تاریخ انتشار: ۲۱:۴۰ - ۲۳ آبان ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۲۳ نظر

تسلط آذربایجان بر نوار مرزی قره‌باغ تحول شوم علیه ایران است

نگاهی سریع به نقشه منطقه نشان می‌دهد تحولات تازه معنایی جز از دست رفتن تقریبا کامل نوار مرزی ایران با جمهوری ارمنستان نخواهد داشت. در این شرایط تازه ایران در مرز‌های شمالی خود تقریبا به طور کامل با جمهوری آذربایجان همسایه شد. در شرایطی که ایران با اتخاذ مواضع سازنده از آزادی سرزمین‌های متعلق به جمهوری آذربایجان در قفقاز دفاع کرد و بر حفظ امنیت و حقوق جمهوری ارمنستان نیز تاکید کرد، آنچه که در عمل رخ داده نشان دهنده عدم تامین منافع ایران و همدستی ترکیه، جمهوری آذربایجان، اسرائیل و تروریست‌های تکفیری برای تهدید امنیت و منافع اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران است.

تسلط آذربایجان بر نوار مرزی قره‌باغ

اقتصاد۲۴ -   عراقچی در واکنش به شایعات بی‌اساس در خصوص توافق آتش بس قره باغ: مسیر ترانزیت ایران به ارمنستان و آذربایجان تغییر نمی‌کند

در روز‌های اخیر، اخباری در مورد عقد قرارداد صلح بین آذربایجان و ارمنستان به امضا رسید که مروری بر مفاد آن نشان دهنده تبعات امنیتی و اقتصادی این قرارداد برای جمهوری اسلامی ایران است.

در شرایطی که ایران با اتخاذ مواضع سازنده از آزادی سرزمین‌های متعلق به جمهوری آذربایجان در قفقاز دفاع کرد و بر حفظ امنیت و حقوق جمهوری ارمنستان نیز تاکید کرد، آنچه که در عمل رخ داده نشان دهنده عدم تامین منافع ایران و همدستی ترکیه، جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی و تروریست‌های تکفیری برای تهدید امنیت و منافع اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران است. در عین حال روسیه نیز با بازی پیچیده و با حوصله خود به ماهگیری اقتصادی و سیاسی از این درگیری پرداخته است.

برای درک بهتر چالش امنیتی و اقتصادی که در مرز‌های شمالی ایران رخ داده باید ابتدا مفاد بیانیه مشترک آتش بس روسیه، آذربایجان و ارمنستان را مرور کنیم. طبق این بیانیه دو منطقه آغ دام و اراضی جمهوری آذربایجان در منطقه قازاح که تحت کنترل جمهوری ارمنستان بود به آذربایجان واگذار شده و ارمنستان منطقه کلبجار و لاچین را نیز طی هفته‌های آینده به جمهوری آذربایجان واگذار کرده و کریدور لاچین را نیز تا عرض ۵ کیلومتر پشت سر خواهد گذاشت. تامین امنیت این کریدور ارتباطی مهم توسط جمهوری آذربایجان صورت می‌گیرد. علاوه بر این محور‌های حمل و نقل جدید برای متصل کردن جمهوری خودمختار نخجوان به مناطق غربی جمهوری آذربایجان ایجاد خواهد شد. نیرو‌های روس نیز به طور کامل بر تمامی این مناطق کنترل و نظارت خواهند داشت.

