اقتصاد۲۴- از زمانی که اینترنت تلفن همراه در کشور توسعه یافت و کاربران بیشتر به سمت آن کشیده شدند، به نظر میآمد که وضعیت مخابرات ایران روبه بد شدن است و افراد کمتری از اینترنت ثابت استفاده میکنند.
از سوی دیگر با شروع پاندمی ویروس کرونا و افزایش سه برابری استفاده از اینترنت باعث شد که حجم استفاده از اینترنت همراه نسبت به اینترنت ثابت بالاتر برود. اما با آمارهای مدیرتجاری و امور مشتریان مخابرات کشور این گمانهزنیها تا حدودی نقض میشود.
به نظر میرسید که شیوع کرونا در کشور وضعیت وخیم اینترنت ثابت کشور را بیشتر از هر زمان دیگری به رخ کشید. همچنین، طبق نظر کارشناسان این حوزه تنها با فیبر نوری مشکل کیفیت و کندی اینترنت کشور را حل میکند.
بیشتر بخوانید: سهام عدالت گران شد+ جزییات
این در حالی است که مدیرتجاری مخابرات کشور؛ در این باره به تجارتنیوز گفت: «علیرغم تمام مشکلات مخابرات ریزش زیادی نداشته است . معادلهای استاندارهای دنیا و چیزی که در دنیا مطلوب هست این است که ریزش کاربران حدود یک درصد است. در بخش مخابرات ایران درصد ریزش مشتریان حدود یک و نیم درصد بودهاست.»
مدیر تجاری مخابرات با اعلام اینکه حدود دو میلیون کاربر اینترنت در دوران پاندمی اضافه شده است؛ گفت: «وضعیت مخابرات از لحاظ مشتری خوب است. اما ما باید کیفیت را افزایش بدهیم.»
اینترنت ثابت به دلیل قیمت بهصرفه و امکان ارائه بالاترین سرعتها، در دنیا بسیار محبوب است، اما در ایران عدم توسعه زیرساختها و سرمایهگذاری لازم موجب عقبماندگی اینترنت ثابت شده است.
مدیرتجاری مخابرات درباره ظرفیتها گفت:«ما با یک جریان دو گانه مواجهیم، از یک سو سه میلیون پورت خالی موجود است و از سوی دیگر مناطقی داریم که پورت خالی ندارند. به عنوان مثال باوجود اینکه در تهران ۱۲۰ مرکز وجود دارد، اما با کمبود پورت مواجهیم. با این حال اما در تهران ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار در برخی مناطق پورت خالی نیز وجود دارد.
زارعیان معتقد است که عدم توسعه اینترنت بخش ثابت به دلیل کوتاهی دولتهای پییش «شاید مهمترین علت آن این است که در مقطع توسعه اول، خیلی مطالعه نشده است که در کدام مناطق توسعه انجام شود. در حال حاضر در مخابرات ایران ما سه میلیون پورت واگذار نشده داریم و تعدادی مشترک داریم که نمیتوانیم به آنها پورت خالی بدهیم.»
او در پایان اعلام کرد: «امسال مخابرات سعی میکند که توسعه پورت را بر مبنای نیاز، در برنامه خود قرار داد. توسعه فقط در جایی صورت میگیرد که مشتری داشتهباشد.»
این در حالی است که به تازگی نیز رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که برنامه واگذاری پنج میلیون پورت VDSL تا پایان سال به ۱/۵ میلیون پورت تغییر کردهاست. تا زمانی که منابع لازم وجود نداشته باشد، توسعه هم به سختی انجام میشود.
از این رو، دولت باید برای توسعه اینترنت فیبر نوری حمایتهای لازم را انجام دهد. البته باید این نکته توجه کرد که توسعه اینترنت ثابت نباید منجر به آسیب به اپرتورهای اینترنت همراه شود. چرا که در حال حاضر اغلب مردم جامعه از اینترنت موبایل استفاده میکنند.