
اقتصاد۲۴- سامانه ضد تانک چند منظوره خریزانتما- اس (Khrizantema-S) توسط دفتر طراحی مهندسی JSC KBM ساخته شد. این سامانه در سال ۲۰۰۵ وارد خدمت ارتش روسیه شد.
سامانه ضد تانک چند منظوره خریزانتما- اس برای شناسایی و انهدام تانکهای اصلی نبرد موجود و آینده، تانکهای زرهی، اهداف هوایی کمپرواز، اهداف سبک وزن سطحی و استحکامات میدانی از جمله پناهگاههای فولادی و پناهگاهها، هم در روز و هم در شب برای تمام شرایط جوی طراحی شده است. این سامانه سرعت آتش بالا را ارائه میدهد و در برابر اقدامات متقابل الکترونیکی مقاوم است.
در نوامبر ۲۰۱۲، واحدهای توپخانه منطقه نظامی جنوبی نیروهای مسلح روسیه در جمهوری اینگوشتیا ده سامانه تسلیحاتی خریزانتما- اس را برای جایگزینی سامانههای موشکی ضد تانک Shturm-S دریافت کردند. واحدهای توپخانه سه سامانه اضافی را در سال ۲۰۱۳ تحویل گرفتند.
سامانه موشکی خریزانتما- اس در نمایشگاه و کنفرانس بین المللی دفاعی IDEX ۲۰۱۵ به وزارت دفاع امارات نشان داده شد.
اجزای اصلی سیستم تسلیحات هدایت شونده و ضد تانک ۹K۱۲۳ خریزانتما- اس شامل خودروی جنگی، موشکهای هدایت شونده ضد تانک، خودروهای آزمایشی، تجهیزات آزمایشی و مجموعهای از نمودارهای آموزشی است. سیستم موشکی مدرن ۹K۱۲۳-۱ خریزانتما- اس دارای خودروی رزمی فرمانده جوخه و خودروی رزمی فرمانده باتری ۹P۱۵۷-۴ به همراه اجزای اصلی سیستم است.
سامانه خریزانتما- اس دارای موشکهای هدایت شونده ضد تانک مافوق صوت ۹M۱۲۳ و ۹M۱۲۳F با برد شلیک بین ۴۰۰ متر و ۶۰۰۰ متر و ارتفاع ۳ کیلومتر از سطح دریا است.
بیشتر بخوانید: مشخصات موشک DF-۲۱؛ موشکی که قاتل ناو هواپیمابر است
موشک ۹M۱۲۳ دارای سرجنگی ضد تانک با قابلیت انفجار بالا ۹N۱۴۶-۱ است، در حالی که موشک ۹M۱۲۳F به سرجنگی انفجاری قوی ۹N۱۴۶F مجهز شده است. طول این موشک ۲.۳ متری و وزن آن ۶۲ کیلوگرم است.
سامانه خریزانتما- اس همچنین دارای موشک تمرینی ۹M۱۲۳ پرکت، موشک آموزشی ۹M۱۲۳ ماکت، موشک آموزشی ۹M۱۲۳ اوچبن، موشک آموزشی برش ۹M۱۲۳ Razr، هدف آموزشی ۹F۷۳۴ و موشک آموزشی برش ۹M۱۲۳F Razr است.
یک سیستم هدایت و کنترل خودکار دو حالته، متشکل از یک گیرنده رادیویی و یک آشکارساز نوری، پرتوهای رادیویی خودکار یا نیمه خودکار پرتو لیزر را فراهم میکند.
۹K۱۲۳ سامانه ضد تانک چند منظوره خریزانتما- اس بر روی یک خودروی جنگی ۹P۱۵۷ نصب شده است که از مجموعهها و واحدهای خودروی جنگی پیاده نظام BMP-۳ استفاده میکند. این هواپیما دو خدمه را در خود جای میدهد و با یک سیستم کنترل راداری و یک سیستم کنترل نوری و لیزری یکپارچه شده است.
سامانه ضد تانک چند منظوره خریزانتما- اس ۹K۱۲۳-۱ از خودروی رزمی ۹P۱۵۷-۲، خودروی رزمی فرمانده جوخه ۹P۱۵۷-۳ و خودروی فرمانده باتری ۹P۱۵۷-۴ استفاده میکند. ۹P۱۵۷-۲ دارای دو خدمه است، در حالی که ۹P۱۵۷-۳ توسط سه نفر اداره میشود. خودروهای ۹P۱۵۷-۲ و ۹P۱۵۷-۳ مجهز به RCS و دستگاه تصویربرداری حرارتی هستند. خودروی فرمانده باتری ۹P۱۵۷-۴، بر اساس شاسی BMP-۳ IFV، توسط چهار خدمه سرنشین دار است.
حداکثر ۱۵ موشک ۹M۱۲۳ و ۹M۱۲۳F را میتوان روی هر یک از خودروهای ۹P۱۵۷، ۹P۱۵۷-۲ و ۹P۱۵۷-۳ با سرعت پرتاب چهار موشک در دقیقه حمل کرد. موشکها به طور خودکار در یک پرتابگر جمع شونده بارگذاری میشوند و در نتیجه امکان پرتاب همزمان دو موشک به دو هدف متفاوت را فراهم میکنند. این خودروی جنگی میتواند با سرعت ۷۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند
خریزانتما- اس ۹K۱۲۳ دارای دو ایستگاه تست سیار (۹V۹۹۰ و ۹V۹۴۵) است. ایستگاه تست سیار ۹V۹۹۰ (MTS) بر اساس یک کامیون از نوع Ural-۴۳۲۰، بررسی عملکرد برنامه ریزی شده موشکهای ۹M۱۲۳، ۹M۱۲۳F، ۹M۱۲۳ Uchebn و ۹M۱۲۳ Prakt را در زمان عملیات و ذخیره سازی انجام میدهد.
۹V۹۹۰ MTS از تجهیزات آزمایشی ۹V۹۸۱ برای بررسی پارامترهای ۱۵ موشک در ساعت استفاده میکند و دارای یک راننده و یک اپراتور و مدت زمان کارکرد آن هشت ساعت است.
۹V۹۴۵ MTS، بر اساس یک کامیون نوع کاماز ۵۳۵۰، برای تعمیر و نگهداری خودروی جنگی ۹P۱۵۷ در نظر گرفته شده است. دارای بدنه جعبهای K۵۳۵۰ و از تجهیزات تست ۹V۹۹۱ استفاده میکند. MTS دارای دو خدمه شامل یک راننده و یک اپراتور است و زمان عملیاتی آن ۸ ساعت است.
خریزانتما- اس ۹K۱۲۳-۱ همچنین دارای دو ایستگاه آزمایش سیار به نامهای ۹V۹۹۰-۱ و ۹V۹۴۵-۱ است که هر کدام توسط یک راننده و دو اپراتور هدایت میشوند. ایستگاه ۹V۹۴۵-۱ برای انجام بررسیهای عملکردی خودروهای جنگی ۹P۱۵۷-۲ و ۹P۱۵۷-۳ استفاده میشود.
نوع پروژه: سیستم ضد تانک
سازنده: دفتر طراحی مهندسی JSC KBM
اپراتور: ارتش روسیه
ورود خدمات: ۲۰۰۵
موشک ها: ۹K۱۲۳ و ۹K۱۲۳-۱
حداکثر برد شلیک: ۶ کیلومتر
This is a modal window.