 نیات سوء ترکیه و پیامد‌های آن

نگاهی سریع به نقشه منطقه نشان می‌دهد تحولات تازه معنایی جز از دست رفتن تقریبا کامل نوار مرزی ایران با جمهوری ارمنستان نخواهد داشت. در این شرایط تازه ایران در مرز‌های شمالی خود تقریبا به طور کامل با جمهوری آذربایجان همسایه شده است. عملکرد حاکمان جمهوری آذربایجان که با یاری گرفتن از ترکیه پای رژیم صهیونیستی وتروریست‌های تکفیری مستقر در سوریه را به مرز‌های شمالی ایران باز کرده اند، به اندازه کافی نگران کننده بوده که واکنش نظامی ایران و گسیل نیرو‌ها و تجهیزات نظامی را به این منطقه موجب شده است. با تثبیت کنترل مناطق مرزی تحت کنترل ارمنستان توسط جمهوری آذربایجان، ایران عملا در تقریبا تمامی بخش‌های مرز شمالی غربی خود با خطر نفوذ و جاسوسی رژیم صهیونیستی، تروریست‌های تکفیری و شیطنت‌های پان ترک‌های مورد حمایت اردوغان مواجه است. شیطنت‌ها و دخالت‌هایی که منجر به برخی ناآرامی‌ها در برخی شهر‌های آذری نشین ایران نیز شد.

اما در کنار پیامد‌های خطرناک امنیتی، این تحول پیامد‌های اقتصادی مهمی نیز به همراه دارد که می‌تواند ایران را از میلیارد‌ها دلار درآمد بالقوه محروم کند. از یکسو با کنترل تقریبا کامل مرز‌های شمال غرب ایران توسط آذربایجان و همسایه شدن این کشور با ترکیه، آنکارا دیگر برای دسترسی به آذربایجان نیازی به مسیر ترانزیتی ایران ندارد. ابراهیم کاراگول روزنامه نگار تندروی ترک سه هفته پیش یادداشتی در روزنامه ینی شفق نوشت و تصریح کرد با روند فعلی نبرد‌های قره باغ ایران دیگر با قره باغ مرزی ندارد و مرز میان ایران و ارمنستان نباید باقی بماند. این ارتباط باید قطع شود و جاده آسیای میانه باید باز شود.

این اقدام شیطانی ترکیه تکمیل کننده خیانت رضاخان در واگذاری بخشی استراتژیک از خاک ایران در آرارات به ترکیه در ابتدای قرن حاضر است. منطقه قره سو که با خیانت رضاخان میرپنج در سال ۱۳۰۲ به ترکیه واگذار شد شامل چند قله استراتژیک با تسلط کامل بر مناطق شمال غرب ایران است و با واگذاری اراضی تازه به آذربایجان دسترسی مستقیم ترکیه به آسیای میانه و منطقه قفقاز میسر شده و می‌توان انتظار داشت اجرای طرح خط لوله انتقال نفت باکو جیحان با سهولت بیشتری صورت بگیرد و روسیه و ترکیه به راحتی ایران را از معادلات آتی انتقال انرژی به اروپا کنار بگذارند و میلیارد‌ها دلار درآمدی که ایران می‌توانست از آن بهره‌مند شود را به جیب بزنند.

خسارت اقتصادی ایران از این تحول شوم فراتر از این موارد است. با این دستکاری جغرافیایی خطرناک ایران حالا تماس و دسترسی مستقیم خود به ارمنستان را نیز تا حد زیادی از دست داده است. ارمنستان شریک اقتصادی مهم ایران است و در کنار قرارداد تهاتر برق و گاز، از حضور ایران در پروژه‌های جاده سازی در نقاط مختلف این کشور منتفع می‌شد. ارمنستان حیاتی‌ترین قطعه از طرح کریدور شمال – جنوب برای اتصال خلیج فارس به دریای سیاه و کشور‌های منطقه قفقاز و آسیای میانه است و در صورت تحقق رویای شوم ترکیه برای از بین رفتن دسترسی زمینی ایران به ارمنستان، جمهوری اسلامی ایران توان و مزیت ژئوپلتیک خود در این زمینه را هم از دست خواهد داد. اتصال نخجوان – قره باغ – آذربایجان منجر به از بین رفتن مرز زمینی ایران و ارمنستان شده و بدین شیوه کنترل کامل تجارت ایران در منطقه قفقاز به دست ترکیه و روسیه می‌افتد. ارمنستان یک مسیر ترانزیت جایگزین برای ایران محسوب می‌شود تا جمهوری اسلامی برای تبادل و انتقال کالا به اروپا صرفا به ترکیه وابسته نباشد. اما حالا ترکیه با اجرای نقشه‌های خطرناک خود و از بین بردن دسترسی به ارمنستان، می‌تواند علائق خود را به ایران تحمیل کند.

