تاریخ انتشار: ۱۷:۳۶ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹

پاییز امسال سخت‌ترین پاییز معاصر دنیاست

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه در تهران تا به امروز برای درمان مبتلایان به کرونا با کمبود تخت‌های بیمارستانی مواجه نبوده‌ایم،گفت: طبق مطالعات جهانی، پاییز نگران کننده‌ای را پیش رو خواهیم داشت و سخت‌ترین پاییز معاصر خواهد بود و البته این موضوع صرفا مربوط به کشور ما نیست.
وضعیت کرونا در پاییز
 
اقتصاد۲۴نشست ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در شهر تهران با نمایندگان رسانه‌های بین‌المللی امروز با حضور علی حائری مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عبدالحسین شیروی مدیر اداره کل رسانه‌های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی این دانشگاه برگزار شد.

علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در این نشست با اشاره به ماهیت عالم گیری و پاندمی کرونا در عرصه مختلف جهانی، اظهار کرد: کرونا صرفا یک بیماری بیولوژیک نیست، این بیماری مؤلفه‌های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و سیاسی را نیز در برگرفته است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه کووید ۱۹ دنیا را با بحران‌های اقتصادی مختلفی روبرو کرده، به افت شاخص‌های PMI در حوزه‌های مختلف تولید در سراسر دنیا اشاره کرد و گفت: این شاخص در عرصه‌های مختلف نیز در حال کوچک‌تر شدن است؛ به شکلی که به نظر می‌رسد تا پایان این بیماری نیز این روند ادامه داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا و تبعات مختلفی که ایجاد کرده تاکنون با هیچ پدیده طبیعی قابل قیاس نبوده، گفت: این بیماری و تبعات آن بسیار جدی است و بسیاری از پیش فرض‌ها را تغییر داده است.

زالی تاکید کرد: احتمال از بین رفتن ویروس کرونا در طبیعت کماکان وجود ندارد و ریشه کنی این ویروس حداقل در بازه زمانی کوتاه غیرممکن است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ضمن ابراز نگرانی از جهش‌هایی که ممکن است در ساختار ویروس کرونا رخ دهد، توضیح داد: مطالعات بین‌المللی گواه این مطلب است که در ساختار ویروس تغییر شگرفی رخ نداده و تغییرات کوچکی صرفا در میزان سرایت پذیری ایجاد شده است.

وی تغییرات محیطی، رطوبت و گرما را در کرونا بی‌تأثیر دانست و بقاء طولانی‌تر این ویروس را در محیط‌های اجتماعی و پرتردد و سطوح مختلف یادآور شد.
بیشتر بخوانید: تهران همچنان در شرایط قرمز کروناست

زالی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به جمعیت استان تهران، توضیح داد: طبق آخرین آمار جمعیت استان تهران قریب به ۱۴ میلیون و هشتصد هزار نفر است و این در حالی است که چگالی بالا و تراکم جمعیت تهران را از سایر استان‌ها متمایز می‌کند.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: به طور مثال در منطقه بهارستان تهران که در جنوب شرقی تهران واقع شده تراکم جمعیتی بسیار زیادی را شاهد هستیم که این موضوع می‌تواند حوزه بهداشت و درمان را با چالش‌های جدی روبرو کند.

وی گذار شهر نشینی شتابزده و سکونت‌های غیر رسمی را یکی دیگر از چالش‌های مربوط به استان تهران ذکر کرد و خاطرنشان کرد: مجموعه‌ای از این فاکتور‌ها کنترل کرونا را در کلانشهر تهران با مشکلات جدی روبرو کرده است.

زالی با بیان اینکه بالاترین آمار از حاشیه نشینی مربوط به استان تهران است، تاکید کرد: حاشیه نشینی شرایط اقتصادی، بهداشتی و فرسودگی زیر ساخت‌ها را دستخوش تغییراتی می‌کند که در پاندمی کرونا بیش از پیش چهره خود را به نمایش گذاشت.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به جمعیت شناور در استان تهران، افزود: روزانه جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر، معادل جمعیت یک استان از استان‌های مجاور نظیر البرز و ساوه وارد تهران و در پایان روز از شهر خارج می‌شوند، این جمعیت می‌تواند بار بیماری را به میزان قابل توجهی به سیستم بهداشت و درمان وارد کند.

