تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
میرزایی:

حمایت از بازار سرمایه باید در عمل باشد، نه کلامی

میرزایی گفت: حتی اگر از نهاد‌های حقوقی نیز که پول‌های خود را از بازار خارج کرده ‎اند پرسیده شود که از بازار حمایت کرده ‎اید، آن‌ها نیز می‌گویند ما حمایت همه جانبه‌ای را از بازار کرده و خواهیم کرد، اما در عمل چنین چیزی رخ نداده و نمی‌دهد و یا بعضا مسیر متضادی شکل می‌گیرد.

اقتصاد۲۴- مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این پرسش که با توجه به صحبت‌های رئیس جمهور که حمایت همه جانبه از بازار سرمایه سیاست اصولی دولت است، آیا این حمایت‌ها انجام شده و چه تاثیری بر بازار سرمایه داشته است؟ بیان کرد: بخشی از صحبت‌هایی که ایشان بیان می‌کنند ناشی از فشار‌های رسانه‌ای است، در شرایط فعلی بورس هیچ کس خلاف این موضوع یعنی درباره عدم حمایت صحبت نمی‌کند.

او افزود: حتی اگر از نهاد‌های حقوقی نیز که پول‌های خود را از بازار خارج کرده ‎اند پرسیده شود که از بازار حمایت کرده ‎اید، آن‌ها نیز می‌گویند ما حمایت همه جانبه‌ای را از بازار کرده و خواهیم کرد، اما در عمل چنین چیزی رخ نداده و نمی‌دهد و یا بعضا مسیر متضادی شکل می‌گیرد.


بیشتر بخوانید: داغ شدن بورس مازندران بر مدار فروش سهام


این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: این صحبت‌های مطرح شده هم, پشتوانه واقعی ندارد و باید خودشان به طور صریح بیان کنند که این حمایت‌ها در چه زمینه‌های بوده است.

میرزایی در ادامه گفت: البته با توجه به مباحثی که در طول یک سال اخیر توسط تیم اقتصادی دولت بیان شده تقریبا می‌توان متوجه شد که منظورشان بیشتر از حمایت چیست، به طور مثال تعداد کد‌های بورسی را افزایش داده‌اند، تعداد عرضه اولیه‌ها در سال ۹۹ نسبت به سال‌های گذشته جهش پیدا کرده است و این موضوعات که عمق بازار را زیاد کرده‌اند، در دسته حمایت‌ها قرار می‌گیرد.

او در ادامه گفت: ولی در مقابل دولت باید این موضوع را نیز بیان کند که در ازای این حمایت‌ها چه برداشت‌هایی از این بازار سرمایه داشته است و در این صورت با بررسی این دو یعنی کمکی که دولت از بازار سرمایه گرفته و میزان حمایت‌هایش نسبت به بازار، وضعیت فعلی بازار مورد سنجش قرار گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: پوشش کسری بودجه دولت و حجم نقدینگی اوراق بدهی ناشی از کسری بودجه دولت که در بازار آب شده است و در مجموع پول‌هایی که از بازار خارج شده است و صرف مخارج دولت شده است، این‌ها سود‌هایی هستند که دولت از بازار کسب کرده است، در مجموع، نفعی که دولت نسبت به حمایت‌هایی که از بازار سرمایه انجام داده، کسب کرده است. اگر قرار به حمایت است باید به صورت عملی شکل بگیرد.

او گفت: تاکتیک اقتصادی این دولت به ویژه از زمانی که آقای همتی در بانک مرکزی قرار گرفته است بیشتر بر اساس ساماندهی انتظارات است یعنی با صحبت‌های رسانه‌ای که این نیز یک نوع تفکر است که بر وضعیت اقتصادی کشور قالب شده است، در رابطه با بازار سرمایه نیز بر همین شکل است و با حرف‌هایی حمایت انجام می‌دهد به انتظارات پاسخ می‌دهند، ولی هیچ اقدامی صورت نمی‌پذیرد و این صحبت‌ها که ما حمایت می‌کنم در عمل می‌تواند حتی تاثیر منفی بر بازار بگذارد.

میرزایی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد شما برای حمایت دولت از بازار سرمایه چیست؟ گفت: موضوع مهمی که می‌توان بیان کرد این است که به تازگی ابلاغیه‌های بسیاری توسط سازمان ابلاغ شده، اما بعد از مدتی آن را حذف می‌کنند و یا تغییر می‌دهند. اول باید این موضوع سامان بگیرد.

او افزود: همچنین حمایت دیگری که می‌تواند انجام گیرد، این است که افرادی که پول‌های خود را از بازار خارج کرده‌اند، برای دولت و سازمان بورس مشخص هستند و چه بسا برخی از این‌ها زیر مجموعه‌های خود دولت هستند. بازار برای دوباره جان گرفتن نیازمند تزریق نقدینگی است و یک بخشی از نقدینگی که این افراد خارج کرده‌اند، نیازمند این است که به بازار برگردد، نکته بعدی اینکه نباید این حجم از اوراق بدهی منتشر شود و بیشتر بر مباحث کسری بودجه و هزینه‌های غیر ضروری کار شود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: نرخ بهره بین بانکی که در حال حاضر ۱۹.۸ درصد است، خیلی بالاست این نرخ با مسیر‌های درست باید کاهش پیدا کند تا کارکرد بازار سرمایه نسبت به سایر گزینه‌های سرمایه گذاری بالا برود تا اعتماد نیز دوباره به بازار برگردد.

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر