تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰

زغال هم‌پای کباب گران شد

حرف از کباب که می‌شود همه یاد قیمت بالای گوشت می‌افتند که قیمتی بالا دارد، اما کمتر کسی به این موضوع توجه دارد که اگر بخواهیم در منزل کباب تهیه کنیم باید بهای گزافی هم برای خرید زغال پرداخت کنیم.

اقتصاد ۲۴ - حرف از کباب که می‌شود همه یاد قیمت بالای گوشت می‌افتند که البته قیمت ۱۴۰ هزار تومانی و بالاتر گوشت و ۴۰ تا ۵۰ هزار تومانی مرغ بسیار هم نگران کننده است، اما کمتر کسی به این موضوع توجه دارد که اگر بخواهیم در منزل کباب تهیه کنیم باید چیزی بین ۳۰‌تا ۶۰‌هزار تومان هم برای خرید زغال هزینه کنیم. البته این قیمت زغال‌های معمولی است و انواع گران تری از این محصول هم در بازار وجود دارد که قیمت هر کیلو از آن‌ها تا ۹۰ هزار تومان هم می‌رسد.


بیشتر بخوانید: قیمت نوشابه شروع به گران شدن کرد


افزایش قیمت زغال در سال‌های اخیر در سایه گرانی دیگر کالا‌ها قرار گرفته و مغفول مانده است، اما باید گفت قیمت این کالا هم کم‌کم درحال تبدیل شدن به یک دغدغه است گرچه با توجه به تورم روزافزون، تعداد کسانی که می‌توانند انواع کباب را در رژیم غذایی هفتگی یا حتی ماهانه خود داشته باشند روز به روز در حال کم‌شدن است. اما این باعث نمی‌شود که مصرف زغال کاهش یابد، این تنها موارد مصرف زغال است که تغییر کرده است؛ حالا زغال‌ها بیش از این که در منقل‌ها کباب بپزند، در قلیان‌ها تنباکو دود می‌کنند. میزان مصرف زغال در تهران بیش از ۵۰ تن در روز برآورد شده و قیمت هر‌کیلو زغال پوب معمولی هم بین ۲۰‌تا‌۳۰‌هزار تومان است که اگر به طور میانگین قیمت ۲۵ هزار تومان را برای این محصول درنظر بگیریم گردش مالی بازار زغال تهران در یک روز یک‌میلیارد و ۲۵۰‌هزار تومان بالغ می‌شود.

زغال البته انواع مختلف دارد که بر اساس کاربرد آن انتخاب می‌شود. زغال بلوط برای قلیان، پخت‌وپز و کباب استفاده می‌شود؛ سایر زغال‌ها مانند زغال لیمو به سبب ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود، در قلیان سرا‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. قیمت زغال لیمو در بازار در فصل‌های سرد سال، یعنی پاییز و زمستان، بیشتر از فصل‌های گرم است؛ در فصل‌های سرد سال به دلیل کاهش مواد اولیه زغال یعنی چوب مرکبات، پسته و چوب سایر درختان، تولید زغال کاهش می‌یابد و همین امر قیمت زغال فشرده و قیمت زغال لیمو را بالا می‌برد. برای شعله‌ور‌کردن زغال معمولا اگر فرد مهارت کافی نداشته باشد یا زغال مرغوب نباشد از الکل یا ژل آتش‌زا استفاده می‌شود.

از میان انواع زغال، زغال خودسوز یکی از مرغوب‌ترین‌هاست که در انواع کبابی و قلیان هم موجود است. استفاده زغال خودسوز به‌دلیل زودتر شعله‌ور‌شدن، راحت‌تر است و به‌همین خاطر طرفداران زیادی هم دارد. این نوع زغال البته تفاوت چندانی با دیگر انواع ندارد؛ تنها در تهیه آن با روشی خاص اکسیژن زغال به‌طور کامل گرفته می‌شود تا زغال نیاز به اکسیژن داشته باشد و با یک جرقه ساده، شعله‌ور شود.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر