مرتضی معتمد با بیان اینکه فیلم مربوط به اعتراض کشاورزان به قیمت پیاز مربوط به گذشته است، اظهار کرد: هر ساله وزارت جهادکشاورزی برنامه کشت محصولات را به استانهای مختلف کشور ابلاغ میکند، برنامه کشت بر اساس نیاز صنف و صنعت و صادرات تنظیم میشود تا علاوه بر تامین نیاز کشور، کشاورزان دچار زیان نشوند.
معتمد با اشاره به مشکل اخیر بیشبود تولید پیاز در جنوب استان کرمان و هرمزگان گفت: کشاورزان این مناطق سطوح ابلاغی وزارت جهادکشاورزی را رعایت نکردند و اراضی و منابع تولید که بر اساس برنامه میتوانست زیر کشت سایر محصولات مورد نیاز کشور برود پیاز کاشتند که منتج به بیشبود در تولید این محصول و افت قیمت آن شد.معتمد میزان مازاد بر نیاز پیاز را ۵۰۰ هزار تن عنوان کرد.
وی افزود: در پی این اتفاق و نارضایتی کشاورزان، وزیر جهادکشاورزی دستور خرید تضمینی پیاز را صادر و آن را برعهده سازمان تعاون روستایی قرار داد.
معتمد همچنین از امضای تفاهمنامه سازمان تعاون روستایی با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای تامین منابع مالی خرید توافقی و حمایتی پیاز مازاد کشاورزان خبر داد و گفت: منابع مالی که ستاد تامین میکند به شکل تسهیلات بدون کارمزد با سود صفر درصد با عاملیت صندوق تعاون روستایی پرداخت میشود.
به گفته وی؛ عرضه کنندگان مستقیم این محصولات در کلان شهرها، صاحبان صنایع تبدیلی و صادر کنندگان میتوانند برای جذب حداکثری محصول از آن استفاده کنند.
بیشتربخوانید:سهم ایران از کشاورزی جهان چقدر است؟
معتمد ادامه داد: همچنین این تسهیلات به انجمن ملی سیب زمینی و پیاز پرداخت میشود.
معاون بازرگانی نتیجه ورود به بازار پیاز و خرید تضمینی را افزایش قیمت پیاز به ۸۰۰ تومان تا یک هزار و ۱۰۰ تومان عنوان کرد.
وی تصریح کرد: خرید تضمینی معمولا شامل خرید پیازهای درجه ۲ و به اصطلاح رستورانی میشود چراکه با جمع شدن بخش محصول نامرغوب از بازار میزان عرضه متعادلتر شده و قیمتها مسیر رشد را به خود میگیرند.
معتمد از پیگیری برای افزایش نرخ خرید تضمینی پیاز خبر داد و این قول را به کشاورزان داد که در صورت تصویب افزایش قیمت، خرید تضمینی این محصول از کشاورزان با قیمت جدید انجام شود.
معاونت بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران انتظار کشاورزان برای حمایت دولت از آنها را به حق دانست و تاکید کرد: سازمان تعاون روستایی تا زمان حل مشکل پیش آمده خرید تضمینی را ادامه خواهد داد.