وی افزود: پرداخت یارانه و حمایت دولت در بخش گوشت و مرغ و بی توجهی به بخش آبزیان موجب شده قیمت ماهی قابل رقابت با مرغ و گوشت قرمز نباشد.
نبی زاده با بیان اینکه پایین نگه داشتن قیمت مرغ به ضرر بخش آبزیان تمام میشود، گفت: با پایین نگه داشتن قیمت مرغ به عنوان کالای رقابتی در بخش گوشت سفید، تولیدکنندگان آبزی نابود میشوند که متاسفانه دولت هیچ حمایتی از این بخش نمیکند.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی ادامه داد: بارها در جلسات به پرداخت یارانه به بخش مرغ و بی توجهی به بخش آبزیان اعتراض کردیم که مسئولان قیمت گذاری مرغ را دلیل اصلی این موضوع مطرح کردند، درحالیکه استدلال صحیحی نیست.
وی متوسط سرانه مصرف ماهی در کشورهای اروپایی را ۳۰ تا ۳۵ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: عموم مردم به مصرف ماهی عادت ندارند و افزایش قیمت ماهی باعث شده انگیزه مردم از بین رود، به همین خاطر انتظار داریم که دولت از بخش آبزیان حمایت جدی کند.
بیشتربخوانید: ماهی ارزان میشود
مدیرعامل اتحادیه تعاونیماهیان سردآبی ادامه داد: در شرایط فعلی اقتصاد، با توجه به بودجه محدود خانوار خواهان گوشت مرغ بالاست که این امر منجر به حذف ماهی از سبد مصرفی خانوار میشود، این درحالی است که دولت ارز ترجیحی خوراک ماهی و تخم چشم زده را حذف کرده که این امر موجب شده قیمت بچه ماهی داخلی از ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان به ۴۳۰ تا ۴۵۰ هزار تومان برسد.
وی درباره آینده بازار ماهی گفت: برآوردها حاکی از آن است که در تابستان قیمت ماهی به سبب افت مصرف در ۶ ماهه ابتدای سال در بازار مجدد کاهش یابد، درحالیکه این امکان وجود دارد که مردم در طول سال ماهی تازه مصرف کنند.
نبی زاده حمایت از مراکز تکثیر، استفاده از تکنولوژی روز مکانیزاسیون در مزارع و تخصیص منابع را از جمله راهکارهای رونق تولید ماهی اعلام کرد.
این مقام مسئول در پایان تولید فعلی قزل آلا را ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: با ازدیاد تقاضا در بازار، پتانسیل تولید ۳۰۰ هزار تن قزل آلا در کشور وجود دارد.