تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
بازار‌ها تحت‌الشعاع اخبار توافق ایران و آمریکا

ارزش بازار‌های داخلی همزمان کاهش یافت

روند قیمتی بازار‌های مالی در طول ماه‌های گذشته می‌تواند پیش بینی روند آتی آن‌ها را برای ما فراهم کند. بر این اساس روند‌های قیمتی بازار‌های ایران و جهان در این مطلب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

اقتصاد۲۴ - همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام



تداوم عقب‌نشینی شاخص سهام

بازار سهام در ادامه سیر نزولی خود روز شنبه را نیز بر مدار منفی آغاز کرد و با سپری شدن زمان معاملات در اکثر سهم‎ها به سمت صف فروش پیش‌رفت تا در پایان با افت بیش از ۱۱ هزار واحدی (معادل منفی ۹/ ۰ درصد) کار خود را به پایان رساند. همچنین طی معاملات روزگذشته شاخص هم‎وزن نیز افت ۳/ ۰ درصدی را به ثبت رساند و بیش از ۱۵۰۰ واحد از ارتفاع این نماگر کاسته شد. با پایان یافتن تعطیلات نوروزی، انتظار می‌رفت بورس داد وستد‌های خود را پرشورتر آغاز کند؛ اما معاملاتی به ارزش یک‌هزار و ۸۴۴ میلیارد تومان در بورس رقم خورد که رکورد کمترین ارزش معاملات از ۱۰ اسفند ۹۹ را تا اینجای کار به‌نام خود ثبت کرد. سهامداران عمده همچنان جایگاه خود را به عنوان خریدار حفظ کردند و مالکیت سهامی به ارزش ۵۱۹ میلیارد تومان را از آن خود کردند.

بازار سکه

کانال ۱۱ میلیونی سکه از دست رفت

قیمت سکه تمام بهارآزادی در نخستین روز از دومین هفته معاملاتی تحت‌الشعاع اخبار منتشرشده برای توافق ایران و آمریکا برای احیای برجام که منجر به کاهش بیش از هزار تومانی دلار شد، با کاهش بیش از ۵۳۰ هزار تومان همراه شد. این کاهش قیمت در شرایطی رخ داده که بازار‌های جهانی طلا در تعطیلات پایان هفته به‌سر می‌برند. بر این اساس قیمت سکه و مسکوکات طلا در زیر سایه کاهش نرخ دلار در بازار داخلی افت قیمت را تجربه کرد تا جایی‌که کانال ۱۱ میلیونی را از دست داد و قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی دیروز به ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید که در قیاس با روز ماقبل کاهش ۸/ ۴ درصدی را نشان می‌دهد. کاهش شدید قیمت‌ها سبب شده تا فاصله قیمتی بین ارزش ذاتی سکه و ارزش واقعی آن نیز حدود ۳۰ درصدکاهش یابد.

بازار طلای جهانی

نوسانات طلا در کانال ۱۷۰۰ دلار

قیمت جهانی طلا در معاملات پنج‌شنبه و جمعه با افت دلار و سود اوراق قرضه آمریکا بیش از یک درصد جهش کرد. اغلب بازار‌های جهان در روز ۲ آوریل به علت عید «پاک» تعطیل بودند و آخرین قیمت برای هر اونس ۱۷۳۰ دلار و ۵۰ سنت را نشان می‌دهد. طلا طی یک هفته گذشته با افت شدید به زیر کانال ۱۷۰۰ دلاری رفت و در روز‌های پایانی هفته ضمن بازپس‌گیری محدوده یاد شده ریزش هفتگی خود را به ۱/ ۰ درصد رساند. به گفته کارشناسان گزارش مشاغل هفتگی ناامیدکننده آمریکا در هفته گذشته باعث شد تا نگرانی‌هایی در مورد ریکاوری اقتصادی آمریکا به‌وجود آمده و عقب‌نشینی بازده اوراق قرضه همزمان با کاهش فشار تورمی، احتمال بهبود قیمت طلا را تقویت کند. برای اینکه کاملا به روند صعودی طلا خوشبین شویم، قیمت‌ها باید به بالای ۱۷۸۰ دلار صعود کند.

بازار اوراق مسکن

همسویی قیمت خرید و پایانی تسه‌ها

همراه با نوسانات قیمتی در بازار مسکن تغییرات روز به روز اوراق تسهیلات مسکن نیز ادامه دارد و در چند روز گذشته روند مشخصی را دنبال نکرده است. بر این اساس گاه افزایش و در مواردی کاهش قیمت را تجربه می‌کند. بر این ترتیب هر فقره از اوراق منتشر شده در اسفند ماه ۹۸ روز شنبه در قیمت پایانی ۵۵ هزار و ۹۶ تومان بسته شد که در مقایسه با قیمت روز گذشته بیش از ۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد. قیمت خرید نماد تسه ۹۸۱۲ که در روز اخیر روند متفاوتی را نسبت به قیمت پایانی دنبال می‌کرد همسو با قیمت جدید شد و حدود سه درصد کاهش را به نمایش گذاشت و به ۵۴ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. سیر نزولی این اوراق در حالی ادامه دارد که بهای آن به متوسط قیمت اوراق سال ۹۸ نزدیک شده است.

بازار نفت

بهبود روند قیمتی نفت

پس از انتشار خبر‌هایی مبنی بر اینکه اوپک‌پلاس توافق کرده که تولید نفت را از ماه می‌و به صورت تدریجی افزایش دهد، قیمت نفت وست‌تگزاس اینترمدییت روز پنج‌شنبه شاهد افزایش بیش از ۳ درصدی بود. معاملات بازار‌های جهانی در آخرین روز داد و ستد‌ها هفته گذشته به دلیل آدینه‌نیک متوقف بود و آخرین قیمت برای هر بشکه نفت‌خام ۶۱ دلار و ۵۰ سنت تعیین شده است. گروه اوپک پلاس متشکل از سازمان کشور‌های صادرکننده نفت، روسیه و چند متحد دیگر توافق کردند که در ماه می‌تولید نفت خود را ۳۵۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند و طی ماه‌های ژوئن و جولای نیز به ترتیب ۳۵۰ و ۴۰۰ هزار بشکه دیگر به تولید روزانه نفت خود بیفزایند. به این ترتیب نفت آمریکا طی هفته گذشته حدود یک درصد رشد را به ثبت رساند در حالی‌که هفته گذشته این رقم منفی بوده است.
منبع: خبرآنلاین

ارسال نظر