومیه

اینفوگرافی/ بهترین گلزنان تاریخ تیم ملی

بهروز محبی: قیمت واقعی دلار از نرخ نیمایی هم پایین‌تر است

خواص سقز که نمی‌دانستید

ماجرای رأی لحظه آخری احمدی‌نژاد بعد از عمل جراحی پلک

تاجگردون: ۱۴۰۳ سال خیلی سختیست

عکس/ جواد عزتی در پشت‌صحنه زخم کاری ۳

خبر فوری شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب

مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

آخرین آمار شمار کشته‌های تصادفات نوروزی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات