تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۹

تا ۱۵ خرداد به سفر نروید

با وجود گرم شدن نسبی هوا و کاهش تعداد ابتلای بیماران کرونا، هنوز شرایط عادی نیست و افراد به ظاهر سالم می‌توانند ناقل بیماری باشند و با توجه به روند طولانی درمان بیماری هر فرد بیمار به طور متوسط می‌تواند به طور متوسط ۴ تا ۶ نفر را آلوده کند.
سفر در روزهای کرونایی
 
اقتصاد۲۴ - امسال سه مناسب خاص باعث شده است سفرهای انتهای بهار بیشتر مورد نظر هموطنان قرار گیرد. اول آن که در نوروز امسال به دلیل شیوع کرونا، تقریبا مسافرتهای نوروزی برای بخش زیادی از هموطنان انجام نشد و سفرهایی که معمولا مردم در اولین روزهای سال نو می روند، به بعد موکول شد. بسیاری از ایرانیان سفر خود را درست به روزهای ابتدای خردادماه که گفته می شود شیب ابتلا به کرونا، نزولی شده است، موکول کرده اند.

مناسبت خاص بعدی، اتمام ماه مبارک رمضان و روزهای روزه داری است. به صورت سنتی نیز ایرانیان روزه دار پس از حدود ۳۰ روز روزه داری و ترک خوردن و نوشیدن و سفر در این ماه، در تعطیلات انتهای ماه مبارک، قصد سفر می کنند. در سالهای اخیر افزایش تعطیلات عید سعید فطر با همین نیت صورت گرفت که مردم از سفر در اولین روزهای ماه شوال لذت ببرند و یکی دیگر از مناسبتهای خاص، تعطیلات مدارس به دلیل شیوع کرونا است. الان بچه ها در کنار والدین خود هستند و تقریبا همه چیز مهیای رفتن به یک سفر خاطره انگیز است، به خصوص سفر در روزهایی که شیب ابتلای هموطنان به کرونا، سرازیر شده و از تعداد مبتلایان به کرونا کاسته شده است، ولی نکته همینجاست: با سفرهای عید سعید فطر، احتمال افزایش مبتلایان به کرونا وجود دارد، یعنی شیب مثبت خواهد شد.

واقعیت این است که با وجود گرم شدن نسبی هوا و کاهش تعداد ابتلای بیماران کرونا، هنوز شرایط عادی نیست و افراد به ظاهر سالم می توانند ناقل بیماری باشند و با توجه به روند طولانی درمان بیماری هر فرد بیمار به طور متوسط می تواند به طور متوسط ۴ تا ۶ نفر را آلوده کند. اگر این فرد، اقدام به مسافرت کند، طبیعتا بیماری به سرعت به دیگر افراد سالم منتقل شده و باز هم وارد دوره اوج کرونا خواهیم شد.
 

هنوز برای سفر باید صبر کرد


مسئولان بهداشتی توصیه می کنند هموطنان آنطور که سه ماه است صبر پیشه کرده اند و در خانه مانده اند، باز هم چند روزی تحمل کنند تا موج عظیم سفرهای عید فطر، باعث افزایش کرونا در کشور نشود.

ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت در گفتگو با خبرآنلاین در این باره هشدار داد و گفت: با توجه به در پیش بودن عید سعید فطر و تعطیلی چند روزه و اینکه برخی از مردم قصد سفر داشته باشند، باید شهروندان عزیز توجه کنند سفر به خودی خود به دلیل افزایش تماسهایی که ایجاد می کند و در معرض قرار گرفتن افراد در مقابل همدیگر احتمال انتقال بیماری ویروسی را بالا می برد.

او گفت: ضمن اینکه ممکن است سفرها از مناطق پرخطر به کم خطر یا برعکس باشد، که در هر صورت تعادلی که در کاهش خطر ویروس کرونا ایجاد شده است را به هم می ریزد و این قبیل سفرها باعث می شود از شهری به شهر دیگر ویروس منتقل شود.

حریرچی با اشاره به اینکه از لحاظ سفر کردن شهروندان در این زمینه تا درجاتی نگرانی وجود دارد، گفت: البته به این هم توجه داریم که صنعت گردشگری یکی از محورهای توسعه اقتصادی مهم است و خیلی از استانهای ما، بر اساس صنعت گردشگری محورتوسعه خود را قرار داده اند. درست است ما در کاهش آمار ابتلا به کرونا در کل کشو روند نزولی داشتیم ولی چون روند نزولی این بیماری شکننده است و احتمال اوج گیری وجود دارد از مردم عزیز درخواست می کنیم فعلا حداقل تا ۱۵ خرداد از سفرهای تفریحی و غیرضروری اجتناب کنند.

این مقام بهداشتی توضیح داد: این را باید توجه داشت که خود سفر به صورت بالقوه تعداد تماس بین افراد را بالا می برد. عدد A که می گوییم تعداد انتقال بین افراد است یکی بر اساس این تعیین می شود که وقتی تماس فرد ناقل ولو بدون نشانه های بیماری با افراد دیگر بیشتر می شود احتمال انتقال ویروس بیشتر می شود. کسی که سفر می رود، بالاخره پمپ بنزین می رود و با متصدی پمپ بنزین تعامل دارد، ممکن است به عابر بانک مراجعه کند، رستوران و اغذیه فروشی خواهد رفت، به مراکز خرید سر می روند و طبیعتا در سفر قرار است مناطق مختلف را از نزدیک ببیند، همین افزایش تماس باعث می شود احتمال انتقال بیماری بین افراد بالا برود.

حریرچی احتمال شیوع آلودگی در کل کشور را اینطور بیان کرد: همچنین باید در نظر داشت کسی که به منطقه سفید سفر می کند ممکن است از مناطق زرد و قرمز آمده باشد و اینطور باعث شیوع ویروس و بر هم زدن تعادلی می شود که اکنون به آن رسیده ایم.

 

برخی استانهای مقصد گردشگری، مسافر نمی پذیرند


با وجود زمان فوق العاده مناسب برای سفر، باید به دلیل ریسک بالای ابتلای به کرونا، فعلا در خانه ماند. حتی برخی استانهای مقصد گردشگری اعلام کرده اند از مسافران پذیرایی نخواهند کرد، درست مانند اتفاقی که در تعطیلات نوروزی افتاد و برخی استانها، جاده های خود را به روی خودروهای پلاک غیربومی بستند.

در این رابطه حسین افشاری فرماندار همدان به خبرآنلاین گفت: هر ساله در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان شاهد حضور خیل مسافران و گردشگران در همدان بودیم اما امسال با توجه به وضعیت خاص کشور و استان، از پذیرش هموطنان عزیزمان در همدان معذوریم.

او گفت: به تمامی هتل‌ها و مراکز مسافرپذیر ابلاغ شده تا از پذیرش مسافر خودداری و همچنین شهرداری نیز از برپایی و نصب چادر در پارک‌ها و بوستان‌های همدان جلوگیری خواهد کرد.

فرماندار همدان ضمن درخواست و پوزش از هموطنان عزیز، تصریح کرد: در این ایام مدارس هم پذیرای مهمان و مسافرین نیستند لذا خواهشمند است سفر به همدان را به زمان دیگری موکول کنند.

افشاری تصمیم گیری برای ورود و خروج مسافرین و اعمال محدودیت‌ها را از وظایف ستاد ملی مبارزه با کرونا دانست و افزود: از این ستاد درخواست شده خروجی‌های خوزستان را کنترل کنند.

او اظهار داشت: استان همدان هنوز در وضیعت زرد بیماری کرونا قرار دارد و به همین علت از هم استانی‌ها در خواست می کنیم همچنان در خانه بمانند و اگر مجبور به خروج از منزل شدند، حتما نسبت به رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی توجه ویژه داشته باشند.

حتی در استانی مانند چهارمحال و بختیاری که اصولا مقصد گردشگری بهاری برای مردم استانهای همجوار مانند اصفهان، خوزستان و فارس شمرده می شود، اعلام شده مردم مهمان دعوت نکنند. در این رابطه سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در خصوص مسافرت های تعطیلات عید سعید فطر و احتمال افزایش آمار مبتلایان به کرونا هشدار داد و گفت: با توجه به هشدار وزارت بهداشت در خصوص میزان بالای شیوع بیماری به استان های همجوار به ویژه خوزستان و حجم بالای تردد مسافرها در بین این دو استان، به هم استانیان توصیه می شود از دعوت مهمانان خارج از استان جدا خودداری نمایند.

راشد جزایری توضیح داد: شرایط عادی نیست و افراد به ظاهر سالم می توانند ناقل بیماری باشند و با توجه به روند طولانی درمان بیماری هر فرد بیمار به طور متوسط می تواند به طور متوسط ۴ تا ۶ نفر را آلوده کند.
او در ادامه از مسافران خواست با مراجعه به مراکز بهداشتی منتخب و نمونه گیری از سلامت خود اطمینان پیدا کنند.

گفته های این مقام مسئول از جایی اهمیت بیشتری می یابد که احتمال حضور مردم خوزستان –که یکی از کانون های بحرانی کرونا در کشور است- در استانهای خنک تر شمالی خوزستان مانند چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، در تعطیلات عید سعید فطر بیشتر شده است.

در این رابطه وزیر بهداشت به عنوان رئیس ستاد ملی مدیریت کرونا در تماس تلفنی با استاندار کهگیلویه و بویراحمد از احتمال گسترش و روند مراودات مردم شهرهای جنوبی استان کهگیلویه وبویراحمد با برخی شهرهای خوزستان ابراز نگرانی کرد و خواستار توجه، همراهی و همکاری بیش از پیش مردم این استان شد.

کلانتری استاندار کهگیلویه وبویراحمد در این باره گفت: با توجه به وضعیت قرمز بیماری کرونا در برخی استان ها و مناطق جنوبی از جمله استان خوزستان و مراودات و ارتباطات نزدیک عاطفی، قومیتی و همبستگی های اجتماعی مردم استان با این شهرها نیز هشدار داد که مردم باید با دقت، ظرافت، هوشمندی و پرهیز از سفرهای غیرضروری مراقب موج جدید این ویروس مرموز باشند.

بیشتر بخوانید: ماسک موجب کنترل بیماری می‌شود

وی بیان کرد: این احتمال وجود دارد که در صورت همراهی نکردن و عدم تعامل مردم در زمینه رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی و توصیه ها و صدور مجوز ستاد ملی مدیریت کرونا محدودیت های تردد در مبادی ورودی برخی شهرها و برخی سخت گیری ها برای جلوگیری از شیوع مجدد بیماری در استان اعمال شود.
استاندار با اشاره به هشدار برخی فرمانداران و شهرداران و عوامل انتظامی مبنی بر حضور و افزایش مسافران از استان های مختلف به ویژه مناطق جنوبی از جمله خوزستان به مناطق تفریحی و تفرجگاهی استان ابراز داشت: موضوع محدودیت های تردد در مبادی ورودی برخی از شهرها را به ستاد ملی اعلام کرده ایم.

کلانتری گفت: مردم این استان همواره به مهمان نوازی، صمیمیت و ارتباطات عاطفی شهرت دارند ولی به دلیل شیوع و موج جدید این بیماری نیز از هم وطنان درخواست می کنیم تا اطلاع بعدی و رفع خطر بیماری به این استان سفر نکنند.
 

فصل صبر است نه سفر


قابل درک است بسیاری از هموطنان در شرایطی به سر می برند که لحظه شماری می کنند تا به یک سفر دلچسب بروند، ولی باید پذیرفت الان وقت سفر رفتن نیست، فصل صبر کردن در خانه است.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در این باره به خبرآنلاین می گوید: واقعیت اینجاست که شکیبایی و همکاری مردم اگر نباشد، مدیریت شرایط و پیگیری روند بیماری نشدنی است.

الهام فخاری درباره لزوم ماندن در خانه در شرایط فعلی می گوید: مردم در نوروز ۹۹ که هم از نظر فرهنگی و هم از نظر فراغتی یکی از اصلی‌ترین فرصت‌های گردش و دید و بازدید آیینی بود، با بردباری و رعایت دستورنامه‌های بهداشتی، از فرصت طبیعی خود در سفر و دید و بازدید چشم پوشی کردند و خیر و سلامت همگانی را به خواسته‌ی خود ترجیح دادند. بیشتر مردم اکنون از چیستی و پیامدهای بیماری کرونا آگاه هستند ولی به درازا کشیدن این وضعیت به کاهش حساسیت انجامیده است که این مساله‌ساز می‌شود.

او معتقد است: ویروس بیماری‌زا هنوز در میان مردم و در شهر و روستاها است، جابه‌جا می‌شود و درمان مشخصی هم برایش نداریم. پس باید روشهایی برای خودآرام‌سازی، سرکشی و رسیدگی به سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای از دور و با رعایت دستور بهداشتی به کار بگیریم.

به گفته فخاری، تنش و خستگی مردم از فشار روانی و تحمل روند بیماری در میان بستگان‌شان چشمگیر است ولی همه ناگزیر هستیم برای حفظ جان خود و دیگران این دوران را تحمل کنیم.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران توصیه می کند: با این که فصل بهشتی سرزمین مان با بارندگی‌ها سبزتر از همیشه شده ولی هنوز سفر بسیار پرخطر است و به شدت یافتن جابه‌جایی ویروس منجر می‌شود. سفر همیشه همراه با بهره‌گیری از خدمات همگانی (خوراک، جای خواب، امور بهداشتی) است و همین وضعیت را پرخطر می‌کند. شاید این پرهیزهای بهداشتی را هم نوعی روزه‌داری بهداشتی برای حفظ جان دیگران فرض کرد.

او می گوید: استفاده از وسایل همگانی، سرویس بهداشتی‌های همگانی و محیط‌های پررفت‌وآمد همه‌ی پرهیزهای فروردین ماه مردم را بی‌اثر خواهد کرد و بیم آن هست که دوباره بیماری اوج بگیرد. هنوز فرصت سفر مهیا نیست.


محدودیت‌های قانونی لازم است؟


یکی از پیشنهادهایی که همیشه در شرایط مشابه اکنون مطرح می شود، اعمال محدودیتهای موقت و قانونی است تا جابجایی افراد کمتر شود. درست مانند تعطیلات نوروز که جابجایی مردم در جاده های بین شهری محدودیتهایی داشت. بر این اساس یک نظریه می گوید باید کنترل مسافرت مردم در روزهای تعطیل عید فطر را هم به قوانین سفت و سخت سپری کرد یا دست کم سفر از استانی به استان دیگر را باید ممنوع کرد.

موافقان این دیدگاه می گویند به خاطر حفظ وضع موجود، باید سخت گیری کرد. وضعیت ما درست مثل فردی است که فشار خون و چربی بالا دارد و برای حفظ سلامت خود رژیم غذایی خاصی را رعایت می‌کند. این بیمار وقتی می‌بیند با خوردن قرص و گرفتن رژیم وضعیت‌اش از مرحله خطرناک به مرحله عادی رسیده است، دوباره شروع می‌کند به خوردن نمک، جگر و کله پاچه. چند وقتی نمی‌گذرد که دوباره به وضعیت بحرانی قبل بر می‌گرد و روز از نو، روزی از نو.

