اقتصاد۲۴ - روز گذشته مدیرکل دفتر نظارت بر تشکلهای سازمان حمایت گفت: تامین مرغ و تخم مرغ هنوز به روند مساعد خودشان نرسیده است و وزارت جهاد کشاورزی باید بازار را تامین کند.
مجید ارغنده پور در ارتباط با رسانه ملی با بیان اینکه پیگیریهای سازمان حمایت مصرف کنندگان نشان میدهد تامین مرغ و تخم مرغ هنوز به روند مساعد خودشان نرسیده است خطاب به وزارت جهاد کشاورزی، گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید بازار را تامین کند تا بحث قیمتی در بازار جا بیافتد.
وی نسبت به بازار شب عید ابراز نگرانی کرد و افزود: هنوز در بازارهای بزرگ و ارائه به بازارهایهای خرده فروشی قیمت مرغ و تخم مرغ به تعادل نرسیده و امیدواریم بازار تامین تخم مرغ به شرایطش برسد و بازار شب عید به این التهاب نخورد.
انداختن توپ مشکلات تامین و بازار مرغ و تخم مرغ به زمین جهادکشاورزی در حالی است که به گفته کارشناسان ستاد تنظیم بازار وزارت صمت تمامی دستورالعملهای مربوط به تولید و بازار را در این دو کالا تعیین میکند.
حبیب اسدالله نژاد رئیس کانون انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی کشور با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان مسیری را میروند که ستاد تنظیم بازار تعیین کرده است، افزود: همچنین بازار تا حد زیادی تحت تاثیر سیاستگذاری ستاد تنظیم بازار است.
وی مشکل را نه در تامین و تولید بلکه در سیاستگذاریهای جزیرهای دانست.
به گفته اسدالله نژاد؛ در برخی استانها به رغم مازاد تولید راه خروج مرغ از مرزهای استانی بسته است و بر آن ممنوعیت اعمال میشود.
وی افزود: این موضوع موجب شده از یک سو تولیدکنندگان استانهای با تولید مازاد دچار زیان شده و از سوی دیگر استانهای با تولید کمتر دچار کمبود شوند.
بیشتربخوانید:وعدههای وزارت جهاد عملیاتی شد؟
اسدالله نژاد پیش بینی کرد: برخلاف سخنان مدیرکل دفتر نظارت بر تشکلهای سازمان حمایت بازار مرغ در شب عید با کمبود مواجه نشده و حتی ممکن است به دلیل تولید بیش از نیاز مرغداران دچار زیان شوند.
وی با اشاره تکلیف ستاد تنطیم بازار بر وزارت جهاد کشاورزی برای ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی، اظهار کرد: از نظر کارشناسان با توجه به اینکه بازار شب عید امسال مانند سال گذشته تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار دارد ۱۲۰ میلیون قطعه جوجهریزی کفایت میکند و رقم ستاد تنظیم بازار ممکن است زیان برای تولیدکننده به دنبال داشته باشد.
اسدالله نژاد معتقد است؛ با برنامه ریزی که برای تولید انجام شده بعید است مشکلی برای بازار مصرف پیش بیاید.
هدایتالله اصغری مدیرعامل اتحادیه مرغ تخمگذار میهن نیز شرایط تولید و تامین تخم را بسیار مناسب ارزیابی کرد.
وی گفت: آمار ما نشان میدهد مرغداران روزانه ۳ هزار تن تخم مرغ تولید و عرضه میکنند که مطابق با نیاز کشور است.
به گفته اصغری؛ در حال حاضر تولید و عرضه سر به سر است و این به معنی عدم کمبود در تولید یا تامین است.
وی معتقد است، مشکل اصلی در شبکه توزیع است و نباید آن را کمبود تولید تعبیر کرد.
اصغری توضیح داد: دلیل اینکه به رغم تولید مناسب در برخی مناطق احساس کمبود میشود مشکلات در شبکه توزیع است و ارتباطی به تولید و تامین ندارد.
وی مشکلات در شبکه توضیح را متوجه وزارت صمت دانست.
اصغری تاکید کرد: اگر توزیع به درستی مدیریت شود بازار به ثبات میرسد و شاهد مشکلات کنونی در شب عید نخواهیم بود.