تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰

تفاوت میلگردهای آجدار و ساده در چیست

همانطور که می‌دانید از میلگردها بعنوان یکی از مقاطع فولادی در بهبود استحکام ساختمان‌ها استفاده می‌شود که ممکن است از لحاظ جنس، قطر، مقاومت و یا حتی شکل ظاهری با یکدیگر تفاوت داشته باشند. اما به طور کلی میلگردها به دو دسته‌ی ساده و آجدار تقسیم می‌شوند که ما در این مطلب قصد داریم در خصوص تفاوت‌های آنها با یکدیگر صحبت کنیم.

اقتصاد۲۴ - هر کدام از انواع میلگردها دارای خصوصیات و ویژگی‌های مختص به خود هستند که در واقع همین‌ها مشخص کننده‌ی نوع میلگرد خواهند بود. اما اگر بخواهیم به زبان ساده‌تری میلگردهای ساده و آجدار را تعریف کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم. منبع قیمت

  • میلگرد ساده

پر واضح است که هر میلگردی که آج نداشته باشد، از نوع ساده است. معمولاً نیز این‌گونه میلگردها در صنعت بکارگیری می‌شوند و هدف از استفاده از آنها افزایش استقامت بتن‌هاست. ضمناً میلگردهای ساده برای جوشکاری یا آهنگری نیز مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

  • میلگرد آجدار

آج‌های این‌گونه از میلگردها ممکن است به شکل یکنواخت، دوکی، مارپیچ و یا حتی مرکب باشد که هر کدام نیز از سختی و خم‌پذیری متفاوتی برخوردار هستند. همچنین در نظر داشته باشید که میلگردها را در تولید محصولات دیگری مانند خاموت، رکابی، زیگزاگ و سنجاقی نیز بکار می‌کنند.

تفاوت‌های میلگرد ساده با آجدار

اما میلگردهای ساده و آجدار تفاوت‌های عمده‌ی دیگری نیز دارند که طبق استانداردهای جهانی به موارد زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • اندازه یا سایز

به طور کلی انواع میلگرد در سایزهای مختلف تولید می‌شوند که معمولاً میلگردهای ساده در دو نوع شاخه یا کلاف که هر کدام ممکن است در اندازه‌های 5.5 الی 20 میلی‌متر باشند، در نظر گرفته می‌شوند. در مقابل، سایز میلگردهای آجدار به حداکثر 40 میلی‌متر خواهد رسید. پر واضح است که هر کدام از انواع میلگردها باید با توجه به نوع مصرف مورد استفاده قرار بگیرند.

  • مواد اولیه تشکیل دهنده

مواد تشکیل دهنده‌ی میلگردهای آجدار و ساده بنا به شرایطی ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد. دقت کنید که هر کدام از این موادها در افزایش استحکام یا قدرت نهایی میلگردها موثر بوده و حتی در مقدار طول عمرشان نیز نقش خواهند داشت. به طور کلی می‌توان میلگردها را از لحاظ جنس به مواردی مانند میلگرد فولاد کربن، میلگرد ضدزنگ، میلگرد اروپایی، میلگرد روکش اپوکسی، میلگرد فایبرگلاس و میلگرد گالوانیزه تقسیم کرد.

  • روش تولید

میلگردهای آجدار و ساده را با روش‌های مختلفی تهیه می‌کنند که از جمله می‌توان به روش آلیاژی یا حرارتی اشاره کرد. هر کدام از این روش‌ها مراحل خاص خودش را به دنبال دارد و برای تولید یک میلگرد با خاصیت و مزیت‌های مناسب باید تمامی مراحل هر کدام از روش‌های تولید کاملاً به درستی انجام شود. البته در نظر داشته باشید که چندین روش دیگر برای تهیه میلگرد مانند نورد گرم یا سرد نیز وجود دارد که بنا به نیاز مصرف کنندگان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • خواص مکانیکی

برای تهیه میلگردها باید یک‌سری استانداردها را رعایت کرد. همانطور که می‌دانید میلگردها از گریدها مختلفی مانند A1 الی A4 تهیه می‌شوند که هر کدام‌شان دارای ویژگی‌های متفاوتی هستند. برای مثال:

میلگرد نوع A1

این نوع میلگرد نرم بوده و شکل آن بدون آج است. مقدار مقاومت آن نیز 360 مگاپاسکال است. معمولاً نیز با نام داکتیل شناخته می‌شود. همچنین در نظر بگیرید که میلگرد نوع A1 در طی فرآیند جوشکاری یا تغییر شکل روی آن استفاده می‌شود.

میلگرد نوع A2

این نوع میلگرد دارای آج است که مقدار مقاومت کششی آن نیز 500 مگاپاسکال خواهد بود لذا در دسته میلگردهای نیمه سخت قرار می‌گیرد. این نوع میلگرد تولید شده هم به صورت دوکی و هم به صورت یکنواخت تهیه می‌شود. بیشترین استفاده از این نوع میلگرد در خاموت‌زنی است.

میلگرد نوع A3

آجدار بودن این میلگرد به شکل جناقی مطرح است که به شکل‌های دوکی یا یکنواحت تهیه می‌شود. بیشترین استفاده از این میلگرد نیز در ساختمان‌سازی خواهد بود و به هیچ وجه نمی‌توان عملیات جوش‌کاری را روی آن انجام داد.

میلگرد نوع A4

این مدل از میلگرد نیز آجدار بوده و به شکل مرکب تهیه می‌شود. کمترین مقاومت کششی این میلگرد نیز در حد 650 پاسکال است. به طور کلی بکارگیری از این نوع میلگرد به نسبت دیگر انواع میلگردها کمتر است. به طور کلی برای استفاده از میلگردها باید ابتدا نوع کاربری را مشخص کرد و سپس باید به دنبال میلگرد مورد نیاز رفت.

ارسال نظر