تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
بورس زیر تیغ جراحی مجلس؛ از بررسی پرونده متخلفان بورسی تا قانون عرضه ETF‌ها

نارضایتی سهامداران از روز‌های افت بازار سرمایه نگاه‌ها را به تغییر قوانین توسط مجلس سوق داده است.

با توجه به صحبت های نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی مبنی بر تغییر برخی از قوانین بازار سرمایه به منظور حمایت از سهامداران خرد تاملی بر این موارد کردیم.

اقتصاد ۲۴- شایان ذکر است با توجه به این مسئله که در شرایط فعلی، بازار سرمایه تشنه حمایت است بهتر بود که نمایندگان هر چه سریع‌تر برای سامان دادن به بازار سرمایه اقدام می‌کردند، نه آنکه فقط با دادن وعده دل سهامداران را خوش کنند، به همین منظور می‌توان به چند طرحی که توسط نمایندگان مجلس بیان شد، اما نتیجه چندانی نداشت اشاره کرد.

قاضی زاده هاشمی نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۸ دی ۱۳۹۹ درباره متخلفان بازار سرمایه، اظهار کرد: لیستی از متخلفان بورس به قوه قضائیه فرستاده شده است و دادستان تهران باید در این زمینه رسیدگی کند و نامه‌ای دومی هم در حال تهیه است که تخلفات حقوقی‌ها نیست و تخلفات سازمان بورس و اقدامات وزارت اقتصاد در این حوزه است.

اما تا کنون لیستی در این رابطه در دست سهامداران قرار نگرفته است و این صحبت فقط در حد یک جمله آن هم در بین خبرنگاران باقی مانده است.

از طرف دیگر قرار بود طرح کانون سهامداران حقیقی بازار سرمایه که اشتباهی به کمیسیون اجتماعی رفته بود به کمیسیون اقتصادی ارجاع داده شود، اما اخیرا شاهد آن بودیم نه تنها این طرح به کمیسیون مذکور بازگردانده نشده بلکه در کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است! که به نظر می‌آید مجلسی‌ها هنوز نتوانستند در طرح‌هایی که مطرح می‌کنند به یک جمع بندی برسند.

این دو مسئله مذکور فقط دو نمونه از طرح‌ها و وعده‌هایی است که به نظر می‌رسد مجلسی‌ها آن را فقط در حد یک سخن باقی گذاشته اند و برای حل آن برنامه ریزی چندانی انجام نداده اند.
مجلسی‌ها دخالت‌هایی نکنند که به ضرر بازار سرمایه تمام شود!

پیمان حدادی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با قوانینی که مجلس امسال باید به منظور حمایت از بازار سرمایه تصویب کند، اظهار کرد: مجلسی‌ها نباید دخالت چندانی در بازار سرمایه داشته باشند به سبب آنکه بازهم جریان معاملات سیاسی خواهد شد و کنترل مدیریت از دست مسئولان سازمان بورس خارج می‌شود.

او بیان کرد: در سال ۹۹ شاهد بودیم وقتی مجلسی‌ها و اشخاص دولتی در رابطه با بازار سرمایه اظهار نظر انجام دادند، بازار سرمایه دچار یکسری تلاطم‌ها شد، اکنون بازار سرمایه از لحاظ قوانینی چندان مشکل ندارد، اگر هم قرار است قانونی در این بازار تغییر کند باید به صورت غیر مستقیم بر بدنه بازار اثر بگذارد.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مجلس باید قیمت گذاری‌های دستوری بعضی از محصولات مانند سیمان یا خودرو را آزاد کند، این موارد اگر به درستی اجرا شود به طور قطع می‌تواند در بازه کوتاه و بلند مدت زمانی تاثیرش را بر بازار سرمایه بگذارد.

حدادی گفت: مجلسی‌ها باید علاوه بر آنکه یک قانون تصویب کنند که بحث مالیات بر سهام کاهش یابد، باید اقداماتی را انجام دهند تا سازمان بورس نیز بتواند مانند بانک مرکزی به طور مستقل اداره شود.

او بیان کرد: بحث کانون سهامداران حقیقی را چند نماینده به دلایلی مطرح کردند و هنوز گامی در این راستا برداشته نشده است.
وزارت نفت مخالف کاهش نرخ خوراک پالایشگاهی‌ها

یکی دیگر از مسائلی که قرار بود مجلسی‌ها به منظور کمک به صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی به آن ورود کنند، اما شاهد چندان خبر مثبتی از جانب آن‌ها نبودیم مربوط به نرخ خوراک صنایع تولیدی است، همین امر سبب شد تا ما برای بررسی بیشتر این امر با عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس به گفتگو بنشینیم.

محسن علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس در رابطه با نرخ خوراک شرکت‌های تولیدی، تصریح کرد: قیمت خوراک شرکت‌های تولیدی به خصوص پالایشگاهی در دست وزارت نفت است، این وزارتخانه از پیش بیان کرده که ما برنامه‌ای برای تعدیل قیمت خوراک‌ها نداریم، اما ناگفته نماند که ما چند مدت است در تلاش هستیم تا بتوانیم تخفیفی را برای شرکت‌های تولیدی به ویژه پالایشگاهی‌ها بگیریم، اما ناگفته نماند که اگر این امر به درستی رخ دهد تا حدودی به نفع سهام‌های پالایش یکم نیز خواهد بود

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس افزود: علی رغم تلاش‌های مستمر ما برای اخذ توافق وزارت نفت، اما تاکنون موافقتی از جانب آن‌ها اعلام نشده است.

شاید باید صفحه بررسی وعده‌های مجلسی‌ها را ورق بزنیم و این بار به موضوع نرخ بهره و تغییر آن توسط بانک مرکزی ورود کنیم، کارشناسان بازار سرمایه خواهان آن هستند علاوه بر آنکه امسال باید قوانین اصولی برای حمایت از صنایع حاضر در بازار سرمایه تصویب شود، نیازمند آن است که قاعده و قانونی به تصویب برسد که شرط ورود به بورس و معامله کردن در بازار سرمایه افزایش سطح گاهی است.

عباسعلی حقانی نسب کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اقداماتی که مجلسی‌ها طی سال ۱۴۰۰ به منظور بهبود بازار سرمایه انجام دهند، گفت: مجلسی‌ها وعده‌هایی که در سال گذشته داده بودن را محقق نکردند؛ کسانی که ادعایی در این رابطه دارند که ما اقدامی را در این خصوص انجام دادند باید به این چند سوال پاسخ دهند؛ به طور مثال در برهه نخست بگویند چه گام‌های موثری در راستای تحقق شعار سال ۹۹ انجام دادند یا آنکه بگویند چه اقداماتی را به منظور کاهش نرخ بهره انجام داده اند.

او تصریح کرد: قوه مقننه باید امسال اقدامات حمایتی را به منظور حرفه‌ای کردن روند معاملات در بازار سرمایه انجام دهد.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: نمایندگان مجلس در سال گذشته گفتند که از فعالیت‌های سودا گرایانه به منظور تقویت بازار سرمایه، مالیات خواهند گرفت، اما این مسئله صورت نگرفت.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۴
مجلسی دروعگو
ارسال نظر