تاریخ انتشار: ۱۴:۳۶ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

جولان میوه‌های لاکچری قاچاق در فروشگاه‌های اینترنتی/ فروش میوه‌های قاچاق تا کیلویی ۳۰۰ هزار تومان

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: میوه‌های قاچاق از کشور‌های حوزه خلیج فارس و با کانتینر‌های مجهز وارد کشور می‌شود.

اقتصاد۲۴ - میناسادات حسینی: میوه‌های قاچاق در حالی در فروشگاه‌های اینترنتی و حتی در سطح مغازه‌ها با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسد که واردات تنها سه میوه شامل موز، آناناس و انبه مجاز است. مشاهدات اقتصاد ۲۴ در میوه فروشی‌ها نشان می‌دهد میوه‌های قاچاق به دلیل قیمت‌های نجومی به صورت دانه‌ای و یا در حجم بسیار کم فروخته می‌شوند. گشتی در فروشگاه‌های اینترنتی نشان می‌دهد دراگون یک عدد ۱۰۰ هزار تومان، پشن فروت درجه یک ۱۵۰ گرم ۱۳۰ هزار تومان، فیسالیس درجه یک ۸۰ گرم ۲۲،۵۰۰ تومان و لامکوات ۴۰۰ گرم ۲۴ هزار تومان به فروش می‌رسد.

تنها ۳ قلم میوه مجوز واردات دارند

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه واردات و فروش هرگونه میوه خارجی به جز موز، آناناس و انبه، تخلف است، گفت: این میوه‌ها از طریق قاچاقیان به صورت سازمان یافته یا به صورت محدود توسط مسافران کشور‌های حوزه خلیج فارس به کشور وارد می‌شوند.


بیشتر بخوانید: عرضه گیلاس در قلب زمستان!


سید رضا نورانی ادامه داد: باید مبارزه جدی با قاچاق میوه کرد، زیرا این کار اثر منفی بر تولیدات داخلی دارد و قیمت‌های نجومی این میوه‌ها بر قیمت میوه‌های داخلی اثرگذار بوده و به ضرر مصرف کننده است.
وی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه قاچاق این میوه‌ها چگونه انجام می‌گیرد، گفت: قاچاقچیان میوه‌های لاکچری سیستم مجهزی دارند، زیرا نمی‌توان این میوه‌ها را با کامیون‌های معمولی وارد کرد و در گرما و سرما آسیب می‌بینند.

قاچاق میوه با کانتینرهای مجهز 

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: این قاچاقچیان حتما قاچاقچیانی هستند که این میوه‌ها را در کانتینر‌های سایر محصولات جاسازی می‌کنند و یا اینکه مستقل می‌آورند و توزیع می‌کنند.
نورانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا گمرک کنترل لازم برای عدم ورود این میوه‌ها ندارد، گفت: کانتینر‌های محتوی کالا‌های فسادپذیر برای جلوگیری از کاهش کیفیت و فسادپذیر بودن میوه‌ها به صورت محدود در گمرک کنترل می‌شود تا کالا زودتر به دست مصرف کننده برسد. به همین دلیل قاچاق میوه راحت‌تر از سایر کالا‌ها انجام می‌شود.

فروش گلابی آفریقای جنوبی در سطح میوه فروشی ها

وی ادامه داد: البته از طریق بازارچه‌های مرزی هم احتمال دارد که این میوه‌ها وارد شود، زیرا مرزنشین‌ها کارت‌هایی را دارند که با این کارت‌ها به طور محدود می‌توانند بسیاری از کالا‌ها را برای مصرف شهر خودشان وارد کنند.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: وقتی کالایی بسیار تازه به فروش می‌رسد حتما قاچاقچیان با تجهیزات کامل آن را وارد می‌کنند و از بازارچه‌های مرزی وارد نمی‌شود.
وی با بیان اینکه در بازار و مغازه‌ها گلابی آفریقای جنوبی و سیب سبز به فروش می‌رسد، گفت: تازگی و کیفیت مطلوب این میوه‌ها نشان می‌دهد یک سیستم مجهز این میوه‌ها را توزیع می‌کند.

ارسال نظر