وی تردد ۴۰۰ هزار خودرو از استان البرز به تهران را پدیده پیچیده و مشخصه تهران دانست.

زالی با تاکید بر اینکه در بروز و شیوع اپیدمی‌ها نقاط کور می‌تواند بسیار خطر آفرین باشد، گفت: حدود ۴۰ درصد از اتباع سایر کشور‌ها که در ایران هستند، در تهران سکونت دارند و آمار نشان می‌دهد که ۵۰ درصد از این اتباع به صورت غیرقانونی و فاقد گواهینامه در تهران سکونت دارند که در صورت ابتلا به بیماری به دلیل شرایط خاص اقامت تمایلی به مراجعه به مراکز درمانی ندارند.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران پدیده زباله گردی، کودکان کار، معتادان متجاهر را از دیگر مؤلفه‌های خطر آفرین انتشار کرونا در تهران ذکر کرد و تعامل و مشارکت بیشتر بخش‌های مختلف مدیریتی و استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های مختلف را با هدف کنترل کووید-۱۹ خواستار شد.

وی از در اختیار داشتن ۱۲ هزار تخت درمانی دانشگاهی در تهران خبر داد و تاکید کرد: مراقبت‌های درمانی در بیمارستان‌های دانشگاهی در بالاترین سطح به بیماران ارائه می‌شود و حدود ۸۵ درصد بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان‌ها درمان می‌شوند.

زالی در ادامه به برخی از پروژه‌های در حال اتمام و یا آماده بهره برداری افزایش تخت‌های بیمارستانی اشاره کرد و گفت: پروژه بیمارستان‌های شهدای تجریش، امام خمینی (ره)، فیروزآبادی، شهر قدس تا ابتدای پاییز وارد مدار ارائه خدمات درمانی و بهداشتی خواهد شد که خوشبختانه اکثر تخت‌های درمانی این بیمارستان‌ها متعلق به دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه در تهران تا به امروز برای درمان مبتلایان به کرونا با کمبود تخت‌های بیمارستانی مواجه نبوده‌ایم، گفت: باید با نگاه آینده نگارانه و افزایش ظرفیت‌های بیمارستانی زیر ساخت‌ها را برای فصول سرد سال مدیریت و تقویت کنیم.

وی گفت: راهبرد اصلی مدیریت حوزه بهداشت و درمان کشور بالا بردن ظرفیت بخش‌های درمانی است.

زالی با اشاره به اهمیت غربالگری و فعالیت ۹۰ مرکز جامع سلامت ۱۶ و ۲۴ ساعته، گفت: ضرورت پیروی از سیاست‌ها و راهبرد‌های سازمان بهداشت جهانی را خواستار شد؛ ضمن اینکه تاکید کرد باید بیش از گذشته ضمن ارتباط و اتصال بیشتر با سازمان بهداشت جهانی از الگو‌ها و توصیه‌های این سازمان بهره‌مند شویم.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران شکل گیری و شناسایی نقاط خطر آفرین و آلوده به کرونا را یکی دیگر از اقدامات ستاد مقابله با کرونا ذکر کرد و به روز رسانی این اطلاعات را ضروری دانست.

وی با اشاره به ایجاد کمیته اپیدمیولوژیک در ستاد مقابله با کرونا، خاطرنشان کرد: این ستاد با نگاهی آکادمیک عدد مولد پایه مبتلایان را به صورت مستمر مانیتور می‌کند؛ هرچه تراز این عدد بالاتر از یک باشد نشان دهنده شیوع خطرآفرین بیماری است.

زالی شکل گیری و بازگشت امواج انسان دوستانه، فارغ از هرگونه سلائق سیاسی و اقتصادی و به صورت یکپارچه در دنیا را یکی دیگر از مواردی دانست که در سایه کرونا شکل گرفته است.

وی افزود: امروز مشکل و درد همه دنیا مشترک شده و روزی به شعف خواهیم رسید که در عرصه جهانی این بیماری کنترل شود.
رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران تلاش نظام‌های علمی و مدیریتی دنیا برای به اشتراک گذاری تجربیات و دستاور‌های کارآمد را ضروری دانست و گفت: برای ریشه کنی کرونا باید تمامی مرز‌های از بین برود و گفتمان جهانی با دردی مشترک و احساس همدردی به همگان منتقل شود.

زالی خاطرنشان کرد: اگر چنانچه هر کشوری به تجربه کارآمدی در زمینه درمان و یا مدیریت کرونا دست یافت، آن را به اشتراک بگذارد، از دشواری‌ها وچالش‌های مقابله با این بیماری کاسته می‌شود.

به گفته رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، فضای علمی جهانی، امروزه به فضایی منعطف‌تر و سخاوتمندانه‌تر از گذشته مبدل شده و در حوزه علمی رقابت‌های منطقی شکل گرفته که این مهم می‌تواند به توسعه این فعالیت‌ها کمک کند.

وی گفت: دانش بشری محدود است و برای ریشه کنی کرونا باید دستاورد‌ها و تجربیات علمی به اشتراک گذاشته شود.

زالی از اجرای ۳۶۴ پروژه کیلینیکال علمی در کشور خبر داد و افزود: نتایح این تحقیقات در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد. همچنین به افتتاح طرح یک خانه یک پایگاه سلامت اشاره کرد.

برخی محدودیت‌ها در پاییز هم باید ادامه پیدا کند

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان این که طبق مطالعات جهانی، پاییز نگران کننده‌ای را پیش رو خواهیم داشت، افزود: پاییز امسال سخت‌ترین پاییز معاصر خواهد بود و این موضوع صرفا مربوط به کشور ما نیست؛ چرا که همزمانی کرونا با بیماری‌های فصلی، تمایل مردم به حضور در فضا‌های سرپوشیده، ایجاد علائم تنفسی و آلرژی در این فصل و ورود موج جدید H ۱ N ۱ بسیار نگران کننده است.

وی در خصوص نگرانی‌ها از موج سوم بیماری در پاییز، عنوان کرد: برخی از محدودیت‌ها در پاییز هم باید ادامه پیدا کند و ممکن است حضور فیزیکی دانش‌آموزان در مدارس محدود شود؛ چراکه یکی از اساسی‌ترین فاکتور‌های موثر در گسترش ویروس، آغاز فعالیت‌های آموزشی و افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است.

به گفته زالی۲۷ درصد انتقال بیماری، در وسایل حمل و نقل عمومی اتفاق می‌افتد.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه کانون اصلی شیوع بیماری، تجمعات و دورهمی‌هاست، افزود: در خصوص مراسم عزاداری محرم نیز پروتکل‌های بهداشتی از سوی ستاد ملی کرونا ابلاغ شد و کارشناسان بهداشت از هر سه دانشگاه استان تهران بر نحوه اجرای دستورالعمل‌ها نظارت خواهند داشت.

لزوم توجه به نشاط نیرو‌های خط مقدم درمان

زالی با اشاره به اینکه کشور وسایل حفاظتی تیم درمان را حداقل تا سه ماه آینده تأمین کرده، از فرسودگی تیم پزشکی و کادر درمان ابراز نگرانی کرد و رشادت‌های تیم خدوم سلامت را مورد تقدیر قرار داد.

وی در ادامه از تلاش‌های سخت کوشانه و ارزنده مجموعه کادر بهداشتی و درمانی قدردانی کرد و گفت: مدافعان سلامت تابلوی زیبایی ار رشادت‌ها را به نمایش گذاشتند.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به اینکه خستگی پرسنل در مراکز بهداشتی و درمانی، یکی از مهمترین دغدغه‌های نظام سلامت دنیاست، افزود: ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا با جذب ۱۰ هزار نیروی بهداشتی و درمانی موافقت کرده که در فاز اول ۳هزار نیرو وارد مدار ارائه خدمت می‌شوند.

زالی ادامه داد: پیشنهاد بازگرداندن نیرو‌های ۸۹ روزه و تمدید قرارداد همه پرسنل بازنشسته در ۵ سال اخیر برای یکسال به ستاد ملی کرونا ارائه شده است.
 
منبع: فارس
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ لحظه ورود ترامپ به مراسم تحلیف

واکنش حزب‌الله به برقراری آتش‌بس در غزه

مدارس و دانشگاه‌های استان اردبیل فردا تعطیل شد

ترامپ در روز اول ۱۱ فرمان مهاجرتی امضا می‌کند

جلسه فوری هیئت مدیره استقلال با موسیمانه

بهترین قرص کلاژن برای مفاصل: معرفی برترین برندها و ترکیبات موثر

آخرین پیام هریس و بایدن خطاب به مردم آمریکا

پیام تبریک پوتین به ترامپ

از بهبود ارائه خدمات تا مدیریت پورتفو؛ بیمه معلم در مسیر رشد پایدار

رویترز: ترامپ مجازات اعدام را بازمی‌گرداند

فیلم/ استقبال بایدن از ترامپ در کاخ سفید

فیلم/ اوباما بدون همسرش به مراسم تحلیف آمد

عکس/ آخرین سلفی بایدن و همسرش در کاخ سفید

بایدن برای چه کسانی فرمان عفو صادر کرد؟

استعفای دسته‌جمعی دیپلمات‌های آمریکایی پیش از ورود ترامپ به کاخ سفید

فیلم/ آخرین تصاویر رسمی از جو و جیل بایدن به عنوان رییس جمهور و بانوی اول ایالات متحده امریکا

انتقاد موسیمانه از بازیکنان استقلال

فیلم/ آغاز مقدمه مراسم تحلیف دونالد ترامپ

ترامپ می‌خواهد ساکنان غزه را موقتاً به اندونزی منتقل کند

عکس/ نیکی کریمی در پشت صحنه سریال سرزمین مادری

همسر هدی صابر، روزنامه‌نگار درگذشت

رونمایی از خرید تازه استقلال + عکس

عکس/ رضا ارحام صدر و محمدرضا شجریان

فیلم/ ۵ رویداد بامزه در مراسم سوگند رئیس جمهور‌های آمریکا

پیش بینی قیمت دلار فردا ۲ بهمن ۱۴۰۳/ سرنوشت دلار پس از تحلیف

عموی تتلو: وکیل خبر صدور حکم اعدام را تایید کرد

گلایه زائران ایرانی از هزینه میلیونی سفر حج

پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳

فیلم/ پاسخ جالب یک روانشناس زن به سوال کامران نجف‌زاده: دیت اول را چه کسی باید حساب کند؟

پزشکیان: آماده گفت‌وگو با آمریکا هستیم

ازسرگیری فعالیت کنسولگری ترکیه در حلب سوریه

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۲ بهمن ۱۴۰۳/ افزایش قیمت طلا با سیگنال سیاسی

انتقاد مقام طالبان به تعطیلی مدارس دخترانه

جزئیات بازداشت اعضای یک شبکه تندرو تکفیری در کرمانشاه

سرطان پانکراس یا سرطان لوزالمعده چه علائمی دارد؟

داشتن پوست شفاف و سلامت مفاصل با این مواد خوراکی

عکس/ حال و هوای خیابان بوعلی همدان ۵۷ سال پیش

عکس/ تیپ خاص هوشمند عقیلی و حسن شماعی زاده ۵۰ سال پیش

ترس از پرواز یا ایروفوبیا چیست؟

فیلم/ آتش‌سوزی مهیب در مس سونگون

بهترین آجیل برای کودکان کدام است؟

اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی چیست؟

جزئیات پرونده فروش دارو‌های بیماران سرطانی در تبریز

عکس/ گریم بی نظیر فردین و فرامرز قریبیان در فیلم غزل سال ۱۳۵۵

اینفوگرافی/ اثرات خطرناک رژیم‌های لاغری غیراصولی

عکس/ آشتی‌کنان رامین رضاییان و سیدحسین حسینی مقابل استقلالی‌ها

عکس/ استوری دردناک و غم انگیز عمو پورنگ

عکس/ اصفهان گردی غزل شاکری و همسرش با تیپ اروپایی

شاپور دوم یا شاپور ذوالاکتاف کیست و چگونه امپراتوری ساسانی را به اوج اقتدار رساند؟

عکس/ چهره کاملا متفاوت رامین رضاییان