یکی از بهترین خوراکیهایی که میتوان آن را به خصوص در عید، مناسبتهای شاد و جشنها تهیه و با آن کام خود را شیرین کرد، کیک و شیرینی است که خود به انواع مختلفی تقسیم میشود. در این مقاله میخواهیم به یکی از اجزای کیکها که میتواند هم آن را بسیار جذابتر و هم خوشمزهتر کند بپردازیم که خامه روی کیک نام دارد.
خامه یک امولسیون غنی و غلیظ از چربی لبنیات است که به صورت یک مایع سفید یا زرد روشن به صورت تجاری تولید میشود. از این ماده در طرز تهیه خامه روی کیک میتوان برای موارد مختلفی استفاده کرد که همچنین در محصولات پخته شده نیز کاربرد دارد از جمله:
در حین پخت کیک، مهم است که بر اساس نوع کیکی که قرار است تهیه کنید، در نظر بگیرید که از چه خامهای استفاده میکنید.
خامهها از نظر محتوای چربی متفاوت هستند، مقدار چربی میتواند از 12 درصد تا 56 درصد متفاوت باشد و این مورد باید قبل از شروع پخت کیک در نظر گرفته شود.
به طور معمول خامههای روی کیک، خامههایی فرم گرفته، غنیترین و غلیظترین شکل خامه فرم گرفته (مایع) هستند که حاوی چربی حداقل 35 درصد یا بیشتر میباشند. این نوع خامه سبک و پفدار، افزودنی عالی برای پای، کیک، نوشیدنیهای زمستانی، کاپ کیک و موارد دیگر است.
در ادامه این مقاله میخواهیم یک دستورالعمل برای طرز تهیه خامه روی کیک ساده را برای شما عزیزان به صورت کاملا مرحله به مرحله و تصویری ارائه کنیم که میتوانید از آنها برای خوشمزهتر کردن کیکهای خود استفاده کنید.
در ابتدا به روش تهیه یک خامه روی کیک خانگی میپردازیم که با یادگیری آن دیگر نیازی به تهیه خامه از بیرون نخواهید داشت. شما میتوانید مرحله به مرحله این دستورالعمل را دنبال کنید که به راحتی دستورالعمل تهیه آن به شما آموزش داده شده است. برای تهیه این نوع خامه ابتدا موارد زیر را تهیه کنید:
ماده موردنیاز | علت استفاده |
خامه فرم گرفته سنگین | به عنوان ماده پایه |
شکر قنادی یا پودر قند | برای شیرین کردن خامه |
نشاسته ذرت | برای تثبیت کردن |
اسانس وانیل | برای طعم دادن |
مرحله به مرحله طرز تهیه خامه روی کیک را با ما دنبال کنید تا از یک خامه غلیظ و بدون شکل به یک ماده فرم گرفته و در عین حال خوشمزه برسیم. توجه کنید در میانه این بخش نیز مراحل کار این دستورالعمل طرز تهیه خامه روی کیک به صورت تصویری و کامل آورده شده است که میتوانید آن را دنبال کنید. حال داریم:
1- ابتدا یک کاسه برای درست کردن محتوای خود درنظر بگیرید و آن را سرد نمایید (حدود 30 دقیقه آن را در یخچال قرار دهید یا میتوانید به مدت 10 دقیقه آن را در یخچال قرار داده تا خنک شود).
2- پس از سرد شدن کاسه، آن را از یخچال/فریزر خارج کرده و خامه غلیظ را به آن اضافه کنید.
3- حال کرم را به کمک دست و یا یک همزن کامل میکس کنید. شما میتوانید از همزنهای کیچن اید و یا کوئیزین آرت استفاده کنید.
4- وقتی خامه کمی غلیظ شد، پودر قند را به آن اضافه کنید. توجه کنید که در این مرحله از طرز تهیه خامه روی کیک، همه را به یکباره اضافه نکنید. قاشق به قاشق آن را به محتوای کاسه افزوده و صبر کنید تا دسته اول کاملا مخلوط شود.
5- پس از اضافه شدن تمام شکر، خامه ظاهری صاف و نرم خواهد داشت.
6- حال در ادامه طرز تهیه خامه روی کیک، زمان آن است تا نشاسته ذرت را به خامه اضافه کنید و به تدریج سرعت هم زدن و یا همزن برقی را به مقدار زیاد افزایش دهید. به طور مثال سرعت متوسط روی درجه 4 تا 6 روی میکسر از مدل کیچناید و کوئیزین آرت درنظر گرفته شود.
7- آنقدر این کار همزدن را ادامه دهید تا به اصطلاح حالتها و فرمهای سفت تشکیل شود. حال میتوانید دستگاه و همزن را کنار بگذارید، خامههای آن را به کاسه اضافه کنید و محتوای فرم یافته خامه تا اینجا بدست آمده است.
8- توجه کنید که در این مرحله از طرز تهیه خامه روی کیک باید خامه، بسیار سبک و پف دار باشد.
9- خامه فرم گرفته خانگی برای کیک و یا موارد دیگری از جمله فراستینگ آماده است. به یاد داشته باشید، تا زمانی که میخواهید از این خامه بر روی کیک خود استفاده کنید، بهتر است خامه فرم گرفته تازه را در یخچال نگهداری کنید تا با این کار، حالت و استایل خود را حفظ کند.
10- حال در ادامه طرز تهیه خامه روی کیک، باید از یک کیسه تزریق که با عنوان خامه ریز نیز شناخته میشود، استفاده کنید. آن را کاملا تمیز و آماده کنید. شما میتوانید برای طرح دادن به خامههای خود پس از خروجی این نوع کیسهها، از مدلهایی که سر آن طرح دار است استفاده نمایید.
11- حال باید مواد را به داخل این کیسههای تزریق جاسازی کنید، سعی کنید آرام و به اندازه این کار را کنید تا مشکلی در بیرون ریختن و یا خراب شدن آن ایجاد نشود.
12- قبل از شروع انجام کار برای اعمال خامه، کمی از آن را دوباره داخل کاسه بفشارید تا از شر محفظه های هوا خلاص شوید و استایل درآمده کامل و دقیق باشد.
کیکهای خود را با این خامه فرم گرفته خانگی تزئین کنید. برای ایجاد حالتهای زیبا به این نکته توجه کنید که فشار یکنواخت را بر روی کیسه خامه ریز اعمال کرده تا خروجی مناسبی را داشته باشید.
هر نوع غذا و یا مواد خوراکی که میخواهید تهیه کنید، یکسری نکات مهم دارد که به عنوان فن کوزهگری میتواند خروجی کار را کاملا خوشمزه و جذاب کند. برای این دستورالعمل طرز تهیه خامه روی کیک نیز این نکات وجود دارند که به شرح زیر میباشند:
1- بهتر است برای این دستور از خامه غلیظ استفاده کنید. شما میتوانید از کرمهای غلیظ استفاده کنید که حاوی چربی حداقل 35 درصد یا بیشتر هستند.
2- همیشه بهتر است تا با خامه سرد کار کنید، شما میتوانید خامه را یک شب قبل از انجام این ستورالعمل در یخچال بگذارید؛ چراکه استفاده از آن سریعتر میپزد.
3- برای حفظ شکل خامه فرم گرفته بایستی از آگار آگار یا نشاسته ذرت استفاده کنید.
4- برای خامه کیک حتما توصیه میشود تا از همزن برقی استفاده کنید؛ چراکه این کار هم وظیفه شما را راحتتر کرده و هم خامه سفتتری را ایجاد میکند.همچنین زمان همزن دستی بسیار بیشتر است.
5- حتما در شروع با سرعت کم این کار را انجام دهید. در غیر این صورت، کرم مایع روی محیط کار شما به راحتی پاشیده میشود. وقتی خامه شروع به غلیظ شدن کرد، به تدریج سرعت آن را افزایش دهید.
6- خامه فرم گرفته را برای مدت طولانی در آب و هوای گرم نگذارید. محیط گرم کرم را نرم میکند و بافت آن تخریب میشود.
7- هم بزنید تا غلیظ شود اما نه زیاد، در این صورت میتواند خامه به کره تبدیل شود.
8- این خامه فرم گرفته خانگی که در طرز تهیه خامه روی کیک بالا آن را تهیه کردیم، میتواند تا 2 الی 3 روز در یخچال در ظرف دربسته به خوبی نگهداری میشود.