منفعت طلبی روسیه

در این میان روسیه نیز از این تحولات تازه کاملا نفع برده است. روسیه در سال ۲۰۱۳ مانع اجرای طرح صادرات گاز ایران به ارمنستان شده بود تا بتواند وابستگی ایروان به مسکو را تضمین کند و در نهایت مالکیت این خط لوله انتقال گاز به شرکت گاز پروم روسیه واگذار شد. اما در سال‌های اخیر دولت و به خصوص نخست وزیر ارمنستان به علت گرایش به غرب و آمریکا مورد غضب روسیه قرار گرفته بود و به نظر می‌رسد پوتین تصمیم گرفت تا ضمن گوشمالی ارمنستان به وضعیت نابسامان قره باغ سروسامان بدهد تا منافع اقتصادی و امنیتی خود را در این منطقه پیگیری کند.

روسیه طی ۴۵ روزی که از درگیری آذربایجان و ارمنستان می‌گذرد حمایت جدی از ایروان به عمل نیاورد و دست ترکیه را بازگذاشت تا پای رژیم صهیونیستی، تکفیری‌ها و انواع تسلیحات پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی تل آویو را به منطقه قفقاز باز کند. پس از بحرانی شدن شرایط برای طرف ارمنی، روسیه شرایط مدنظر صلح خود را به دو طرف تحمیل کرد و تسلط کامل خود بر هر دو کشور و منطقه قره باغ را تضمین کرد. البته باید توجه داشت که این اقدام روسیه به سرنگونی بالگرد این کشور در روز‌های اخیر توسط مزدوران تحت حمایت ترکیه نیز انجامیده و باید منتظر ماند و دید این رویه روسیه چه پیامد‌های امنیتی برای خود این کشور به همراه می‌آورد.

به هر حال بر اساس قرارداد آتش بس سه جانبه روسیه، آذربایجان و ارمنستان، مسکو به شکل نظامی و به طور مستقل در تمامی مناطق حساس و شریان‌های ارتباطی منطقه حضور خواهد داشت و تمامی مسیر‌های قره باغ کوهستانی به ارمنستان و جمهوری باکو به نخجوان را کنترل خواهد کرد. همچنین مسیر ارتباطی جمهوری آذربایجان به منطقه نخجوان طی سه سال آینده و چه بسا برای سال‌های طولانی توسط نظامیان روس کنترل خواهد شد و با توجه به منافع مشترک ترکیه و روسیه به خصوص در حوزه‌های اقتصادی در این بخش از جهان به نظر می‌رسد ایران شانس زیادی برای نقش آفرینی موثر نخواهد داشت.

 نفوذ خزنده رژیم صهیونیستی

یکی دیگر از پیامد‌های نگران کننده جنگ اخیر قفقاز بازشدن هر چه بیشتر پای رژیم صهیونیستی به مرز‌های شمال غربی ایران است. در دست گرفتن پرچم‌های ترکیه و رژیم صهیونیستی در کنار پرچم جمهوری آذربایجان در جشن و شادی مردم باکو بعد از امضای توافقنامه پایان جنگ نشان دهنده برخی واقعیات تلخ در این زمینه است. در عین حال و علیرغم حمایت‌های آشکار بسیاری از مقامات سیاسی ایران از آزادی سرزمین‌های قره باغ و بازپس دادن آن‌ها به ارمنستان خبری از اهتزاز پرچم ایران در خیابان‌های باکو نیست. رژیم صهیونیستی با ارسال انبوه پهپاد، سلاح‌ها و موشک‌های رادارگریز به آذربایجان نقشی انکارناپذیر در موفقیت باکو داشته و سفیر این رژیم در تهران نیز با صراحت و افتخار از همکاری باکو با صهیونیست‌ها خبر داده است.

