تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۰۳ مهر ۱۴۰۰

پاسخ عراقچی به اتهام‌زنی کیهان

سیدعباس عراقچی با انتشار جوابیه‌ای به ادعا‌های روزنامه کیهان درباره مذاکرات هسته‌ای پاسخ داد.

پاسخ عراقچی به اتهام‌زنی کیهان

اقتصاد ۲۴- متن جوابیه عراقچی به شرح زیر است:

جناب آقای شریعتمداری

مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان

با سلام.

در شماره روز چهارشنبه ٣١ شهریور روزنامه کیهان مطلبی تحت عنوان "مسلط به فنون مذاکره بودند و آن خسارت محض را بار آوردند؟! " به چاپ رسیده است که تسلط به رموز و فنون مذاکره از سوی اینجانب را با ذکر نام به تمسخر گرفته و دلیل آن را چنین آورده است:

"وندی شرمن، مذاکره‌کننده آمریکایی در کتاب خاطراتش آورده که در بخشی از مذاکره کشورش خواسته‌ای داشته که نمی‌توانسته آن را به طرف ایرانی بقبولاند و همین کار را مشکل کرده بود. تا اینکه وندی شرمن با نشان دادن عکس نوه اش که تازه به دنیا آمده بود و ریختن چند قطره اشک باعث می‌شود عراقچی خواسته طرف مقابل را قبول کند. "


بیشتر بخوانید: ترکیب احتمالی ایران در مذاکرات برجام


این داستان چند سالی است که توسط افراد مختلف و رسانه‌ای گوناگون مرتبا تکرار می‌شود. اینجانب برای جلوگیری از ایجاد حواشی برای مسئولیت و ماموریتی که در وزارت امور خارجه به عهده داشتم همواره سکوت را ترجیح می‌دادم، اما اکنون که فراغ بالی دارم، چند نکته را توضیح می‌دهم:

١- اینجانب هیچ گاه در مورد تخصص کاری خود در وزارت امور خارجه ادعایی نداشته ام، اما اگر قرار است در این مورد قضاوتی صورت گیرد شایسته است که مستند آن ادعا‌های یک دیپلمات کهنه کار آمریکایی، که قرار است به هر قول و فعل آن‌ها بی اعتماد باشیم، نباشد.

٢- جای تعجب دارد که ادعای یک دیپلمات آمریکایی مورد پذیرش واقع می‌شود و از آن به عنوان مستمسکی برای تمسخر دیپلمات جمهوری اسلامی، یا حداقل یک برادر دینی، استفاده می‌شود. مگر اصل بر این نیست که آمریکایی‌ها حیله گر و غیرقابل اعتماد هستند؟ چطور شده است که نوشته‌های آنان مرجع قضاوت در مورد سربازان خط مقدم شما شده است؟ چطور شده است که در شب‌های مقدس ماه مبارک رمضان فردی که لباس روحانیت دارد در سیمای جمهوری اسلامی کتاب شرمن را سر دست بلند می‌کند و به جمله جمله آن استناد می‌کنند تا ثابت کند عراقچی به آمریکایی‌ها اعتماد کرده است؟

٣- اگر به خانم شرمن اعتماد دارید حداقل ادعای او را از کتاب خاطراتش درست و کامل نقل کنید: "عراقچی پیش از آن‌که به چارچوب قطعنامه بپردازد، گفت که نکته دیگری هست که می‌خواهد بر سر آن بحث کند. او نکته‌ای را که پیشتر بر سر آن توافق شده بود به چالش کشید. این یکی از ویژگی‌های ثابت شیوه مذاکره ایرانی‌ها بود. همین که به نظر می‌رسید اجماع واقع شده، آن‌ها ناگهان چیزی را پیش می‌کشیدند و باز اوضاع را به هم می‌ریختند. منطق‌شان این بود که ما چیزی را که شما می‌خواستید دادیم، حالا یکی از چیز‌هایی را که ما می‌خواستیم و شما برداشته بودید، به ما بدهید. اما در آن لحظه من صبرم به سر رسیده بود. درست در لحظه‌ای که در آستانه توافق قرار داشتیم، خطر این وجود داشت که همه چیز از دست برود. با توجه به آنچه خارج از این جلسه ممکن بود رخ دهد و تمام زحماتی که ما کشیده بودیم، این حرکت او برای من دیوانه‌کننده بود. من جواب دادم: عباس، کافی است. شما همیشه بیشتر می‌خواهید. ما اینجا هستیم، در حالی که از مهلت مقرر عبور کرده‌ایم و کنگره به‌زودی به تعطیلات می‌رود. من می‌شنیدم که دارم داد می‌زنم. در آن موقع ناراحتی من از تمایل ایرانی‌ها به بازی‌های تاکتیکی داشت زیاد می‌شد و برخلاف اراده‌ام، اشک در چشمانم در حال جمع شدن بود. این اولین‌باری نبود که چنین چیزی برای من پیش می‌آمد، اما این قطعا نامناسب‌ترین زمان بود. من نفهمیدم که چه زمانی در درونم احساساتم به هم ریخت و در وضعیت گریه و خشم قرار گرفتم. در هر صورت، کار دیگری از من برنمی‌آمد، جز آن‌که اشک‌هایم را نادیده بگیرم و ادامه دهم. من به ایرانی‌ها کلافگی‌ام را توضیح دادم و این‌که چگونه تاکتیک‌های آن‌ها برنامه‌های زندگی‌ام را به‌هم ریخته است و گفتم: من دیگر نمی‌دانم چه کنم، اما مهم‌تر از همه، شما دارید تمام زحماتمان را به خطر می‌اندازید. پس از سکوت طولانی‌مدت، عراقچی نکته‌ای را که به آن اعتراض کرده بود پس گرفت. اشک‌های من به او نشان داد که دیگر چیزی برای دادن به آن‌ها وجود ندارد و ما پس از آن توانستیم بر سر لحن قطعنامه سازمان ملل به توافق برسیم. "

۴-، اما ماجرای دقیق‌تر و صحیح‌تر در جلد پنجم کتاب راز سر به مهر آمده است: "حدود بیستم تیر ۱۳۹۴ش، بود. ۲۵ روز بود که در هتل کوبورگ زندانی بودیم. دوسال ونیم مذاکرات فشرده به لحظات نفس‌گیر پایانی رسیده بود، میزان خواب شبانه به حدود یک ساعت محدود گشته بود. صد‌ها میلیون انسان در دنیا نظاره‌گر بودند و هشتاد میلیون ایرانی دل نگران و چشم انتظار.... موضوع مذاکره اکنون دیگر قطعنامه شورای امنیت بود. یکی از مهم‌ترین اسناد تاریخ ایران داشت رقم می‌خورد. در مذاکرات قطعنامۀ ۲۲۳۱ آمریکا pen holder بود، ابتدا با ما مذاکره می‌کرد و بعد نزد بقیه مذاکره‌کنندگان می‌رفت و با آن‌ها مذاکره می‌کرد و تأییدیه آن‌ها را می‌گرفت.

این یکی از اتفاقات نادر در تاریخ شورای امنیت بود که برای نوشتن قطعنامه با کشوری که خود موضوع قطعنامه است (ایران) مذاکره کنند. بند به بند، سطر به سطر، و کلمه به کلمه با ما مذاکره و توافق می‌شد و این کار آسانی نبود. تقریبا هر عبارتی، اگر نگوییم هر کلمه‌ای، موضوع یک دعوا بود. اعصاب‌ها متشنج بود و صدا‌ها مرتباً بالا و پایین می‌رفت.... حفظ آرامش در آن لحظات سخت‌ترین کار دنیا است. آنچه از قطعنامه جدید می‌خواستیم را گرفته بودیم: خروج از فصل هفت شورای امنیت، پذیرش غنی‌سازی توسط ایران، فروپاشی رژیم تحریم بین‌المللی علیه ایران، لغو شش قطعنامه گذشته و به خصوص قطعنامه خطرناک۱۹۲۹، غیرالزامی شدن محدودیت‌های موشکی، لغو تحریم‌های تسلیحاتی پس از پنج سال و ... پاراگراف‌های اصلی توافق شده بود و بنیان قطعنامه جدید طبق خواسته‌های ما بسته شده بود. چند موضوع جزئی نگارشی مانده بود که در مورد آن‌ها مذاکره می‌کردیم. در مورد یکی از موضوعات کوچکی که باقی مانده بود، خانم شرمن توضیحات زیادی داد و به من گفت قبول دارید؟ من گفتم «بله، ولی یک نکته کوچک وجود دارد». این عبارتِ «بله، ولی ...» که زیاد از طرف ما گفته می‌شد حسابی طرف‌های مقابل را کلافه می‌کرد. بعضی مواقع روی بخش «ولی...» که قسمت فرعی موضوع بود، روز‌ها و ساعت‌ها مذاکره می‌کردیم. این بار خانم شرمن دیگر کلافه شد. کارد به استخوانش رسیده و صبری باقی نمانده بود. در طول مذاکرات هر صدایی که کسی بالا برد صدای ما بالاتر رفت، اما این نوبت شرمن دیگر طاقت نیاورد. بغض کرد و گریست. سپس گفت: «ما راه طولانی آمده ایم و شما دارید سر یک مسئله بی‌ارزش نگارشی همه چیز را خراب می‌کنی». گفتم، ولی این یک نکته کوچک است، شرمن گفت: «مشکل ما این گیردادن‌های مدام شما است». در میان گریه گفت «شما همیشه بیشتر می‌خواهید». راست می‌گفت. او بیش از آنچه فکر می‌کرد کوتاه آمده بود و اکنون مستاصل شده بود. موضوع مورد بحث اهمیت چندانی نداشت، یک راه‌حل میانه پیشنهاد کردم و او هم سریع پذیرفت و جلو رفتیم. "

۵- و بالاخره، اگر نهایتا حرف شرمن را باور می‌کنید چرا از خودتان سوال نمی‌کنید که دیپلمات جمهوری اسلامی چه بر سر معاون وزیر امور خارجه آمریکا و مذاکره کننده ارشد آن کشور آورد که او را به گریه انداخت؟ ادعا‌های شرمن برای توجیه گریه کردن خود در هنگام مذاکرات است، چون می‌دانست که ما روزی آن را در کتاب خاطرات برجام خواهیم آورد، که آورده ایم. اگر فکر می‌کنید تاکتیک بوده آیا حتی یک مورد در تاریخ سراغ دارید که عالی رتبه‌ترین دیپلمات آمریکایی برای رسیدن به خواسته اش گریه کرده باشد؟ یک مورد دیگر نمونه بیاورید که یک دیپلمات آمریکایی، چه رسد به مذاکره کننده ارشد آن‌ها و معاون وزارت امور خارجه شان، در مذاکره گریه کرده باشد.

خانم شرمن یک فرد معمولی نیست، او مذاکره کننده ارشد ایالات متحده آمریکا است. تعبیر درست آن است که بگویید دیپلمات پرورش یافته‌ی مکتب امام و رهبری طرف آمریکایی خود را در یک مذاکره سخت و طولانی چنان در استیصال قرار داد که نهایتا او را به گریه وادار کرد.

اگر صلاح دانستید متن فوق را جهت آگاهی خوانندگان خود به چاپ برسانید.

با احترام.

سید عباس عراقچی

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ قیمت طلا و سکه در بازار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۴

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ فخرالدوله، دختر مظفرالدین شاه در دوران پیری ۷۳ سال پیش

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با سپاهان

عکس/ کودکی حاج‌قاسم سلیمانی در حال دوچرخه‌سواری

عکس/ نظر سنجی عجیب نظر مردم آمریکا درباره اسرائیل

عکس/ چرا وزیر دفاع عربستان به تهران آمد؟

عکس/ پوستر دردناک استقلال خوزستان برای بازی با ذوب آهن

عکس/ نیوشا ضیغمی در کنار همسرش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ خودنمایی خطرناک در مراسم عروسی

آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو با تحویل ۳ ماهه+ جزئیات

فیلم/ دعوت پزشکیان از پوتین برای سفر به ایران

عکس/ ژست احساسی سارا و نیکا با دو برادر خود در برج میلاد

خبر مهم وزیر ارتباطات درباره اینترنت ماهواره‌ای

زیبایی بی نظیر بارش برف بهاری در زنجان

عکس/ چهره جالب پرنسس دایانا ۳۹ سال پیش در خیمه سلطنتی عربستانی‌ها با لباس تابستانی

