تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۰

بهبود وضعیت بورس به یک عامل وابسته نیست

یکی از مسوولان سابق سازمان بورس می‌گوید: اینکه بگوییم بازاری که از چندین عامل متاثر است، یک عامل در آن خیلی دخیل باشد، اظهار نظر دقیق و منطقی نیست. مانند اینکه بگوییم کاهش نرخ بهره باعث ریزش بورس شد.

اقتصاد ۲۴- یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است بازار سرمایه مشکلی ندارد و وضعیت خوبی دارد، اما در حال حاضر فقط حجم معاملات کم شده است.

محمدرضا معتمد با بیان اینکه در همه دوره‌ها فراز و فرود داشتیم، تصریح کرد: در ارزندگی شرکت‌ها و شناسایی فرصت‌های سرمایه گذاری در بازار سرمایه هیچ تغییری ایجاد نشده و کماکان سهام شرکت‌هایی با پتانسیل‌ها و قیمت‌های بسیار خوب قابل دسترسی هستند. اما در این شرایط نمی‌توان به سرمایه گذار توصیه‌ای برای امروز داشت چرا که نمی‌تواند مانند گذشته در کوتاه مدت انتظار نتیجه مثبت را داشت.

وی تصریح کرد: آنچه که امروز در بازار سرمایه مشاهده می‌کنیم این است که برخی سرمایه گذاران می‌خواهند سهام خود را به هر قیمتی بفروشند، اما این مورد چیزی از ارزندگی شرکت‌ها کم نمی‌کند.

معاون سابق نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس افزود: فکر می‌کنم بازار سرمایه بازاری است که دارای فرصت‌های سرمایه گذاری خوبی است و این اطمینان بخشی که ساختار شرکت‌ها به گونه‌ای است که از محل سودآوری و پتانسیل‌های درونی قیمت هایشان را توجیه کنند وجود دارد.

معتمد با بیان اینکه جای نگرانی برای سرمایه گذار در بورس وجود ندارد، در واکنش به اینکه برخی معتقدند نرخ سود سپرده باید کاهش یابد تا وضعیت بورس بهتر شود، اظهار کرد: اینکه بگوییم بازاری که از چندین عامل متاثر است، یک عامل در آن خیلی دخیل باشد، اظهار نظر دقیق و منطقی نیست. مانند اینکه بگوییم قیمت گذاری دستوری عامل افت شاخص بازار سرمایه است یا اینکه کاهش نرخ بهره باعث ریزش بورس شد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: برآیند کلی این است که بازار سرمایه شرکت‌های ارزنده و دارای پتانسیلی دارد و توصیه ما به سرمایه گذاران این است که برای فروش دارایی‌های خود در بازار سرمایه از مشاوران و افراد خبره در این موضوع کمک بگیرند که ضرر نکنند.

وی همچنین یکی از راهکار‌های بهبود وضعیت بازار سرمایه را کاهش نقدینگی در حوزه‌های مختلف دانست و گفت: در بازار سرمایه و بازار پول باید منابع داشته باشیم که نرخ منابع هم مشخص است و تابعی از تقاضای نقدینگی است که در جامعه وجود دارد. یک نرخ تعادلی برای بهره یا سود پرداختی به سپرده‌ها در اقتصاد، تابع عرضه و تقاضا در بازار است.

به گفته معتمد، تقاضا برای پول حجم مشخصی دارد و میزان منابعی که آزاد و ممکن است این منابع در اختیار استفاده کنندگان قرار بگیرد نیز مشخص اس در نتیجه این دو عامل باعث می‌شود نرخ تعادلی اوراق به دست بیاید.

آن چیزی که ما در بازار سرمایه نرخ تعادلی داریم، نرخی اوراقی است که در بازار داد و ستد می‌شود و نرخ موثری که نقد می‌شود. دیگر نرخ‌ها احتمالا نرخ‌هایی است که برای سایر عقود می‌تواند استفاده شود.

اما در بازار بهای پول مشخص است که این بهای پول از طریق مکانیزم‌های بازار سرمایه وجود دارد. آنچه که در این بازار قابل احراز است این است که بازار سرمایه ناشی از سودآوری شرکت هاست و ارتباط خیلی مشخص یا موثری با بازار بدهی ندارد.

ارسال نظر