واقعیت اینجاست که در شرایط فعلی که شیب کرونا منفی شده، حیف است دوباره کشور را دچار تنش بیماری مرگباری کنیم که به تازگی امواج سهمگین آن را از سر گذرانده ایم. الان به مرحله‌ای رسیده‌ایم که می‌توانیم شهرهای خود را سفید اعلام کنیم. می‌توانیم مدارس را باز کنیم یا مردم را راهی کار و زندگی‌شان کنیم، چرا با یک سهل‌انگاری تمام این دستاوردها را از بین ببریم.
منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ طرفداری شیلا خداداد از تتلو!

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی یک کارشناس از قیمت مسکن تا پایان خرداد

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه ۹ فروردین ۱۴۰۳

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مقابله با زمین خواری ۳ هزار میلیارد تومانی در گیلان

آندرتیکر به‌زودی به ایران می‌آید

شارژ نه میلیونی حساب حقوق این بازنشستگان

عکس/ اصغر فرهادی مهمان ستاره استقلالی و همسرش

نرخ بهره بین بانکی به این عدد رسید

فیلم/ اعتراف جالب بازیگر خانم درباره رضا عطاران

عکس تازه الناز شاکردوست در بیستون کرمانشاه

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه کره شمالی را وتو کرد

برج میلاد ۱۳ فروردین تعطیل است

هیوندای توسان ۲۰۲۵، قوی‌تر آمد

مردم در هیچ شرایطی ماهی قرمز را در رودخانه‌ها رها نکنند

فیلم/ واکنش دختران بعد از دیدن شهاب حسینی

کنایه معنادار عباس عبدی به زاکانی

این ربات از زیر دریا خبر می‌دهد

استراتژی معاملاتی موفق برای انتخاب سهام

فیلم/ رفتار جالب فراستی علیه مجری

فروردین، ماهی صعودی برای بورس

درخواست سپاهانی‌ها از فدراسیون

رشیدی کوچی: قالیباف بازنده بزرگ مجلس بعدی

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

خبر خوش برای زنان هوادار تراکتور

مسافران نوروزی در بازار مشهد

قیمت این خودرو در بازار ترکید

دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان و اوقات شرعی

مسجد جمکران ۱۰۷۲ ساله شد

واکنش دکتر هاشمی به خودکشی پرستو بخشی

دیدار زیاد نخاله با آیت‌الله خامنه‌ای

خبر خوش برای استقلالی‌ها

ورود گردشگران به میانکاله در روز طبیعت ممنوع شد

کیمیا علیزاده عضو تیم ملی بلغارستان شد

فیلم/ روبوسی نخست وزیر لبنان با یک زن دیگر به جای نخست‌وزیر ایتالیا!

پول افغانستان از دلار سودآورتر شد

ورود گردشگران به کویر مرنجاب و سیازگه ممنوع شد

حداکثر حقوق مدیران دولتی اعلام شد

بایدن از ترامپ پیشی گرفت

افزایش ساعت خدمات دهی مترو از فردا

فیلم/ تصاویری زیبا از دریاچه پرآب ارومیه

اینفوگرافی/ بهترین گلزنان تاریخ تیم ملی

بهروز محبی: قیمت واقعی دلار از نرخ نیمایی هم پایین‌تر است

خواص سقز که نمی‌دانستید

ماجرای رأی لحظه آخری احمدی‌نژاد بعد از عمل جراحی پلک

تاجگردون: ۱۴۰۳ سال خیلی سختیست

عکس/ جواد عزتی در پشت‌صحنه زخم کاری ۳

خبر فوری شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب

مالیات ارزش افزوده ۱۰ درصدی ابلاغ شد

آخرین آمار شمار کشته‌های تصادفات نوروزی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

نرخ جریمه‌های رانندگی ۵ برابر می‌شود

دیدار اسماعیل هنیه با محمدباقر قالیباف