تاریخ انتشار: ۰۶:۲۰ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۱

سازمان غذا و دارو: ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی لغو شود

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به ممنوعیت واردات مواد آرایشی و بهداشتی، گفت: اگر تولید داخلی بتواند افزایش یابد و جایگزین شده و بعد از مدتی کیفیت مورد نظر مردم را تامین کند، خیلی خوب است، اما در آرایشی و بهداشتی این اتفاق رخ نداد و منجر به ورود مواد آرایشی قاچاق، تقلبی و خطرناک به کشور شد که البته این سیاست وزارت صمت بود.

سازمان غذا و دارو

اقتصاد۲۴- دکتر بهرام دارایی در یازدهمین همایش طلای سبز و دهمین همایش مکمل‌های غذایی و رژیمی، گفت: آنچه در حوزه فراورده‌های طبیعی و سنتی تاکید داریم، سیاست‌گذاری و حمایت از تولید داخلی است که از تاکیدات مقام معظم رهبری است. از سال‌ها قبل تاکنون‌ای کاش بیشتر به این سفارشات توجه می‌شد تا در جایگاهی باشیم که بتوانیم در زمینه گسترش فراورده‌هایمان در بازار‌های جهانی صحبت کنیم، نه اینکه بگوییم در داخل چقدر توانستیم به نیاز‌های مردم جواب دهیم. اسناد بالادستی ما در این زمینه اعم از سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، برنامه ششم توسعه و... و. خوب تنظیم شده‌اند. سال‌هایی که به عنوان حمایت از تولید بوده مانند امسال که سال حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغالزایی است و یکی از جا‌هایی که می‌تواند اشتغال را محقق کند، حوزه دارو‌های طبیعی و سنتی است.

وی افزود: ۳۰ سال قبل بحث می‌کردیم که چند درصد از دارو‌های ما برگرفته از طبیعت و گیاهان دارویی است. در آن زمان در مقایسه‌ای که انجام شد در آلمان بالای ۵۰ درصد از قفسه داروخانه‌هایشان برگرفته از این دارو‌ها بود و در کشور ما به ندرت می‌توانستیم چنین چیزی را ببینیم. البته در حال حاضر از دو تا سه درصد سال‌های قبل به ۱۴ درصد رسیده‌ایم. البته می‌توانستیم به ۵۰ درصد برسیم، اما این اتفاق نیفتاد.

دارایی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته نزدیک ۴۳۰۰ مجوز برای فراورده‌های طبیعی و ۱۷۰۰ مجوز برای دارو‌های سنتی صادر شد، گفت: این اقدام بزرگ و شجاعانه بود که باید از دوستان تشکر کنیم. این همان مسیری است که نیاز داریم. البته حفظ سلامت مردم وظیفه ما است و از آن کوتاه نمی‌آییم و تحت تاثیر هیچ فشار و توصیه‌ای نخواهیم بود.

وی گفت: صادرات فرآورده‌های طبیعی و مکمل در سال گذشته ناچیز و حدود ۱۵ میلیون دلار بوده است. به نظر می‌رسد که طبق هدفگذاری که داشتیم باید به صادرات ۱۵۰ میلیون دلار می‌رسیدیم که عقب‌ماندگی زیادی داریم. البته دلایل مختلفی هم مانند کرونا داشت. الان وقت آن است که جبران کنیم و نیاز به جهش داریم.

وی گفت: نیمی از ذخایر کارخانه‌های داروسازی ما خالی است؛ حدود ۵۰ میلیارد عددی تولید می‌کنیم که می‌تواند تا ۱۰۰ میلیارد عدد برسد. نیمی از این ظرفیت که بعضا سرمایه‌گذاری سنگین و تجهیزات پیشرفته داشتند، خالی هستند و به نظر می‌رسید این ظرفیت می‌توانست تا چند سال آینده فقط ظرفیت صادرات داشته باشد.

دارایی ادامه داد: چیزی هم غیر از تراز مثبت نمی‌تواند به ما نشان دهد که مسیرمان درست است یا خیر. مطمئنا صنعتی که نتواند بازار بیرونی داشته باشد و با استاندارد‌های بین‌المللی تایید نشود، مشکل پیدا کرده و می‌توانید فکر کنید که خدایی نکرده سرنوشت خودرو حادث می‌شود؛ بنابراین بحث واردات و صادرات و تراز تجاری باید با هم همخوانی داشته باشد در غیر این صورت بازنده ما هستیم.

وی گفت: چارچوب بازار کشور ما و مصرف ما هم مشخص است. معمولا ۵ درصد رشد مصرف در این حوزه داریم، اما باید به بازار‌های بیرونی هم توجه داشته باشیم. مشکل دیگر در این حوزه مجوز‌های تکراری از یک محصول است. محصولی که چند تولیدکننده دارد، باز هم دوستان سراغش می‌آیند و می‌خواهند سهمی بگیرند و متاسفانه روشی برای سهم گرفتن از بازار دارند. گاهی اوقات فکر می‌کنم اگر سیستم ما می‌توانست ویزیتوری را از توزیع حذف کند، قدم رو به جلو بود.

دارایی گفت: از سال ۱۳۹۶ فتیله حوزه واردات را بستیم تا تقریبا در ۱۳۹۸ قطع شد، ظاهرش این است که عرصه را برای تولید داخلی باز کرده‌ایم، اگر تولید داخلی بتواند افزایش یابد و جایگزین شده و بعد از مدتی کیفیت مورد نظر مردم را تامین کند، خیلی خوب است، اما در آرایشی و بهداشتی اصلا این اتفاق رخ نداد، به ضد خودش بدل و منجر به ورود مواد آرایشی قاچاق، تقلبی و خطرناک به کشور شد که البته این سیاست وزارت صمت بود. امیدوارم چیزی از محصولات سلامت دست این وزارتخانه نرود. درک هم نمیکنم که چرا جا‌های دیگر می‌خواهند که حوزه وظایف ذاتی سازمان‌های دیگر را یکجوری جذب کنند، اما درست نیست. سلامت حوزه وزارت بهداشت است و سال‌ها قبل هم ثابت شده که هر گاه سلامت جابجا شده و مثلا به سازمان استاندارد رفته مردم ضرر کردند. در دارو هم که این خط قرمز است.

دارایی ادامه داد: من شخصا با بستن در‌ها و ممنوعیت مخالفم، می‌توان با وضع تعرفه و کمک‌های دیگر به تولیدکنندگان داخلی و ایجاد سطح حاشیه امنیت برایشان، بتوانند تولیدشان را ارتقاء داده و رقابت کنند، اما بستن درب‌های واردات سرنوشت خودرو را رقم می‌زند.

وی گفت: آنچه که می‌تواند کمک کند و رئیس جمهور و وزیر بهداشت روی آن تاکید دارند، تمرکز روی کیفیت است. روز گذشته بحث دانش بنیانی کالا‌های سلامت محور در هیات دولت با عنوان طرح حمایت از تولید دانش بنیان در حوزه سلامت تصویب شد. از چند ماه قبل این طرح را شروع کردیم که وارد فاز اجرایی شد. تا سقف ۲۵ درصد از هزینه تحقیق و توسعه را در قیمت محاسبه می‌کنیم. کار بزرگی است و می‌تواند تحول ایجاد کند. کیفیت بهتر و مبتنی بر دانش، قیمت بهتر هم می‌گیرد. البته راستی آزمایی هم انجام می‌شود و خودمان این کار را انجام می‌دهیم؛ بنابراین کیفیت و اصالت برایمان مهم است.

وی گفت: اصلاحاتی هم باید در این حوزه انجام دهیم و نیاز به کمک انجمن‌ها و سندیکا‌ها داریم. چند سال قبل برای نظارت بر عرضه مکمل‌ها برنامه‌ای گذاشتیم که البته این کار انجام نشد، اما امسال این کار را انجام می‌دهیم. واگذار هم می‌کنیم کار را، اما اگر درست انجام ندهند، آن را پس می‌گیریم.

دارایی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه مکمل‌ها شرکت‌های خوب تولید مواد اولیه داریم، اما نیازی نیست در این زمینه روش نخ‌نمای تحت لیسانس را که هیچ یک تحت لیسانس نیستند، مطرح کرده و با قیمت ناعادلانه باعث سرکوب محصول داخلی می‌شوند. یکی از کارهایمان بررسی محصولاتی هستند که عنوان تحت لیسانس دارند.

دارایی با بیان اینکه در وزارت بهداشت ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی داریم که متاسفانه چند مرکز بیشترین اعتبارات را می‌گرفتند، گفت: ۳۰ سال در این حوزه کار کردم، اما متوجه نشدم که حداقل در دارو این هزینه‌ها کجا میرفت و چه محصولی از آن بیرون آمد.

وی با بیان اینکه اصالت سنجی هم فقط با شناسه گذاری و ردیابی انجام می‌شود که سیستم ردیابی ما از پیشرفته‌ترین سامانه‌های دنیاست، گفت: این سامانه به لحاظ طراحی قدرتمند است، اما خوب اجرا نشده است. در اجرا سلیقه‌ها می‌آید و خوب پیاده نشده است.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

عکس/ نخستین تصویر از مراسم ازدواج شیدا خلیق و کیوان ساکت‌اف

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ افشاگری رائفی‌پور درباره حرف بد کروبی به احمدی‌نژاد

چهره جذاب بانو سوسانو در سن ۴۳ سالگی + عکس

شنبه‌ها تعطیل شد؛ با تحریم‌ها و FATF و نرخ پایین بهره‌وری و ... چه می‌کنید؟!/ کارفرمایی که کمترین دغدغه‌اش کاهش ۴ ساعت از کار کارگر است

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

تلاش دولت برای جبران کسری بودجه با ایجاد رکود در بورس/ ارتباط عقب ماندگی بورس در دولت سیزدهم

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هزینه سرسام آور تخت ICU در کشور

استوری تلخ جواد نکونام برای مردم مشهد+ عکس

پیش‌بینی قیمت خودرو در هفته آخر اردیبهشت ۱۴۰۳

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی با عینک دودی

عکس/ شایعه فوت بازیگر زن مشهور قبل از انقلاب

رشد ۸۶ درصدی خروج سرمایه از بورس

اقدام جدید پلیس درباره ثبت جرائم رانندگی

علت مرگ بروسلی چه بود؟

۳ تفنگدار نیمه‌ژاپنی در راه بازار خودرو ایران

فیلم/ پخش مستند فردوسی از تلویزیون ترکیه

قیمت املاک کلنگی مناطق جنوبی تهران در اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

مولوی عبدالحمید از ایران خارج شد

اعلام شرایط معافیت از مالیات بر اجاره

تردد روان در جاده های شمالی کشور

کارت اهدای عضو به‌مثابه یک وصیت‌نامه

سهامداران بورس ۲ برابر بیشتر شد

بررسی تحولات داخلی ارمنستان بر امنیت ایران

ریزش قیمت طلا رقم خورد

فیلم/ ستایش فردوسی پاکزاد توسط یکی از عالمان دینی جمهوری باکو

سقوط ادامه دار نرخ دلار در بازار

برای اجاره خانه در گیلان چقدر پول لازم است؟ + جدول

هر بشکه برنت چند شد؟

دیپلماسی آمریکا، کلید پایداری در منطقه؛ چه شد اسرائیل و ایران از آستانه جنگ، پا پس کشیدند؟

آیا افزایش حق مسکن کارگران منتفی است؟

سیل حواله های خودروی مادران در بازار + عکس

۷۰۰ تارنما به‌دلیل فروش کالای قاچاق فیلتر شد

تکاپوی عمان برای ورود به بازار گاز جهانی؛ ادامه رویکرد بلندپروزانه مسقط در حوزه انرژی

فیلم / لحظه عجیب و تکان دهنده نجات یک کودک توسط پزشک جوان

رقابت درون خانوادگی اصولگریان در مرحله حساس؛ افشاگری‌های حساب‌شده شب انتخاباتی قالیباف و رائفی‌پور

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت انواع موتور سیکلت در بازار + جدول

فرزندآوری یک پدیده سیاسی یا فیزیولوژیک نیست/ چرا ایرانی‌ها «بچه دار» نمی‌شوند؟

پیکر هشتمین قربانی سیل خراسان رضوی پیدا شد

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

اینجا کسی به فکر مستاجر‌ها نیست/ افزایش ۴۰ درصدی اجاره بها از فرودین ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳

لایت کوین چیست؟

راه‌هایی برای تصمیم‌گیری بهتر

مسواک برقی بهتر است یا معمولی؟