اقتصاد۲۴ - بر اساس شیوه نامه ابلاغی وزارت آموزش و پرورش در ابتدای اردیبهشت ماه، مقرر شد که ارزشیابی دانش آموزان دوره ابتدایی در قالب ارزشیابی کیفی -توصیفی و به صورت غیرحضوری انجام و نتایج حداکثر تا دهم خرداد ماه اعلام شود. همچنین طبق این شیوه نامه قرار شد امتحانات دبیرستانیها طبق زمانبندی وزارت آموزش و پرورش پس از عیدسعید فطر و از ۲۷ اردیبهشت ماه آغاز و تا ۲۴ خرداد به پایان برسد و امتحانات پایه نهم و دوازدهم حضوری باشد.
این در حالی است که طی هفتههای اخیر اعتراضاتی به برگزاری حضوری امتحانات در این دو پایه تحصیلی و به ویژه پایه نهم مطرح شد و برخی معتقد بودند چرا در حالی که آموزشها غیرحضوری بوده، اما امتحاناتش حضوری است؟ با وجود تاکید و اصرار وزارت آموزش و پرورش بر برگزاری حضوری امتحانات در این دو مقطع به دلیل اهمیت این دو پایه و نقش آنها در آینده دانش آموزان و جلوگیری از تضییع حقوق دانش آموزان، مسئولان آموزش و پرورش تصمیم گیری نهایی درباره نحوه و زمان برگزاری امتحانات را به تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا منوط کرده بودند که امروز در جلسه ستاد در این باره تصمیم گیری شد.
امتحانات نهمیها و دوازدهمیها حضوری شد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا دقایقی قبل در تشریح تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا درباره برگزاری آزمونهای مختلف مرتبط با وزارت آموزش و پرورش گفت: آزمون پایه نهم حضوری و از تاریخ ۲۷ اردیبهشت تا ۲۴ خرداد ماه و آزمون پایه دوازدهم نیز به شکل حضوری از تاریخ ۲۷ اردیبهشت تا ۲۴ خرداد ماه خواهد بود.
وی همچنین اعلام کرد که آزمون سنجش ملی پایه ششم در ۲۵ اردیبهشت به شکل حضوری برگزار میشود و آزمون سمپاد در تاریخ ۲۰ و ۲۱ خرداد برگزار میشود. همچنین مقرر شد آزمون مرحله دوم المپیادهای علمی دانش آموزان در تاریخ ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشت و مرحله دوم آن ۲۳ تا ۲۵ خرداد نیز به صورت حضوری خواهد بود. آزمونهای استخدامی و آزمونها با تعداد کم نیز در موعد خودش برگزار میشود.
امتحانات نهمیها و دوازدهمیها طبق جدول زمانی اعلام شده، برگزار میشود
به این ترتیب با وجود آنکه احتمال تعویق امتحانات حضوری وجود داشت، طبق تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا امتحانات پایههای نهم و دوازدهم در موعد مقرر و از هفته آتی آغاز میشود و دانش آموزان باید خود را برای شرکت در امتحانات آماده کنند.
بیشتر بخوانید: برگزاری امتحانات دانشگاهها به صورت مجازی
پیشتر نیز وزیر آموزش و پرورش گفته بود که ارزشیابی در تمام پایهها با تصمیم معلم و به شیوه غیرحضوری است و تنها آزمون دانش آموزان در دو پایه نهم و دوازدهم به دلیل اهمیت این دو پایه و نقش آنها در آینده دانش آموزان و جلوگیری از تضییع حقوق دانش آموزان به صورت حضوری خواهد بود.
و، اما ضوابط برگزاری آزمونها
نظارتها به رعایت پروتکلهای بهداشتی در تمامی مدارس به نحوه مطلوب صورت خواهد گرفت؟
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روزهای گذشته نیز به قطعی بودن برگزاری حضوری امتحانات پس از بررسیهای لازم در کمیته تخصصی مربوط در ستاد کرونا اشاره کرده و گفته بود که امتحان پایه نهم و دوازدهم به دلیل اینکه سرنوشتساز است برای دانشآموزان صرف نظر اینکه زمانش کی باشد، تصمیم گرفته شد که حتما باید حضوری باشد. پروتکل ما این است که نباید تجمعی انجام شود، در کلاس تعداد بسیار کم باشد، تهویه کلاس مناسب باشد و یا در فضای باز باشد.
نگرانی به حق برخی خانوادهها مبنی بر احتمال ابتلا و یا انتقال بیماری با رفت و آمد از خانه به مدرسه و حضور در جلسات امتحانی را نیز نمیتوان نادیده گرفت؛ هرچند رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت وزارت آموزشوپرورش از افزایش حوزههای امتحانی و حضور دانش آموزان در گروههای مجزا سر جلسات امتحانی خبر داده و بر حفظ سلامت دانش آموزان تاکید کرده است، اما باید این سوال را نیز مطرح کرد که آیا نظارت بر حسن اجرای رعایت پروتکلهای بهداشتی در همه مدارس به نحو مطلوب انجام خواهد شد یا خیر؟.
در شرایط فعلی و با توجه به تصمیم وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری حضوری امتحانات این دو پایه تحصیلی و تصویب آن در ستاد ملی مقابله با کرونا، مراقبت از سلامت دانش آموزان با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی که باید با نظارتهای دقیق همراه باشد بیش از هر چیز دیگری اهمیت پیدا میکند تا سلامت دانش آموزان به مخاطره نیفتد.