تاریخ انتشار: ۲۲:۴۱ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۶ نظر

افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق شامل چه کسانی می‌شود؟

در درجه اول به همه کسانی که شامل ماده 29 می‌شوند، نفری 400 هزار تومان اضافه می‌شود که در ماده 29 آمده است، که همه افراد شاغل را به غیر از مقام معظم رهبری یعنی شامل شورای نگهبان، کارمندان بانک‌ها، قرارگاه‌ها و... شامل می‌شود.

اقتصاد۲۴-  حمیدرضا حاجی‌بابایی، رئیس فراکسیون نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در حاشیه جلسه علنی نوبت عصر امروز (شنبه، 11 اسفند) پارلمان در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبه مجلس درباره افزایش حقوق کارمندان و کارکنان لشکری و کشوری، گفت: براساس این موارد افزایش حقوق، حقوق‌بگیران از قبیل: هیئت‌های علمی، قضات و کارکنان کشوری و لشکری شاغل و بازنشستگان کشوری و لشکری کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه و همچنین وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی به نحوی که تفاوت تطبیق موضوع ماده 78 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8 مهر 86 در حکم حقوق بدون تغییر باقی بماند و از ابتدای سال 1389 حقوق ثابت یا عناوین مشابه مشمولین این بند به میزان 4 میلیون ریال افزایش می‌یابد، علاوه بر این، افزایش جزء یک ضریب ریالی سالانه، مشمولین این بند نسبت به ضریب ریالی سال 1397 به میزان 10 درصد افزایش می‌یابد.

وی در تشریح چگونگی اعمال 10 درصد علاوه بر افزایش 400 هزار تومانی حقوق کارمندان و کارکنان، افزود: در درجه اول به همه کسانی که شامل ماده 29 می‌شوند، نفری 400 هزار تومان اضافه می‌شود که در ماده 29 آمده است، که همه افراد شاغل را به غیر از مقام معظم رهبری یعنی شامل شورای نگهبان، کارمندان بانک‌ها، قرارگاه‌ها و... شامل می‌شود.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه این افزایش حقوق شامل همه کارکنان قراردادی و غیر قراردادی و رسمی می‌شود، اظهار داشت: به عنوان مثال، فردی که یک میلیون و 250 هزار تومان حقوق می‌گیرد که این حداقل حقوق در حال حاضر برای فرد است و 400 هزار تومان به این حقوق اضافه می‌شود، یعنی حدود 33.4 درصد و همچنین 10 درصد به این حقوق اضافه می‌شود، ممکن است پول دولت نرسد و 9 درصد اختصاص یابد، اما اگر این 10 درصد اعمال شود؛ بنابراین برای این شخص 43.4 درصد افزایش حقوق اعمال خواهد شد.

حاجی‌بابایی با تأکید بر اینکه این 10 درصد برای همه یکسان خواهد بود، اظهار داشت: بر این اساس به هر نفر 400 هزار تومان به صورت قطعی اضافه می‌شود؛ یعنی فردی که 20 میلیون تومان حقوق می‌گیرد، 400 هزار تومان افزایش حقوق خواهد داشت و فردی که یک میلیون و 250 هزار تومن حقوق می‌گیرد نیز شامل افزایش 400 هزار تومانی حقوق می‌شود، بنابراین فردی که حقوق 20 میلیونی می‌گیرد، حدود نیم درصد افزایش حقوق خواهد داشت، اما کسی که حقوق یک میلیون و 250 هزار تومانی می‌گیرد، 33.5 درصد افزایش حقوق دارد.

وی با بیان اینکه دولت پس از توزیع 400 هزار تومان برای همه، تا 10 درصد امکان افزایش برای همه را می‌تواند اعمال کند، اظهار داشت: حال ممکن است پول دولت به افزایش 9 درصدی برای همه افراد برسد، بنابراین علاوه بر 400 هزار تومان، این میزان نیز برای همه کارکنان افزایش خواهد یافت.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس افزود: ممکن است پول دولت از این منبع به غیر از افزایش 400 هزار تومانی، تنها 8 درصد به صورت مساوی برای همه افراد پول اضافه بیاید، بنابراین به این میزان برای همه افراد افزایش حقوق اعمال خواهد شد.

حاجی‌بابایی با اشاره به جدول مشخص شده در بودجه و درصد افزایش حقوق در صورت اعمال آن، ادامه داد: افزایش 400 هزار تومانی تغییرناپذیر است، اما ممکن است میزان 10 درصد متغیر باشد و آن بستگی به پول دولت دارد.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه ما نسخه‌های مختلف حقوق‌بگیران را جمع‌آوری کردیم و میزان افزایش حقوق آن‌ها را مورد محاسبه قرار دادیم، گفت: براساس این جدول، در صورت اعمال افزایش 400 هزار تومانی حقوق و 10 درصد به صورت کامل برای کارکنان، کسی که دارای حقوق یک میلیون و 240 هزار تومان باشد، 42.3 درصد افزایش حقوق خواهد داشت.

حاجی‌بابایی افزود: بر این اساس فردی با حقوق 2 میلیون تومان، 30 درصد افزایش حقوق خواهد داشت، حقوق‌بگیر 2 میلیون و 300 هزار تومانی دارای 26.6 درصد افزایش حقوق خواهد بود، کسی که 2.5 میلیون تومان بگیرد، 25.4 و کسی که 3 میلیون حقوق بگیرد، 23 درصد افزایش حقوق خواهد داشت، افرادی که از 3 تا 7 میلیون تومان حقوق می‌گیرند، با مصوبه قبلی مجلس مبنی بر افزایش 20 درصدی حقوق تفاوتی نمی‌کند.

وی با بیان اینکه فردی که 3 میلیون حقوق بگیرد، شامل 23 درصد و فردی که 3 میلیون و 500 حقوق داشته باشد، 21.1 درصد و همچنین فردی که 4 میلیون حقوق بگیرد، 19.1 درصد افزایش حقوق خواهد داشت، تصریح کرد: در نهایت فردی که 17 میلیون حقوق می‌گیرد، 10.9 درصد افزایش حقوق خواهد داشت و حقوق‌بگیر‌های 16 میلیون و 500 هزار تومان، 10.9 درصد افزایش حقوق خواهد داشت؛ یعنی تا 14.5 میلیون 10.9 درصد افزایش حقوق خواهند داشت، یعنی حقوق بگیر‌های 14 تا 17 میلیونی شامل افزایش حقوق 10.9 درصد خواهند بود، البته موضوع مالیات لحاظ شده است، یعنی مالیات در آن نیست؛ یعنی بر این اساس به عددی که ذکر کردیم، خالص مالیات دررفته است؛ یعنی برای حقوق‌های بالا و هیئت علمی دانشگاه، مثلا اگر 15 میلیون حقوق بگیرند، تنها 10.9 درصد افزایش حقوق اعمال خواهد شد.

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تأکید کرد: به این ترتیب تا 2 میلیون و 700 هزار تومان مالیات تعلق نمی‌گیرد و 2 میلیون و 700 تا 4 میلیون 10 درصد تعلق می‌گیرد، از 4 میلیون تا 8 میلیون نیز 15 درصد مالیات تعلق می‌گیرد و تا 10 میلیون تومان حدود 20 درصد و از 10 میلیون تومان به بالا 25 درصد مالیات تعلق خواهد گرفت، بنابراین اعداد و ارقامی که برای افزایش حقوق افراد و جدول مورد نظر ذکر شده است، با افزایش حقوق 400 هزار تومانی با درنظر گرفتن آن 10 درصد اعلام شده است.

منبع: تسنیم
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۲
شما نماینده مردم نیستید. من هیات علمی دانشگاه سراسری ام. ۴ تومن دریافتیمه نه خونه دارم نه ماشین. ۳۴ سال عمرمو پای درس گذاشتم بی خودی. ۱۰۰ درصد تورم حقوق رو که به گند کشید. مالیاتم که زیاد کردید. بابا بگید نخبه نمی خواهیم
قباد محمدی شیخی
۰۲:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۲
با عرض سلام، ادب و احترام . متأسفانه حرف های بی ربط زیاد گفته می شود. اگر کسی حقوقش ١٠ میلیون تومان باشد طبق قانون قبلی حدود ١ میلیون تومان مالیات می دهد اما طبق قانون ادعا شده ی جدید المصوب باید حدود ١.۴٠٠ تومان به حقوقش افزوده شود ولی باید ٢.٨۵٠ تومان مالیات بدهد و این یعنی کاهش ١.۴۵٠ تومانی حقوق شخص مزبور . مسلم است که این تصمیم به ... نزدیک تر است تا تصویب قانونی که منتهی به خدمت به مردم باشد. بعید است آدم عاقل چنین قانونی را پیشنهاد بدهد و عقلای دیگر هم به آن رأی بدهند. به نظر می رسد چنین فکری از قصدی وحشتناک بر خاسته است و به نظر یک توطئه است. و الله اعلم بالصواب.
زارع
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۲
موافقم. واقعا این یک اقدام عجیب و غیر عقلایی است . چطور ممکن است در شرایطی که تورم در بیسابقه ترین مقدار در طی سالیان گذشته است میزان افزایش برای قشر عظیمی که بالای ۲ میلیون دارند در کمترین مقدار درنظر گرفته می شود .آیا واقعآ اینها نماینده مردم هستند؟
ح ر
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۲
برای اینکه همه به یک درصد اضافه شود حداکثر حقوق باید هفت برابر حداقل حقوق باشد در حال حاضر حداقل حقوق یک ودویست است حداکثر حقوق هشت و چهارصد می شود اگر بنا به عدالت باشد باید همه احکام تعویض شودبالاتر از این نابجا اضافه شده است آنموقع که به ناحق اضافه شد همه راضی بودید حالا که به روال عادی بر می گردد صدای همه در آمده است
ح ر
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۲
در صورتی اعتراضات افراد با حقوق بالا درست است که اول حداکثر حقوقها را به هفت برابر حداقل حقوق برسد احکام جدید باعث می شود حقوق بیست میلیونی نداشته باشیم و حداکثر هشت و چهارصد باشد آنوقت می توان همه را به یک درصد اضافه کرد
در حال حاضر چاره ای نیست جز اینکه حداقل ها بیشتر افزایش یابد تا به یک هفتم حداکثر حقوق برسد
به فکر حقو قهای پایین هم باشید
زارع
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
جناب ح ر قضاوت عجولانه نکن . آن موقع که به ناحق اضافه شد همه راضی بودید . بسیار ناجوانمردانه است. حقوق امثال بنده هم هیچگاه در حدی که فکر میکنی نبوده و نیست .به جمله اون آقایی که نوشته عضو هیئت علمی است و ۴ میلیون بیشتر نمیگیره دقت کن .شما کجای عدالت نشستی که میزان افزایش حقوق یک نفر با تحصیلات بالای این جامعه را با یکی در پایین ترین میزان حقوق یکی شده.
ارسال نظر