اسرائیل با حضور دائمی در مرز‌های شمال غرب ایران می‌تواند بازوی مکمل ناتو و آمریکا در جنوب قفقاز باشد و سیاست همیشگی تفرقه بینداز و حکومت کن را برای واگرایی میان کشور‌های منطقه پیگیری کند. مداخله در امور داخلی ایران، تلاش برای مهار جمهوری اسلامی و ایجاد تحریکات قومی در داخل ایران هدف دیگر رژیم صهیونیستی از حمایت از جمهوری آذربایجان بوده است. از سوی دیگر صهیونیست‌ها با حضور در جمهوری آذربایجان می‌توانند در سیاست گذاری‌های نفتی و گازی منطقه نیز تاثیرگذار بوده و جریان انرژی به سمت خود را نیز تضمین کنند. تردیدی وجود ندارد که صهیونیست‌ها به دنبال ایجاد پایگاه نظامی در سواحل دریای کاسپین نیز هستند.

در مجموع جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار در مرز‌های شمال غربی خود با شرایط پیچیده و دشواری مواجه شده و ضروری است تا قبل از تثبیت شرایط نگران کننده فعلی به هر شیوه ممکن مانع از تکمیل پازل خطرناک طراحی شده برای به خطر انداختن امنیت ملی، استقلال و منافع اقتصادی خود شود. در غیر این صورت جبران خسارات وارده بسیار دشوار خواهد بود و کشور هزینه سنگینی را بابت این بی توجهی پرداخت خواهد کرد.

فاجعه صلحی که رخ داده، به ترکیه و روسیه امکان می‌دهد به راحتی خواسته هایشان را به خصوص در سوریه و عراق و ... به ما تحمیل کنند. با این رویداد دومینویی از فشار‌ها بر ضد ایران آغاز خواهد شد که احتمالا فشار برای اخراج ایران از سوریه اولین آن خواهد بود. به علت عکس العمل دیرهنگام و مغشوش دستگاه دیپلماسی کشور، ایران نتوانست در تحولات اخیر قره باغ تاثیرگذار باشد. هم اکنون نیز متاسفانه با سکوتی مرگبار در داخل کشور در مورد این تحول مهم مواجهیم. ظاهرا فشار تحریم ها، بحران اقتصادی، تبعات شیوع کرونا، ضعف دولت و تضعیف احتمالی اقتدار کشور در برخی حوزه‌ها در عرصه بین المللی گذاشته و باید به سرعت برای جلوگیری از تداوم این وضعیت فکری اساسی اندیشیده شود. بدیهی است جمهوری اسلامی که از جسارت و قاطعیت کافی برای سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی و موشک باران پایگاه عین الاسد برخوردار بوده، قادر است باز هم بادرنظرگرفتن همه جوانب درس سختی به کشور‌هایی بدهد که خواب‌های شومی برای ایران عزیز دیده اند.