عراقچی در دیدار با وزیر خارجه روسیه چه گفت؟

دیدار جولانی و نخست‌وزیر عراق در قطر

فیلم/ انهدام بزرگ‌ترین باند فروش اعضای بدن

عکس کمتر دیده شده از شناسنامه قدیمی رهبری

عکس/ استایل شیک صحرا اسداللهی با بند عینک خاص

عکس/ چهره مهین السلطنه و مهین الدوله، زنان مظفرالدین شاه ۱۱۷ سال پیش با لباس توری و ابرو‌های پیوسته

گروسی از تهران تذکر گرفت؛ اعتراض ایران به اظهارات اخیر مدیرکل آژانس

استانی شدن اجاره بهای واحد‌های مسکونی/ قیمت‌ها کنترل می‌شود؟

عکس/ چهره بامزه المیرا شریفی مقدم در ۸ سالگی با لباس مدرسه

افزایش چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF

فیلم/ برف بهاری جنگل‌های هیرکانی را سفیدپوش کرد

اولین واکنش الهامی به استعفا از هدایت نساجی

ماجرای عجیب آدم‌ربایی توسط اتباع غیرمجاز افغانستانی

فیلم/ نمایش پهپاد چندمنظوره ابابیل ۵ در رژه روز ارتش

عکس/ ژست جالب ملک سعود پادشاه عربستان ۷۲ سال پیش در حال اسب سواری با لباس سنتی

چهار پیش‌بینی مهم از آینده ریپل

فیلم/ تیزر رسمی سریال جدید ترلان پروانه منتشر شد

عکس/ قاب صمیمی رحمان و رحیم در کنار سارا و نیکا سوژه شد

کف قیمتی طلای جهانی بالاخره شکسته شد

فیلم/ اهدای حلقه گل سامورایی به ترامپ

عکس/ تیپ خاص و رسمی فوزیه ۷۰ سال پیش در یک مهمانی با گردنبند مروارید

فیلم/ خفت‌گیری هولناک از یک پیرزن در اسلامشهر تهران

اینفوگرافی/ بیشترین بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری بورس در هفته چهارم فروردین ۱۴۰۴

عکس/ استوری معنادار امیر آقایی با متن دردناک

عکس/ حراج تابلوی خاندان سلطنتی ایران در لندن

فیلم/ رونمایی از یک عامل عجیب در قیمت‌های نجومی مسکن

عکس/ تیپ عجیب هلیا امامی با مانتویی ناصرالدین شاهی و شال توری در یک مراسم

عکس/ استایل اروپایی شهناز و اردشیر زاهدی ۷۴ سال پیش با پالتوی پلنگی

دیدار ویتکاف با مقامات اسرائیل یک روز قبل از مذاکره با ایران

چگونه تکنولوژی‌های هوشمند مصرف انرژی را در منازل کاهش می‌دهند؟

طارمی یک شبه میلیاردر شد

عکس/ استایل جالب ثریا اسفندیاری ۷۴ سال پیش در حال بازدید از یک پرورشگاه با پالتو پوست

خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه آغاز شد

فیلم/ پاد: ۸۰۰ میلیارد تومان به آسیب‌دیدگان ناآرامی‌های ۱۴۰۱ پرداخت کردیم

عکس/ آزادی زائر ایرانی بازداشت شده در مدینه

جاده چالوس از ساعت ۱۵ امروز یکطرفه می‌شود

عکس/ ژست خاص هاشمی رفسنجانی ۴۴ سال پیش در سفر کره شمالی

فیلم/ تذکر حجاب سارایِ پایتخت به خواهرش جلب‌توجه کرد

فوت دو قاضی کهگیلویه و بویراحمدی بر اثر سانحه تصادف+ عکس

دلیل خالی شدن قفسه فروشگاه‌های زنجیره‌ای چیست؟/ پشت پرده‌ کمبود روغن، لبنیات و کالا‌های اساسی در آخرین روز‌های فروردین

عکس/ تیپ باورنکردنی صیاد شیرازی ۵۶ سال پیش در مراسم عروسی اش

عکس/ ژست عجیب ناهید کیانی با جایزه‌ی خاص

نقل‌وانتقالات پرسپولیس آغاز شد