تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
درگفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

افزایش قیمت سیمان تنها هزینه‌های سربار تولید را می‌پوشاند/ کاهش ۴ درصدی صادرات سیمان برای تنظیم بازار

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان می‌گوید: در سال جاری با تعدیل قیمت‌ها بازار سیمان از تلاطم‌های قیمتی دور خواهد ماند. به گفته شیخان؛ همچنین بر این قیمت‌ها مالیات بر ارزش افزوده و هزینه حمل به نرخ سیمان اضافه خواهد شد.

اقتصاد۲۴- مدتی است که قیمت بازار سیمان با قیمت کارخانه آن اختلاف بسیار زیادی دارد. این گرانی افسار گسیخته بازار مسکن راتا حد زیادی تحت تأثیر خود قرارداده است. تا جایی که بعضاً تا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت را شاهد هستیم.

این در حالی است که سیمان از مواد اولیه مهم در صنعت ساختمان است. هرگونه تغییری در قیمت آن تأثیر مستقیم بر قیمت سازه‌های مورد نیازاین صنعت دارد.

عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتگو بااقتصاد گفت: سال گذشته به دلیل افزایش بیش از حد هزینه‌ها، تولید سیمان با مشکلات زیادی مواجه شد. افزایش کرایه‌های حمل، قطع برق و قطع گاز موجب افزایش قیمت سیمان شده است.

وی تصریح داشت: به دنبال این افزایش هزینه‌ها در تولید، دلالان سیمان در بازار با ایجاد تلاطم قیمت‌ها توانستند شرایط بازار این محصول را برهم بزنند.

شیخان ادامه داد: آخرین افزایش قیمت سیمان در تیتر ماه سال ۹۹ بود. در این زمان سیمان حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت داشت. درحالی که هزینه‌های تولید بالاتر از ۷۰ درصد گران شده بودند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان یادآور شد؛ سال گذشته قیمت سیمان فله بدون ارزش افزوده درب کارخانه معادل ۲۲۰ هزارتومان بوده است. امسال قیمت تحویل درب کارخانه برای هر تن سیمان فله تیپ یک فله ۳۰۰ هزار تومان و هر تن سیمان کیسه‌ای ۴۲۰ هزار تومان تعیین شده است. همچنین هر تن سیمان تیپ ۲ و پوزولانی فله ۳۰۸ هزار تومان و نوع کیسه‌ای آن ۴۲۸ هزار تومان تعیین شده است.

به گفته شیخان؛ همچنین بر این قیمت‌ها مالیات بر ارزش افزوده و هزینه حمل به نرخ سیمان اضافه خواهد شد.

این فعال صنفی تأکیدداشت:در عین حال، تولیدکنندگان برای سال جاری متعهد شده‌اند که هیچ کمبود سیمان در بازار وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: افزایش قیمت سیمان در ۱۴۰۰ تنها هزینه‌های تولید را دربر می‌گیرد. در سال گذشته تولید با افزایش هزینه‌های چشمگیری مواجه شده بود. متأسفانه این افزایش قیمت‌ها به سال جاری نیز منتقل شده است.


بیشتربخوانید:نگرانی سیمانی‌ها از راه‌های مسدود عرضه محصول/ عرضه بی‌مشتری سیمان در بورس


شیخان گفت: با توجه به مواردی که دربودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده است، هزینه‌های تولید در سال جاری افزایش قابل توجهی خواهد داشت. شاید میزان افزایش نرخ سیمان تا حدودی بتواند هزینه‌های اضافی که از تیرماه سال گذشته به تولید سیمان تحمیل شده و از سوی دیگر مواردی که در بودجه سال جاری آمده را پوشش دهد؛ اما این صنعت همچنان درگیر گرانی‌ها در بخش‌های مختلف تولید می‌باشد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: تفاوت نرخ درب کارخانه و بازار آزاد باعث ایجاد تلاطم در بازار سیمان شده است. از این رو با تعیین تکلیف نرخ جدید سیمان انتظار می‌رود این شکاف قیمت تا حد زیادی کاهش یابد.

وی تصریح داشت: دستورالعمل جدید قیمت و توزیع سیمان که از سوی دولت ابلاغ شده می‌تواند تا حد زیادی از نوسانات نرخ سیمان در بازار آزاد جلوگیری کند.

به گفته شیخان؛ تولید برای بقا نیاز به سرمایه دارد. صنعت سیمان به دیل فشار مالی از سال گذشته تا کنون با فراز و فرود‌هایی روبرو بوده است.

این فعال صنفی یادآورشد؛ افزایش قیمت حمل و نقل این محصول بزرگترین و چالشی‌ترین هزینه سربار در صنعت سیمان است. قیمت حمل و نقل سیمان در سال ۹۹ چندین بار افزایش قیمت داشت.

وی ادامه داد: از ابتدای فروردین تا پایان اسفند سال گذشته حمل و نقل مرتبط با صنعت سیمان بالای ۷۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

به اعتقاد این فعال صنفی؛ یکی از دلایلی که سیمان با قیمت بالاتر از قیمت مصوب به دست مصرف کننده می‌رسد گرانی حمل این محصول به دلیل حجیم بودن آن است.

شیخان ادامه داد: صنعت سیمان حدود ۱۵ درصد حمل جاده‌ای در اختیار دارد. تقاضا‌ی فعالان این صنعت در سال جدید از متولیان این است که در صورت تعیین نرخ حمل جدید ازنظرات تولید کنندگان این صنعت هم استفاده شود.

افزایش تولید برای تنظیم بازار 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان درپاسخ به این سوال که شرایط این صنعت چگونه پیش بینی می‌شود، گفت: اتفاقی که سال گذشته افتاد افزایش تقاضای سیمان در بازار بود. توزیع سیمان در سال ۹۹ نسبت به سال قبل‌تر حدود ۱۷ درصد افزایش داشته است.

وی تصریح داشت: برای تأمین نیاز داخل حدود ۴ درصد صادرات این محصول کاهش یافت. این اقدام تا حد زیادی توانست جلوی فعالیت دلالان در این بازار را بگیرد.

شیخان گفت: با توجه به اینکه تولید کنندگان سیمان فروش‌های اعتباری نخواهند داشت و نقدینگی در این صنعت نسبت به سال ۹۹ افزایش خواهد داشت به نظر می‌رسد در ۶ ماه سال جاری تولید و توزیع سیمان افزایش داشته باشد.

به گفته این فعال صنفی؛ زمانی که بستر تولید برای تولید کنندگان بدور از هر تلاطم قیمت و قوانین دست و پاگیر باشد تولید کننده با خیال آسوده و با بهره وری بالا تولید را انجام می‌دهد.

وی تأکیدداشت: زمانی که بازار از سیمان اشباع باشد صادرات این محصول نیز می‌تواند برای تولید کنندگان روزنه امید باشد.

ارسال نظر