یادداشتی از احسان موحدیان مدرس دانشگاه و پژوهشگر روابط بین الملل
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲۲
ناشناس
1
0
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۹
زمانی که آریایی ها نژادپرستی می کردن باید فکر این روز ها رو هم می کردن.....
ناشناس
8
8
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۹
این نظریات یه مدرس دانشگاه هست.... باید تاسف خورد به طرز تفکر غلط اینگونه از اساتید به ظاهر علمی .... خوبه که اینگونه افراد در سیاست کشور تصمیم گیرنده نیستند وگرنه ایران سالها پیش دچار هرج و مرج می شد
امیر
3
5
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۹
ایران به ارامنه خیانت کرد.............
آندرانیک اوزانیان
3
10
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
کسانی که درگیری ارمنستان و اذربایجان را مذهبی می دیدند و از اذربایجان شیعه دفاع می کردند متوجه شدند که ارمنستتن مسیحی که اندازه یک استان کوچک ایران است چقدر در امنیت این افراد که راحت در خانه هایشان نشسته اند و پشت گوشی هایشان کامنت های ضد ارمنی می دادند نقش داشت.
رضا
3
7
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
فکر کنم دیگه همه فهمیدن روسیه خرس مرده خاره به چشم دیدن .الان وقتشه درس مهمی به اردوغان و پوتین بدیم
ناشناس
به زودی همان طور که تمام دشمنان ایران از زمین محو شدند و نمونه آخر ترامپ به این سرنوشت دچار شد نوبت دو دیکتاتور اردوغان و پوتین است که آخر دیکتاتور ها نابودی است. آقای الهام علی اف از این نژاد پرست ها درس بگیر و به دامن ایران برگرد که در غیر این صورت آذری های باغیرت و تالش ها و ایلام گرایان اعتدالی با صندوق رای اخراج خواهند کرد
شهرداد بدلی سوها
6
3
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
اقتصاد۲۴ حرف های فرانس ۲۴ را تکرار میکنی!!!

دنبال بلوا و جنگ طلبی و هوجی گری و اغتشاش نباش.....

