بررسیها از سطح بازار نشان میدهد که قیمت هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان، گوشت گوساله ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۷۰ هزار تومان و سردست گوساله ۱۶۰ هزار تومان بوده که نسبت به اواخر اسفند رشد زیادی داشته است.
بنابر آمار مجموع بارشهای کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بالای ۵۱ درصد و نسبت به دوره نرمال بلندمدت ۴۵ درصد کاهش داشته است که شرایط خشکسالی و مطلوب نبودن مرتع موجب شده تغذیه دام بصورت دستی انجام شود و این امر هزینههای تولید را بشدت افزایش میدهد.
بسیاری از مسئولان و دست اندرکاران بخش معتقدند که با توجه به شرایط خشکسالی در استانهای شرقی و جنوبی، دام سبک نیاز به حمایت دارد که اگر مسئولان توجهی به این موضوع نکنند، سرنوشت بازار مرغ برای گوشت همتکرار خواهد شد.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط میرویم تا درباره تاثیر شرایط خشکسالی بر بازار گوشت و علل گرانیهای اخیر با خبر شویم:
مشکلات شبکه توزیع علت اصلی گرانی بازار گوشت
منصور پوریان رئیس شورای تامینکنندگان دام با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به شرایط مطلوب تولید، مشکلی در عرضه دام و گوشت کشور وجود ندارد.
وی افزود: گرچه برخی افراد اذعانمی کنند که قیمت گوشت در خرده فروشیها بالاست، اما راهکارهایی برای رسیدن صنعت دامپروری به تعادل وجود دارد.
پوریان با بیان اینکه سال گذشته صنعت دامپروری نوسانات چشمگیری داشت، گفت: با تخصیص نهادههای دامی به واحدهای دامداری تا حدودی مشکلات صنعت مرتفع شد، هر چند دامداران سنتی همچنان در تخصیص نهاده مشکلاتی دارند.
بیشتربخوانید:حداکثر قیمت گوشت گوسفندی ۱۲۵ هزار تومان
این مقام مسئول با اشاره به راهکارهای تعادل بازار گوشت بیان کرد: خرید حمایتی دام از واحدهای دامداری باید بدرستی انجام شود چرا که اکثر واحدهای دامداری با مشکل نقدینگی روبرو هستند، صادرات از دیگر راهکارهای تعادل بازار محسوب میشود چرا که دامداران نمیتوانند تنها متکی به بازار داخل باشند.
رئیس شورای تامین کنندگان دام مشکلات شبکه توزیع را از علل نابسامانی و التهاب بازار گوشت خرده فروشی برشمرد و گفت: با اعمال نظارت دقیق و مدیریت صحیح بر بازار، التهابات قیمت به پایان میرسد.
به گفته وی، با توجه به انبوه دام در واحدها و شرایط مطلوب گوشت، نوسان خاصی در بازار متصور نیستیم.