تاریخ انتشار: ۰۷:۲۲ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
رییس اتحادیه گل و گیاه استان تهران:

افزایش قیمت گل ما را از بازارهای دنیا دور می‌کند/ تولید گل در تهران مقرون به صرفه نیست

سلطان محمدی با اشاره به افتتاح پایانه گل و گیاه استان تهران گفت: مشکل ما زمانی حل می‌شود که با همراهی دولت در راستای تولید گلخانه‌های مدرن و تولید انبوه گل کار کنیم تا قیمت تمام شده گل ایران از بازارهای جهانی پایین‌تر بیاید و ما را به بازار دنیا نزدیک‌تر کند.

اقتصاد24- غلامحسین سلطان محمدی رییس اتحادیه گل و گیاه استان تهران در گفتگو با اقتصاد24 با اشاره به افتتاح پایانه گل و گیاه در استان تهران گفت: قرار بر این است که گل های تولید شده در کشور که قابلیت صادرات دارند در این پایانه جمع آوری شوند تا به کشورهای متقاضی گل و گیاه صادر شوند.

وی افزود: برای ساخت این پایانه سرمایه گذاری شده و با اتفاقاتی که در آینده خواهد افتاد قرار بر صادرات بیشتر گل است اما با توجه به اینکه میزان تولید گل در زمستان کم شده است و با توجه افزایش تقاضای گل در روز مادر قیمت این محصول بالا رفت و این افزایش قیمت ما را از بازارهای دنیا دور می‌کند.

سلطان محمدی اظهار کرد: پیش از ساخت پایانه و مسائل دیگر باید در تولید گل با هدف صادرات فعالیت کنیم و تا زمانی که تولید انبوه و با کیفیت صادراتی نداشته باشیم پایانه مشکل چندانی را برطرف نمی‌کند بلکه مشکل ما زمانی حل می‌شود که با همراهی دولت در راستای تولید گلخانه های مدرن و تولید انبوه گل کار کنیم تا قیمت تمام شده گل ایران از بازارهای جهانی پایین تر بیاید و ما را به بازار دنیا نزدیک تر کند.

رییس اتحادیه گل و گیاه استان تهران همچنین بیان کرد: کشورهایی که در حال حاضر صادرات گل و گیاه دارند تولید انبوه گل دارند و قیمت تمام شده‌‌ آنها همیشه زیر قیمت بازارهای جهانی است اما با قیمت هایی که در کشور ما وجود دارد رقابت با کشورهای دیگر سخت تر می‌شود.

سلطان محمدی ادامه داد: باید در سال 98 در راستای تولید انبوه و با کیفیت برای صادرات گام برداریم و سعی کنیم با ساخت و سازی که برای پایانه صادراتی گل صورت گرفته هزینه های جانبی را پر کنیم.

عضو هیات مدیره اتحادیه سراسری تولیدکنندگان گل و گیاه ایران در پاسخ به این پرسش که آیا ایران ظرفیت تولید انبوه گل را دارد گفت که اگر گلخانه ها مدرن شوند نیاز به آبیاری کاهش می‌یابد اما مشکلی که در تولید گل و گیاه وجود دارد سنتی بودن گلخانه ها و آبیاری غرقابی است چرا که اگر گلخانه به صورت غرقابی آبیاری شود مضاف بر هدررفت آب، مواد غذایی گیاه نیز از بین می‌رود و علف هرز پدید می‌آید.

سلطان محمدی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه گلخانه های کشور در حال مدرن شدن هستند مصرف آب برای تولید گل به یک پنجم خواهد رسید اما باید توجه داشته باشیم که در استان هایی که بحران آب وجود ندارد به تاسیس گلخانه های مدرن اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه 50 درصد از گل و گیاه کشور در استان تهران تولید می‌شود گفت: استان تهران بارندگی زیادی ندارد و تولید گل در کشور را باید به استان هایی سوق داد که از میزان آب بیشتری بهره مند هستند؛ در حال حاضر مسئله اساسی در تولید گل، آب و زمین است و با توجه به اینکه تولید گل در استان تهران توسعه یافته است و با قیمتی که گل پیدا کرده است تولید این محصول در تهران برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست.

سلطان محمدی افزود: استان هایی که شرایط مساعدتری برای تولید گل دارند را رصد کرده ایم و در حال رایزنی با سازمان منابع طبیعی هستیم. ضمن اینکه باید این نکته را یادآور شد که قیمت تمام شده گل در  مکان هایی که از آب و زمین بیشتری برخوردار هستند پایین تر است.

عضو هیات مدیره اتحادیه سراسری تولیدکنندگان گل و گیاه ایران همچنین تاکید کرد: شرایط برای صادرات گل مهیاست و اگر در دراز مدت فعالیت کنیم به جرأت می‌گویم که می‌توانیم به یکی از صادرکنندگان بزرگ گل و گیاه در دنیا تبدیل شویم.

وی همچنین اظهار کرد: حال که پایانه مجهزی ساخته شده است باید بابت هزینه ای که کرده ایم خروجی داشته باشیم و بدانیم که با توجه به نوسانات قیمت ارز صادرات گل می‌تواند ارزآوری بالایی داشته باشد، به شرط آنکه دولتمردان از تولید گل حمایت کنند و آن را به چشم یک صنعت ببینند و همچنین تولید کنندگان گل نیز از ابتدای تولید در جهت صادرات به تولید گل و گیاه بپردازند.

 

 
ارسال نظر