به کشور آذربایجان باید تبریک گفت که مشگل سی ساله خود و جهان اسلام را چهل روزه حل کرد،همین و همین
بهرام
6
8
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
قابل توجه اونایی که به نون شب خود محتاج بودن ولی تو خیابان های ایران برای حمایت از باکو راهپیمایی میکردن
ناشناس
این افراد متاسفانه کمی ساده دل هستند ولی نمی دانند که ترکیه نژادپرست آنها را نه شهر کند درجه دو که شیعه کافر محسوب میکند و اگر نظارت سازمان های بین الملل و ترس از ایران نبود روی داعش را سیاه می کردند. به زودی داعش در آذربایجان عزیز و اشغالی توسط ترکیه و ایران آنها را
ناشناس
5
10
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
با این وضعیت ایران مجبور است با آمریکا واروپا وچین روابط مستحکمی داشته باشدوالا......
ناشناس
ایران برای همیشه زمان جاودان خواهد ماند
محسن
2
5
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
واقعا تاسف داره که دور تا دور ایران رو یه مشت همسایه خائن دو رو گرفتن.اردوغان اون شبی که کودتا شد به ایران منتقلش کردن رو زود فراموش کرد.
ناشناس
5
9
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
به اینکه چرا روسیه و ترکیه با ما چنین رفتاری می کنند پرداخته نشده است.این دو کشور جزو قدرتمندترین کشورهای متطقه است.چرا ما با آنها متحد نیستیم.
علی
2
6
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
ایران باید هوشمندانه عمل کند عرض خود را به نمایش بگذارد تا دنیا ببیند
جواد
2
2
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
این سکوت و بی تفاوت بودن ایران تبعات بسیار بد و جبران ناپذیری در حال و آینده کشور عزیزمون داره. نباید بزاریم پازلشون درست بشه
ناشناس
هشت سال جنگ بدون کمک چهل سال تحریم با حرکات پدرانه دوست نما ما را قوی تر کرد. ایرادسیاست خود را نباید با دشمنان واقعی مثل ترکیه و روسیه گره بزند
ناشناس
0
3
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
درست وقت آن است که مجلس برای مواخذه وتغییرات در دستگاه دیپلماسی وارد عمل شود دستگاه دیپلماسی ما در انجام تور های چندهفته ای به کشور های دور دست خلاصه شده است
ناشناس
0
2
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
خیلی عجیبه کشوری اراضی اشغالی خود را آزاد کرده و مقاله شما ! آدم شاخ در میاره،. مثل اینکه این مرز امروز بوجود آمده .
به شعور خوانندگان واقعا توهینه. نگرانی های شما اگه قرار باشه اتفاق بی افته با اشغال و بی اشغال هم قابل اجرا بوده.
ناشناس
اولا که با کمک ایران ان هم با درایت رهبری و پس از دستور ایشان بخش از مناطق آزاد سد . ترکیه وروسبرنمی توانند طبق قوانین بین الملل کوچکترین تغییری در نقشه منطقه ایجاد کنند.
محمد
4
1
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
با سلام
اولأ تجارت با ارمنستان كشوري بسيار فقير كه تا الان هم فقط با كمك روسيه و ارامنه حارج از ارمنستان دلره كشور خودشو اداره ميكنه هيچ سودي براي ايران نداره يه سرچ ساده از اينترنت وضعيت وحشتناك اقتصاد ارمنستان را خواهيد ديد دوم آنكه ارمنستان در جريان اهانت فرانسه و شخص مكرون به پيامبر اسلام و عقايد مسلمانان شفاف و به روشني اعلام همبستگي و حمايت كرد و گفت ما در كنار شما هستيم و سوم ارمنستان سفارت خوشو با التماس و درخواست خودش در اسرائيل غاصب و اشغالگر افتتاح كرد در صورتي كه چندين سال است كه رژيم صهيونيستي از آذربايجان تقاضاي ايجاد سفارت كرده ولي تا الان اين اتفاق رخ نداده و چهارم اگر خيانت واقعي ارامنه به ايران را ميخواهيد بدانيد تاريخ جنگهاي ايران و روسيه تزاري را مطالعه بفرمائيد
ناشناس
1
5
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۹
اخوی ها همه برادران ارمنی نظر دادند.
یک ایرانی
0
1
يکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹
باید هوشیارتر باشیم باید مراقب همه باشیم وهابی ها سلفی ها داعشی ها پان ترکها صهیونیستها و سلطنت طلبان منافقین اتحادیه عرب اتحادیه ترک و دشمنان دیگرمون که مثل مور و ملخ دور و برمون و گرفتن تازه در داخل کشور تا دلتون بخاد خائن داریم کاش شهید سلیمانی زنده بود حالا قدر شهدامون باید بیشتر بدونیم لبیک یا خامنه ای
ناشناس
0
0
شنبه ۰۱ آذر ۱۳۹۹
نمی‌دونم چرا ما ایرانیان همه را به چشم بد و خودمون رو خوب و بدون ایراد میبینیم چرا با همه دشمنی میکنیم آمریکا ۲ تا از شهرهای بزرگ ژاپن رو با بمب هسته ای میزن و ژاپن بجای دشمنی راه دوستی رو میگیره و الان جزو بزرگترین اقتصادهای دنیاست بدون ثروت طبیعی اما ما با تمام دنیا دشمنی میکنیم و با داشتن ۲ درصد منابع طبیعی جهان و به عبارتی رتبه ۹ ثروت منابع طبیعی جهان فقیرترین اقتصاد جهان رو داریم دشمن ما آمریکا یا اسراییل نیست بگردیم و ببینیم کجای کارمون اشکال داره
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ بن سلمان زیر چادر در بیابان عربستان

عکس/ دیدار صادر کننده حکم بازداشت نتانیاهو با آیت الله سیستانی

عکس/ مهر‌های جعلی در پرونده چای دبش

عکس/همسر علیرام نورایی در اینستاگرام گرد و خاک به پا کرد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/محمدعلی فردین در پشت صحنه «سلطان قلب‌ها»

