تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
ادامه سناریو کمبود تراشه

بحران تراشه صنعت خودروسازی را فلج کرد

کمبود تراشه در حالی در بین صنابع الکترونیک گریبان همه را گرفته است که این بار به سراغ خودروسازی رفته و اینک این صنعت با کمبود تراشه روبروست.

اقتصاد ۲۴ - کمبود تراشه و نیمه هادی صنعت خودرو سازی را دچار مشکل کرده است و به تبع آن خودرو‌های جدیدی که قرار است وارد بازار شوند دارای قیمت گرانتری خواهند بود؛ این خبر از سوی مدیران جنرال موتور، فورد و جی ام نیز تایید شده است.

بسیاری از خودرو سازان به صورت موقت تولید برخی از محصولات خود را که از تراشه و نیمه هادی‌های کمیاب استفاده می‌کنند، متوقف نموده اند و همین امر به وخامت روزگار خودرو‌های هوشمند افزوده است.

بر اساس این گزارش، بسیاری از خودرو سازان به صورت موقت تولید برخی از محصولات خود را که از تراشه و نیمه هادی‌های کمیاب استفاده می‌کنند، را متوقف نموده اند و همین امر به وخامت روزگار خودرو‌های هوشمند افزوده است به گونه‌ای که وام‌های بدون بازده نیز تغییر چشمگیری ایجاد نخواهند کرد.

به گفته کارشناسان:در فصل تابستان میزان تقاضای خودرو بیشتر از فصل‌های دیگر سال است، اما به نظر می‌رسد مشکل تراشه خودرو‌ها تا تابستان امسال حل نخواهد شد و این امر باعث می‌شود که اکثر مصرف کنندگان به بازار خودرو‌های دست دوم روی می‌آوردن و یا مجبور خواهند شد هزینه بیشتری را برای خرید خودروی خود بپردازند.


بیشتر بخوانید: کمبود تراشه به اپل رسید


شرکت خودروسازی جنرال موتور در این راستا اعلام کرد: کمبود تراشه و نیمه هادی صنعت تولید ما را با مشکل جدی مواجه کرده است به گونه‌ای که ما در نظر داریم وانت‌های اندازه بزرگ و شاسی بلند‌های تمام اتوماتیک جدید را به ترتیب ۱۰ و ۲۰ درصد گران‌تر از سال گذشته به بازار عرضه کنیم؛ این بدان معناست که قیمت خودرو‌هایی که امسال عرضه خواهند شد چیزی حدود ۲۰۰۰ دلار گرانتر از نمونه‌های سال ۲۰۲۰ و ۲۰۱۹ خواهند بود.

همچنین، مدیران کمپانی خودرو سازی فورد نیز ایجاد یک وضعیت ناخوشایند را تایید و اعلام کردند که کمبود تراشه بر عرضه محصولات جدید ما سایه افکنده و انتظار می‌رود در طی سه ماه آینده مشکلات جدی برای ما ایجاد شود که در طول ۵۰ سال گذشته بی سابقه بوده است؛ ما قصد داریم تنها نیمی از محصولات خود را به خط تولید برسانیم و یا بسیاری از ماژول‌های خاص را از نسل خودرو‌های آینده خود حذف کنیم تا از این بحران خود را نجات دهیم.

شرکت خودرو سازی جی ام نیز خود را در لبه پرتگاه می‌بیند و اتخاذ استراتژی کاهش تعداد خودرو‌های جدید را در پیش گرفته است؛ این کمپانی معتقد است تولید کمتر در مدت زمان کوتاه مشکل جدی ایجاد نمی‌کند، اما قیمت خودرو‌های جدید در بیشتر کشور‌ها در حال افزایش است؛ زیرا مصرف کنندگان به سمت خرید شاسی بلند‌ها و وانت‌های بزرگ‌تر با امکانات پیشرفته‌تر می‌روند؛ بنابراین، کمبود تراشه و در پی آن کمبود خودرو در بلند مدت مشکل ساز خواهد شد.

گفتنی است، بسیاری از کمپانی‌های خودروسازی قصد داشتند در خودرو‌های جدید امسال خود از برخی فناوری‌های هوشمند رونمایی کنند که در این صورت کمبود تراشه تولید انبوه این خودرو‌ها را دچار مشکل خواهد کرد که از این جمله می‌توان به فناوری پردازش زبان بدن در خودرو‌های کاملا خودران، فناوری بیو انفورماتیک و حسگر‌های مجهز به هوش مصنوعی اشاره کرد.

اگر برای بحران کمبود تراشه تصمیمات درستی اتخاذ نشود در این صورت کمپانی‌های خودروسازی مجبور خواهند بود برخی از امکانات خاص حال حاضر خودرو‌های جدید را حذف نموده و تنها به موارد بسیار ضروری بسنده کنند که این موضوع برای هیچکدام از خریداران خودرو‌های ویژه خوشایند نخواهد بود به عنوان مثال وانت‌های دوج رم از قابلیت آینه عقب هوشمند خود انصراف داده و یا نیسان‌های بدون سیستم ناوبری هوشمند عرضه خواهند شد؛ کمپانی جنرال موتور نیز مجبور خواهد بود از فناوری کاهش مصرف سوخت و کاهنده آلاینده‌های فسیلی برای مدت نامعلومی خداحافظی کند.

البته بسیاری از تحلیل گران صنعت خودروسازی اذعان داشتند که کمبود تراشه به عنوان یکی از هسته ای‌ترین مولفه خودرو‌های هوشمند تنها خروجی ماشین‌های جدید را دچار بحران و گرانی نخواهد کرد، بلکه بازار خودرو‌های دست دوم نیز دچار نوسانات چشمگیری شده است و به زودی نیز بحران شدید تری را تجربه خواهد کرد.

ناگفته نماند که کمبود تراشه تنها صنعت خودروسازی را دچار مشکل نکرده است بلکه در طی چندین ماه گذشته بسیاری از کمپانی‌های حوزه فناوری نیز نارضایتی خود را از این بحران اظهار داشتند؛ سونی اعلام کرده به دلیل کمبود تراشه تولید کنسول‌های بازی «پلی استیشن ۵» را کاهش خواهد داد و از سوی دیگر نیز تولید کارت‌های گرافیکی در انویدیا و AMD نیز بسیار کاهش یافته است. همچنین اپل و کوالکام نیز اعلام کرده‌اند که نبود تراشه‌های کافی تولید نسل جدید گوش‌های هوشمند را دچار تردید کرده است.

منبع: بازار

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
مهدی رضایی
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
میشه چرت نگید
ارسال نظر