وی افزود: هر چند کارگروه تنظیم بازار کشور اعلام کرده است که شکر باید در قالب بستهبندیهای یک کیلوگرمی توزیع شود، اما ظرفیت واحدهای بستهبندی کارخانجات به اندازه نیاز استان خوزستان نیست و این مساله نیز یکی از مشکلات است.
دبیر اجرایی اتاق اصناف اهواز گفت: بسیاری از واحدها تخلف میکنند و واحد صنفی، شکر مورد نیاز خود را از سهمیه شکر مصارف خانوار تامین میکند و همین مساله منجر به احساس کمبود شکر شده است.
کورهچینی بیان کرد: در حال حاضر قیمت شکر فله درب کارخانه ۶ هزار و ۶۵۰ تومان است، اما با بستهبندی، قیمت آن به ۸ هزار و ۷۰۰ میرسد یعنی یک بستهبندی برای مردم ۲ هزار و خردهای آب میخورد.
وی افزود: البته هزینههای بستهبندی در کالاهای دیگر نیز بالا است و در برخی کالاها شاید هزینه بستهبندی ۷ تا ۸ هزار تومان باشد.
دبیر اجرایی اتاق اصناف اهواز گفت: پیشنهاد میشود به صورت مداوم سهمیه بیشتری به ۳۰ واحد صنفی منتخب اختصاص دهیم تا اگر مردم نتوانستند از فروشگاههای اطراف محلههای خود اقلام مورد نیاز را تامین کنند، به این فروشگاهها بروند.
کورهچینی بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون، قیمت برنج ایرانی نیز حدود ۲۵ درصد گران شده است؛ برنجفروشان تبانیهایی بین خود انجام میدهند و برنج را دپو میکنند و نمیفروشند تا قیمت آن را افزایش دهند که باید با این افراد برخورد شود.
وی افزود: هر ساله دولت اول مردادماه یا شهریورماه به منظور حمایت از برنجکاران شمال، واردات برنج را ممنوع میکند که یک سال این کار را انجام نداد. اگر این ممنوعیت اعمال شود و برنجکار در این مدت، برنج را وارد بازار نکند؛ در مدت ممنوعیت واردات برنج و تشنگی بازار برنج را وارد بازار میکند و با قیمت دلخواه میفروشد.
دبیر اجرایی اتاق اصناف اهواز تصریح کرد: برنجکاران استانهای شمالی چه کاری برای بقیه استانها انجام دادهاند؟ آیا در این مقطع، برنج را ارزانتر میکنند؟ بنابراین باید این ممنوعیتها برداشته شود، زیرا در قیمت برنج خارجی تاثیرگذار است.
وی افزود: قیمت حبوبات نیز از اسفندماه ۱۵ درصد افزایش یافته است، اما به احتمال زیاد از ۱۵ فروردینماه به بعد به جز نخود گرد، قیمت دیگر اقلام حبوبات کاهش مییابد.
بیشتربخوانید:فروش برنج و شکر هم صفی میشود؟
کورهچینی در زمینه بازار روغن نیز گفت: اکنون بحران قبلی صفهای روغن را نداریم، اما به جز شرکت گلستان دزفول که در تمام بحرانها به ما کمک کرد، دیگر شرکتهای تولیدکننده روغن شیطنتهایی دارند.
وی بیان کرد: سایر شرکتها و نمایندگیهای پخش مانند شرکت فامیلا، آفتاب و اویلا نیز روغن را به هر صنفی نمیدهند و روغن را تنها با کالاهای دیگر به اصناف میدهند. تعداد زیادی پرونده در این زمینه تشکیل شده است، اما هنوز پاسخگو نبوده و باید یک جایی مشکل حل شود.
وی افزود: قیمت تخم مرغ نیز ۲۵ درصد کاهش یافته است. قیمت لبنیات نیز افزایش نیافته است. وضعیت سایر اقلام ضروری مانند رب گوجه، ماکارونی و چای نیز خوب است. برخی نیز لاستیک خودرو را کمتر از قیمت مصوب میفروشند.