عکس عجیب میثم مطیعی در کنار ویرانه‌های بیروت

عکس / مسابقه دوی ماراتن دبی با مشارکت هزاران شرکت‌کننده

عکس/ شهادت یک فوتبالیست لبنانی در حملات اسراییل

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

گام تهران و اروپا برای کاهش‌تنش

عکس/ رزمایش مشترک ایران و جمهوری آذربایجان

افشاگری وکیل ایرانی از آمار وحشتناک جرایم افغان‌ها در ایران + ویدیو

گزارش بورس امروز دوشنبه ۵ آذر ماه ۱۴۰۳

فیلم/ اهدا جایزه به بازیگران زن ممنوع‌الکار در جشن حافظ

عکس/ تجمع کارکنان بیمارستان امام خمینی اهواز

بیشترین کودک‌آزاری در سنین ۳ تا ۷ سال/ «معافیت پدر از قصاص در قتل فرزند» علت کاهش بازدارندگی در فرزندکشی

خانه یکی از زنان ناصرالدین شاه

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

فیلم/ اعلام مبلغ نهایی حقوق بازنشستگان

جداول قطعی برق ادعای نمایندگان مجلس را رد کرد+ سند

عکس/ تغییر چهره «بزرگ‌آقا» سریال شهرزاد بعد از ۹ سال

خواستگاری متهم به آزار جنسی از شاکی در دادگاه

استفاده از رسید جعلی در سفارش غذا

‌‌فیلترشکن باعث مهاجرت نخبگان شده است

سود سهام عدالت متوفیان واریز می‌شود

خبر مهم درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین‌اجتماعی

افزایش حداقل ۴۰ درصدی نرخ سبد معیشت از برق تا تخم‌مرغ

حداقل حقوق کارمندان ۱۳ میلیون تومان شد

قیمت گوشی‌های شیائومی هفته اول آذر ۱۴۰۳

انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت خودروسازان ایرانی

وحید محمودی سرپرست صندوق بازنشستگی کشور کیست؟

اعلام جزییات پیش ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۴

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

عکس جدید سردار قاآنی در دیدار بسیجیان با رهبر انقلاب

عکس/ پاییز هزار رنگ و حیرت انگیز در باغ شازده ماهان کرمان

اسرائیل هزاران کودک فلسطینی را محاصره کرد

فیلم/ سرقت گردنبند از ماشین مازراتی در تهران

عکس/ قطع شبانه ۲۰ اصله درختان جنگل ایزدشهر در ‎مازندران

جدیدترین حدود قیمت آپارتمان در منطقه یک تهران پاییز ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ رهبری: حکم بازداشت کافی نیست باید حکم اعدام نتانیاهو صادر شود

عکس/ وضعیت پرسپولیس و الریان در لیگ نخبگان

فیلم/ رهبری: دشمن در غزه و لبنان پیروز نشده و نخواهد شد

اجاره خانه با هزینه ۵ میلیون تومان ماهانه در نظام آباد + جدول

فیلم/ آواز خوانی عجیب یک روحانی با ویولن

زنجیره تامین در چه شرایطی عمق پیدا می‌کند؟

جدیدترین قیمت رهن و اجاره از نازی آباد تا بریانک پاییز ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رقم قرارداد بازیکنان استقلال۴۳۵ میلیارد!

اینفوگرافی/ قدیمی‌ترین پول‌هایی که هنوز استفاده می‌شوند

آقای گل پاختاکور به بازی با استقلال می‌رسد؟

فیلم/ حضور سردار سلامی و قاآنی در دیدار رهبر انقلاب

عکس/ روش تشخیص اسکناس ۱۰۰ دلاری تقلبی

فیلم/ رهبری: بسیج یک شبکه سازی فرهنگی و اجتماعی و نظامی است

پیشنهاد جدید و متفاوت کیهان درباره تبلیغ حجاب

برق منازل دیگر قطع نمی‌شود

اینفوگرافی/ مکانیسم ماشه با تحریم‌های ایران چه می‌کند؟

کنایه عادل فردوسی‌پور به محمود احمدی‌نژاد

سرمایه گذاری فولاد خراسان و آغاز عملیات اجرایی پروژه تصفیه خانه فاضلاب شهری نیشابور

فیلم/ مداحی حاج صادق آهنگران در حضور رهبری

شب یلدا ۱۴۰۳ چند شنبه است؟