اقتصاد ۲۴ - پامالا وین پس از گذراندن مدت حبس به دلیل کلاهبرداری از زندان در سال ۲۰۱۳ آزاد شد، اما از زمانی که در زندان از دست داده بود بسیار ناراحت بود چرا که زمانی برای خودش، برای ایجاد شغل و بیش از همه وقت گذرانی با خانواده اش داشت که همه آنها را از دست داد. معتقد بود «همیشه میتوانید پولی که از دست رفته را مجددا به دست آورید، اما نمیتوانید زمان از دست رفته را برگردانید» و همین تفکر بود که به کمکش آمد و باعث شد تا زمان پیش رو را از دست ندهد.
او موسسهای به نام ReStoreHer را تاسیس کرد. یک سازمان غیرانتفاعی در حمایت از زنان زندانی، به ویژه زنانی که در زمان حبس باردار میشوند. این تمرکز به دلیل آن بود که وقتی خودش زندانش شد، مدت ۶ هفته باردار بود، اما دست و پای او را بسته بودند و به همین دلیل حین راه رفتن افتاد و نوزادش سقط شد. او در حال یک مبارزه مدنی است تا اطمینان حاصل کند که این اتفاق برای شخص دیگری رخ نمیدهد و با موفقیت در ۱۵ ایالت قانون مبارزه با قل و زنجیر را به ثمر نشاند.
وین اکنون یکی از ۵۰ زن تاثیرگذار دنیا با سنی بیش از ۵۰ سال است؛ در لیست زنان اثرگذاری قرار دارد که با همکاری میکا برژینسکی تهیه شده و زنانی در رنج سنی ۵۰ سال به بالا را که اثرگذاری اجتماعی قابل توجهی در جهان داشته اند را معرفی میکند. معیار اثرگذاری در این لیست در زمینههایی همچون سیاست، قانون، آموزش و کارآفرینی است.
انتشار این لیست واکنشهای گسترده و بسیار مثبتی را به همراه داشت و در تابستان امسال با تمرکز بر ۵۰ موضوع مهم و اثرگذاری که زنان رهبر اصلی آن بودند منتشر شد.
این ۵۰ زن اثرگذار، با امتیازدهی سه قاضی مطرح به نامهای آندره یون مدیرعامل گرامین، دیان فرستنبرگ بنیانگذار اکت وان "Act One" و یکی از ثروتمندترین زنان آمریکایی جنیس برایانت هاوارد و راهبری مجله فوربز انتخاب شدند.
بیشتر بخوانید: هشت مارس روز جهانی زن
این اقدام منجر به تهیه لیستی از ۵۰ زن اثرگذار دنیا در رده سنی ۵۰ سال به بالا شده است که هر کدام از آنها طرز فکر اثرگذاری که منجر به حرکت روبه جلوی بخشهای مختلف جامعه میشود را دارند و برای حل برخی از بزرگترین مسائل جامعه از جمله دسترسی به بهداشت و درمان برای همه، امنیت غذایی، حقوق افراد در طبقات اجتماعی مختلف و موارد دیگر در تلاش هستند.
البته این ۵۰ زن، تنها در زمینه اجتماعی آگاهی بخش و اثرگذار نبودند؛ میلی، روزنامه نگاری است که در سال ۲۰۲۰ رسانهای با نام «خانه لوتوس» را افتتاح کرد که داستانهایی از آسیاییها و آسیاسی-آمریکاییها را بازگو میکند. زمانی که بیماری کووید ۱۹ در دنیا شدت گرفت، جرائم و نفرت علیه آسیاییها افزایش پیدا کرد.
لی در این زمان تمرکز خود در تولید محتوا را درباره مساله بیگانه ستیزی و نژادپرستی متمرکز کرد. خودش درباره اقدامی که به اجرا رسانده میگوید: «این اتفاق برنامه ریزی و پیش بینی شده نبود، اما گاهی فردی فراخوانده میشود تا کاری انجام دهد. به همین دلیل الان خودم را یک فعال تصادفی مینامم. برچسبی که به آن افتخار میکنم. این کار را برای خودم انجام نمیدهم، میخواستم که برای این کار سرمایهای جمع کنم و هرکاری که لازم بود را انجام دهم.»
شارون لاوین، دیگر زن اثرگذار در لیست است، او مانند بسیاری دیگر در دنیای کنشگری به دنیا آمد، اما بعدا صدای درون خود را پیدا کرد. لاوین کار خود را به عنوان یک معلم با آموزش ویژه گذراند، اما در سال ۲۰۱۸، در سن ۶۶ سالگی، کارزاری را برای جلوگیری از احداث کارخانه تولیدی ۱.۲۵ میلیارد دلاری در زادگاهش پاریس سنت جیمز واقع در لوئیزیانا آغاز کرد. این کارخانه صدها تن زباله خطرناک تولید کرده و باعث تخریب محیط زیست محلی و سلامتی ساکنان اطراف میشود.
لاوین درباره کنشگری که به راه انداخته بود به گاردین گفت: «آنها اجازه میدهند این شرکتها به محلههای سیاه و قهوهای که ما در آنها ساکن هستیم بیایند، در حالی که میدانند این مواد ما را میکشد. این کارخانه ۲ مایل پایینتر از خانه من بود، اما نمیخواهم اجازه دهم دیگر صنعتی به سنت جیمز وارد شود.»
از دیگر افراد لیست ۵۰ نفره، بنیانگذار بنیاد مایکل جی فاکس، دبی بروکس است. برای او ایجاد یک محور شغلی در امور خیرخواهانه اقدامی استراتژیک بود. میخواست به مردم بگوید جی فاکس که بنیاد تحقیقاتی پارکینسون بود، فعالیت دوم او بوده است.
بروکس اولین کار موفق خود را در گلدن ساکس داشت، اما در اواخر دهه ۳۰ زندگی خود تصمیم گرفت آنچه را که درباره توسعه بازار سرمایه میداند را در قالب یک مجموعه غیرانتفاعی در اختیار افراد نیازمند به دانش سرمایه قرار دهد. بروکس تصمیم گرفت برای گرفتن مدرک کارشناسی ارشد در کار اجتماعی مجددا ادامه تحصیل دهد. سه سال بعد با فاکس همکاری کرد تا بنیاد او را راه اندازی کند. او از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ مدیر ارشد اجرایی موسسه بود و در این سالها مدیر عاملی مجموعه را از آن خود کرد.
بروکس اکنون ۶۱ ساله است و اخیرا اعلام کرد که بنیاد او یک آورده یک میلیارد دلاری در زمینه تحقیقات پارکینسون به دست آورده است. از جمله یک مطالعه پیشگام که برای شناسایی نشانگرهای زیستی بیماری تلاش میکند تا به تشخیص زودرس بیماری پارکینسون کمک کند. خودش میداند جهان به اندازهای که نام موسسه او را میشناسد، نام خود بروکس را نمیشناسد، اما با این مساله مشکلی ندارد و میگوید این کار را برای خودش انجام نمیدهد. «میخواستم با محور خیرخواهانه کاری انجام دهم و هرکاری که لازم بود را انجام میدادم.»
پافشاری در اجرای هدف، حس استفاده از خردی که در خدمت اهداف بزرگتر قرار میگیرد نقطه مشترک لیست ۵۰ نفره زنان اثرگذار دنیا است که رنج سنی آنها از ۵۰ سال فراتر رفته است.
منبع: جامعه ۲۴