اقتصاد۲۴- اوپک پلاس که در سال گذشته در پی افت بی سابقه قیمت نفت تصمیم به کاهش تولید گرفته بود از اوایل ماه آگوست در حال افزایش تقریبی ۴۰۰ هزار بشکهای تولید روزانه است؛ اوپک پلاس در نظر داشته است که حجم تولید را تا اوایل سال ۲۰۲۲ پایین نگهدارد که با مخالفت امارات متحده عربی مواجه شد.
با افزایش تقاضا برای نفت کشورهای بزرگ تولید کننده این طلای سیاه مانند امارات متحده عربی و عراق میخواهند مطمئن شوند که فرصت فروش بیشتر نفت را از دست نمیدهند و حال انسجام اوپک پلاس با افزایش تقاضا برای نفت و افزایش قیمت آن تحت آزمایش قرار گرفته است.
سهیل مزروعی، وزیر انرژی امارات اخیرا اعلام کرده است خواستار افزایش پایه سهمیه تولید از ۳.۱۷ میلیون بشکه کنونی به ۳.۸ میلیون بشکه در روز است و در مقابل عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی عربستان سعودی از امارات متحده عربی به دلیل مواضع مخالف آن با توافقی که روسیه و عربستان برای افزایش تولید نفت از اوت تا دسامبر مطرح کردند به شدت انتقاد کرده است.
بالا گرفتن تنش میان تولیدکنندگان نامدار نفت در دنیا به زعم کارشناسان به نفع بازار نفت نخواهد بود؛ هلیما کرافت، رئیس RBC در یادداشتی گفته است که بازگشت بی نظم این تولید میتواند به افزایش قیمت نفت خاتمه دهد و از سوی دیگر عدم توافق گروه در افزایش تولید در روزهای آینده ممکن است قیمت نفت را حتی به بشکهای صد دلار برساند.
بیشتر بخوانید: مذاکرات اوپک پلاس برای تمدید محدودیت عرضه
این روزها اختلافات امارات متحده عربی با اعضا اوپک بسیار نگران کننده شده است؛ امارات متحده عربی آرزوهای بزرگی برای افزایش تولید نفت و گسترش صنعت خود دارد که برای چندین ماه جاه طلبیهای این غول نفتی در برابر محدودیتهای تولید تحت هدایت عربستان سعودی قرار گرفته است.
تحلیلگران بر این باورند که امارات متحده عربی گمان میکند که حق آنها در اوپک پلاس در حال پایمال شدن است؛ آمریتا سن، رئیس Energy Aspects، یک شرکت تحقیقاتی در حوزه نفت در این خصوص گفته است که امارات متحده عربی کاملاً روشن کرده است که هدفش افزایش تولید است و به نوعی تصور میکند که هیچ کس در این کارتل بین المللی به وی گوش نمیدهد.
گفتنی است که امارات متحده عربی کشوری در حاشیه خلیج فارس که نفت آن تقریبا به طور کامل توسط ابوظبی تولید میشود بیش از سایر تولیدکنندگان اوپک پلاس _ کاهش نزدیک به یک سوم ظرفیت خود _ کاهش تولید را تجربه کرده است و ضربه بزرگتری را متحمل شده است.
مصرف کنندگان بزرگ به شکست مذاکرات اوپک پلاس توجه نشان دادند و در عرض چند ساعت دولت آمریکا از این گروه خواست راه حلی برای رسیدن به توافق و افزایش تولید پیدا کند. سخنگوی کاخ سفید اظهار کرد: آمریکا به دقت مذاکرات اوپک پلاس و تاثیر آن بر احیای اقتصادی را زیر نظر دارد. مقامات دولتی با پایتختهای مربوطه در تماس بوده تا از آنها بخواهند راهکاری پیدا کنند که اجازه دهد افزایش تولید پیشنهاد شده صورت بگیرد. در این راستا آمریکاییها ممکن است متحدانی در داخل گروه پیدا کنند.