تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۰

مینو محرز: از تابستان واکسن کرونای ایرانی تولید انبوه می‌شود

سرگروه تیم مطالعاتی واکسن کرونای ایرانی با اشاره به قابل اعتماد بودن واکسن‌های داخلی از ساخت کارخانه عظیم واکسن سازی خبر داد و گفت: واکسن کرونای ایرانی از اوایل تابستان به تولید انبوه می‌رسد.

زمان تولید انبوه واکسن کرونای ایرانی

اقتصاد۲۴ - مینو محرز سرگروه تیم تحقیقاتی واکسن ایرانی (کووایران برکت) در اولین روز از سال ۱۴۰۰ با حضور در برنامه «تهران ما سلامت» از مردم خواست از رفت و آمد‌ها و دورهمی‌ها و سفر در نوروز چشم پوشی کنند تا پس از روز‌های عید شاهد افزایش مبتلایان و مرگ و میر ناشی از شیوع بیشتر کووید ۱۹ نباشیم.

واکسن، تنها راه مبارزه با بیماری‌های عفونی

وی با تاکید بر اینکه تنها راه مبارزه با بیماری‌های عفونی واکسن است گفت: ما باید از وقوع این بیماری‌ها پیشگیری کنیم. کما اینکه پیشگیری بهتر از درمان است. واکسن کرونا چندماهی است که به بازار آمده و موثر هم بوده است. مردم تعدادی از کشور‌های کوچک واکسینه شده اند، اما در کشور‌های بزرگ هنوز این امر تکمیل نشده است، ولی نتایج تا به امروز خوب بوده و باعث ایمنی بخشی شده اگرچه هنوز نمی‌دانیم این واکسن‌ها تا چه مدت ایمنی جامعه را تامین می‌کنند. ولی همان ایمنی باعث کاهش سرعت بیماری زایی و مرگ و میر می‌شود. با این شرایط می‌توانیم دوباره به فعالیت‌های روزمره بازگردیم، چون کرونا طی این مدت خسارت‌های اقتصادی، اجتماعی و روانی زیادی در پی داشته است.

رعایت فاصله گذاری اجتماعی؛ مهمتر از واکسیناسیون

سرگروه تیم تحقیقانی واکسن ایرانی با اشاره به اینکه هنوز نمی‌دانیم این ویروس تا چه زمانی همراه ما است اظهار داشت: دو ویروس سارس و مرس بعد از حدود ۶ ماه در اثر جهش‌ها از بین رفتند، اما این ویروس با جهش، قویتر می‌شود و دنیا نمی‌داند تا چه زمانی باقی خواهد ماند. ولی در هر صورت ما باید قدرت مبارزه با این بیماری را پس از یکسال داشته باشیم یکی از این راه‌ها واکسیناسیون است، ولی از آن مهمتر رعایت فاصله گذاری اجتماعی، ماسک زدن و شستن دست‌ها است. باید بدانیم این ویروس از سطوح و مواد غذایی انتقال پیدا نمی‌کند و فقط از هوا قابل سرایت است. اگر دو نفرِ روبروی هم از ماسک استفاده نکنند درصد ابتلا ۹۵ درصد است. اگر یک نفر از این دو نفر ماسک داشته باشد درصد ابتلا کاهش می‌یابد و اگر دو نفر ماسک داشته باشند و یک نفر بیمار باشد درصد احتمال انتقال به ۱ درصد می‌رسد بنابراین بر اساس توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی، ماسک زدن، شستن دست‌ها و رعایت فاصله گذاری فیزیکی است.

شیوع زیاد ویروس انگلیسی در تهران

وی درخصوص آمار انتشار ویروس‌های جهش یافته در کشور گفت: اخیرا نوع ویروس انگلیسی به ویژه در شهر تهران غالب شده است. خانواده‌ها با هم مبتلا می‌شوند و در افراد مسن و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند درصد علائم بیشتر است.

واکسن‌های ایرانی قابل اعتماد هستند

محرز محقق واکسن ایرانی با اشاره به تاریخچه ساخت واکسن در ایران گفت: حدود ۶۰ سال پیش، ما بزرگترین کشور سازنده واکسن در منطقه بودیم و واکسن‌های خود را به وسیله دو موسسه رازی و پاستور تامین می‌کردیم. متاسفانه با واردات واکسن از کشور‌هایی مثل هند و چین واکسن سازی در ایران متوقف شد. ضمن اینکه به علت تحریم نتوانستیم به آزمایشگاه‌های سطح ۳ دسترسی داشته باشیم. خوشبختانه واکسن سازی در ایران آغاز شده است. ما باید واکسن هایمان را خودمان بسازیم و متکی به هیچ کشوری نباشیم. روند آغاز ساخت واکسن کووید ۱۹ در کشورمان به علت فقدان امکانات، دیرتر آغاز شد. مغز‌های متفکر و جوان ما حضور دارند، اما ما امکانات ساخت این واکسن را نداشتیم.


بیشتر بخوانید: توضیحات مینو محرز درباره فاز دوم تست انسانی واکسن کوو ایران برکت


وی تاکید کرد: واکسن‌های ایرانی قابل اعتماد هستند و واکسنی که من در گروه تیم تحقیقاتی آن حضور دارم از بهترین نوع واکسن کووید ۱۹ است و در مقابل ویروس انگلیسی هم تاثیر گذار است، چون آزمایش شده و به آن اعتماد داریم.

اگر می‌توانید صبر کنید تا واکسن ایرانی بزنید

عضو کمیته علمی ستاد کرونا با اعلام این خبر که من صبر کرده ام تا واکسن ایرانی را تزریق کنم خاطر نشان کرد: با توجه به تمامی جهش‌های انجام شده بر روی ویروس کووید ۱۹، باید گفت واکسن ایرانی کوو برکت، واکسن بهارات هندی و نوعی واکسن چینی که از ویروس ضعیف شده ساخته شده اند بر روی این جهش‌ها بیشتر موثرهستند تا واکسن‌هایی که قطعه‌ای از ژن ویروس کووید را دارند. اگر افرادی می‌توانند، صبر کنند تا واکسن ایرانی را تزریق کنند. برخی می‌گویند، چون من به بیماری مبتلا شدم نیاز به تزریق ندارم، اما باید گفت افرادی که به این بیماری مبتلا شدند هم باید این واکسن را تزریق کنند. ایمنی بدن ما در برابر ویروس دائمی نیست و همه باید واکسن بزنند. معمولا سه ماه پس از بیماری می‌توان از واکسن استفاده کرد.

کار آزمایی بالینی ۲ و ۳ واکسن کرونای ایرانی؛ به زودی

محرز در ادامه این گفتگوی رادیویی از مردم قدردارن ایران تشکر کرد و درباره واکسیناسیون همگانی در ایران گفت: فاز یک کارآزمایی بالینی (واکسن کووایران برکت) گذرانده شده و ایمنی واکسن تایید شده و عارضه هم نداشته است. به علت اضطرار، کارآزمایی بالینی فاز دو و سه با هم انجام می‌شود. فاز دو مربوط به تاثیرگذاری واکسن است. در این فاز واکسیناسیون روی ۴۰۰ بیمار که ۳۰۰ نفر آن‌ها ۱۸ تا ۵۰ سال هستند و ۱۰۰ نفر آن‌ها هم ۵۰ تا ۷۵ هستند تا پایان اردیبهشت انجام می‌شود. فاز سه در نقاط مختلف کشور بر روی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر اجرا می‌شود.

ترکیه و امارات؛ دو کشور هدف آزمایش واکسن چینی

وی خاطرنشان کرد: فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن‌های چینی در ترکیه استفاده شد و برخی به ترکیه رفتند تا مورد تزریق قرار گیرند. شرکت‌های بزرگ واکسن سازی فاز سوم کارآزمایی خود را در نقاط مختلف جهان آزمایش می‌کنند و ترکیه و امارت دو کشور از این کشور‌ها هستند.

اوایل تابستان؛ آغاز تولید انبوه واکسن ایرانی

وی افزود: بعد از تایید فاز‌های دو سه، در اوایل تابستان به تولید انبوه می‌رسیم. کارخانه‌ای عظیم برای ساخت واکسن آماده شده و از این پس ما محتاج هیچ کشوری برای واکسن هایمان نخواهیم بود.
محرز با اشاره به این مورد که برخی اعتمادی به واکسن‌ها و دارو‌های ایرانی ندارند تصریح کرد: برخی پزشکان این اندیشه را در مردم تقویت می‌کنند. اما از ابتدای شیوع بیماری در کشور هر نوع دارویی که برای درمان این بیماری ارائه شد در داخل کشور ساخته شد و واکسن هم با تمامی استاندارد‌های بین المللی در حال ساخت است و موثر هم خواهد بود. من همیشه می‌گویم ایرانی جنس ایرانی بخر.

به خبر‌های بد فضای مجازی درباره عوارض واکسن‌ها اطمینان نکنید

وی با تاکید بر تخریب اذهان مردم توسط اینفودمی و خبر‌های بدون منبع در فضای مجازی و واکنش‌های منفی نسبت به واکسن‌های مختلف گفت: در فضای مجازی درباره مرگ و میر ناشی از تزریق واکسن‌ها خبر‌های بسیاری منتشر شد، اما مردم باید بدانند نباید به این خبر‌ها اطمینان کنند.

تکنولوژی ساخت انواع واکسن‌های کرونا در جهان

محرز درباره انواع واکسن‌های کرونا در سطح جهان گفت: متد‌های مختلفی در تولید واکسن کرونا وجود دارد نوعی از آن بر پایه تکنولوژی جدید MRNA استوار است که واکسن فایزر و مدرنا در این گروه جای دارند. نوع دیگر تکنولوژی ترکیبی است که آنتی ژن کووید با آدنو ویروس ترکیب شده است که آسترازنکا در این گروه جای می‌گیرد. نوع اول این واکسن که خیلی بر روی افراد مسن تاثیرگذار نبود از آدنو ویروس‌هایی که به آن حساس نیستیم و در زمستان درگیر می‌شویم ساخته شده بود که اخیرا با آزمایش بر روی شامپانزه و دریافت آدنو ویروس نوع جدید، این واکسن ساخته خواهد شد. واکسن اسپوتنیک هم آدنو ویروس نوع ۵ و۲۶ را استفاده کرده که آدنو ویروس نوع ۲۶موجب تب و لرز‌های شدید شده است.

ساخت واکسن کوو برکت از ویروس ضعیف شده بیمار ایرانی

محرز درباره گروه دیگر واکسن‌های کرونا اظهار داشت: واکسن کوو برکت هم از ویروس ضعیف شده بیمار ایرانی اردبیلی گرفته شده است این واکسن عارضه کمتری دارد و تاثیر آن هم خوب است در این گروه واکسن‌های بهارات و واکسن چینی جای دارند. نوع دیگری از واکسن هم وجود دارد که انستیتو پاستور با همکاری کوبا در حال ساخت آن است و فاز ۳ خود را در ایران انجام خواهد داد این واکسن از نوع ترکیبی است و با استفاده از نوعی پروتئین ساخته شده است.

از شهری به شهر دیگر و از استانی به استان دیگر نباید سفر کرد

وی تصریح کرد: فاصله گذاری فیزیکی از مهمترین مواردی است که می‌تواند به مردم در جلوگیری از انتشار ویروس کمک کند. در مورد سفر هم باید گفت که سفر و جابجایی که موجب تجمع شود مشکل دارد. اگر کسانی هستند که سالم هستند ومستقیما به ویلای خود می‌روند واز آن خارج نمی‌شوند مشکلی وجود ندارد، اما معمولا این امر امکانپذیر نیست، چون بالاخره به کنار دریا و بیرون برای خرید خواهیم رفت و با افراد مختلف مواجه خواهیم شد. فاصله گذاری اجتماعی باید رعایت شود و از شهری به شهر دیگر و از استانی به استان دیگر نباید سفر کرد. ضمن اینکه وقتی بیماری زیاد شد؛ در تمام جهان راه‌ها بسته شد.

کرونا با خوردن غذا و لمس سطوح انتقال پیدا نمی‌کند

مینو محرز در پایان این گفتگو باز هم تاکید کرد: لمس سطوح و غذا خوردن، بیماری را انتقال نمی‌دهند، ولی قبل از آنکه دست‌ها را به سمت چشم و دهان ببریم باید دستهایمان را بشوییم.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن

ماجرای تاخیر در واریز فیش حقوقی بازنشستگان چه بود؟

نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه در شطرنج قهرمانی اروپا

واکنش عجیب نماینده مجلس به خروج شرکت عربستانی از ایران: پشه چیست که فشار خونش چه باشد؟

عکس/ سلفی لیلا اوتادی با این متن عجیب حسابی غوغا کرد

عکس/ دستکش‌های دفاع شخصی زنان حدود ۱۷۵ سال پیش

عکس/ پشت صحنه خونه مادربزرگه ۳۸ سال پیش

اینفوگرافی/ چرا آمریکا به جنگ تیک تاک TikTok رفت؟

عکس/ قاب صمیمی طلا، قربان، حشمت‌خان و ثریا در پشت صحنه سریال سوجان

عکس/ وضعیت محبوبیت ترامپ در زمان بازگشت به کاخ سفید

مقایسه تکان دهنده بازار مسکن ایران و عربستان/ دوره انتظار خرید مسکن در عربستان سعودی فقط ۳ سال

فیلم/ نقض آتش بس از سوی رژیم صهیونیستی در غزه

عکس/ نمایی از شرق تهران در دوره قاجار ۱۳۳ سال پیش

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم آیین تقدیر از پزشکان

فیلم/ ارتش اسرائیل از شمال غزه عقب‌نشینی کرد

عکس/ رئیس قوه قضائیه در منازل شهیدان رازینی و مقیسه

مراسم تحلیف ترامپ چگونه برگزار خواهد شد؟

عکس/ گردشگران آمریکایی ۵۰ سال پیش در نقش رستم مرودشت

فیلم/ استقرار پلیس فلسطین محمود عباس در سرتاسر غزه

فیلم/ بارش برف شدید در ولنجک تهران

عکس/ ابهت و زیبایی دماوند از فراز ابر‌ها

ساعت بازی استقلال مقابل شمس‌آذر مشخص شد

عکس/ بعد از TIKTOK، کپ کات هم در آمریکا از دسترس خارج شد

اعلام زمان شارژ سهمیه بنزین بهمن ماه

فیلم/ جشن خیابانی اعلام آتش بس در غزه

زمان بازگشت ستاره مصدوم استقلال

معامله ۲ میلیون و ۶۵۸ هزار تن انواع محصول در بورس کالا

قرارداد ۲۵ ساله ایران و روسیه ؛ امضای معاهده با همسایه بدعهد/ آیا روس‌ها این بار به عهد خود وفا می‌کنند؟

سوء‌استفاده از کریم باقری در پرسپولیس

جدیدترین ارقام از بازار اجاره مسکن در تهران + جدول

فیلم/ جاده چالوس برفی شد

فیلم/ ورود ترامپ و خانواده به واشنگتن برای مراسم تحلیف

شاه ماهی پرسپولیس در راه استقلال؟

جدیدترین قیمت فروش آپارتمان در جنوب تهران/ قیمت مسکن از ابوذر و شادآباد تا خانی آباد و نعمت آباد + جدول

توقف قیمت دلار در محدوده امن

فیلم/ شادی شهروندان غزه پس از اعلام آتش‌بس

آغاز اجرای توافق آتش‌بس در غزه

فیلم/ وضعیت معابر در صبح برفی پایتخت

جدیدترین رقم اجاره خانه در قرچک ورامین + جدول

رونمایی ترامپ از ارز دیجیتال اختصاصی‌ خود

فیلم/ مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید