وی با تاکید بر اینکه تولیدکنندگان برندهای ایرانی بیشتر از این مالیات متضرر میشوند، گفت: قرار است که این مالیات از ابتدای سال ۱۴۰۰ اجرایی شود؛ که تقریبا برای هر پاکت، هزار تومان میزان افزایش قیمت حاصل از مالیات نخی است.
تولیدکنندگان برندهای داخلی که قیمتهای پایه کمتری دارند، فشار بیشتری از مالیات نخی میبینند بنابراین سیگارهای تولید داخل بیش از برندهای خارجی از این افزایش قیمت متضرر میشوند. هر شرکت بر اساس نوع هزینههای تحمیلی و قیمت پایه و با هماهنگی مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور نرخ جدید خود را اعلام میکند.
تاجدار با اشاره به دلایل افزایش قیمت سیگار تصریح کرد: امسال ۳۰ تا ۴۰ درصد میزان حقوق و دستمزد افزایش یافته، حاملهای انرژی به شدت گران شدهاند، همچنین حمل و نقل نیز افزایش قیمت داشته و به طور کلی همه حوزههای خدمات گران شده اند. همه این هزینهها تجمیع میشود و شرکتها بر اساس قیمت پایه خود در سال ۱۴۰۰ افزایش قیمت خواهند داشت.
بیشتربخوانید:ضرر ۳ هزار میلیاردی قاچاق سیگار به بیتالمال
وی افزود: البته تا امروز فقط یک شرکت این افزایش قیمت را اعمال کرده است. بقیه شرکتها هنوز به صورت رسمی افزایش قیمتی نداشتهاند و به قیمت سال گذشته محصولات خود را میفروشند.
تاجدار با اشاره به افزایش تقاضای سیگار بین عمدهفروشان بیان کرد: سیستم توزیع عمده نیز با توجه به همه اتفاقاتی که رخ داده، میداند که واحدهای تولیدی در آینده نزدیک افزایش قیمت میدهند لذا تقاضا از طرف توزیعکنندگان افزایش پیدا کرده است. البته این افزایش تقاضا به صورت کاذب و به امید افزایش قیمت و سود بیشتر است. طبیعتا در چنین شرایطی در بازار تلاطم ایجاد میشود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان محصولات دخانی همچنین اضافه کرد: افزایش قیمت در برندهای مختلف متفاوت است و احتمالا بین ۱۰ تا ۳۰ درصد افزایش قیمت رخ دهد. احتمالا شرکتها از اردیبهشت ماه نرخهای خود را افزایش دهند.